x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Ipoteză ŞOC: DNA a filat-o pe Alina Bica la Paris

Ipoteză ŞOC: DNA a filat-o pe Alina Bica la Paris

de Dan Constantin    |    01 Noi 2014   •   11:00
Ipoteză ŞOC: DNA a filat-o pe Alina Bica la Paris
Traian Băsescu a ordonat șefilor SIE și SRI să-l găsească în câteva zile pe fotograful - filor care a realizat operațiunea "Bica-Udrea la Paris". Băsescu este convins că acțiunea de shopping a fost urmarită de profesioniști și este de datoria și în putința serviciilor de informații să afle ip-ul computerului de la care au fost difuzate fotografiile compromițătoare, care au aruncat în aer campania electorală a Elenei Udrea.
 
Teodor Meleșcanu, fost director al SIE, a declarat că subiectul principal al filării la Paris a fost Alina Bica, procurorul șef al DIICOT. Afirmația lui Meleșcanu, director al SIE în perioada celebrei vacanțe de la mijlocul lui februarie a celor trei zâne, deschide calea spre o ipoteză șocantă.
 
Evident că Teodor Meleșcanu are informația că serviciul de informații externe NU A FOST IMPLICAT în urmărirea Alinei Bica la Paris în voiajul din 13-14 februarie. Ce altă structură din sistemul de securitate putea derula o asemenea operatiune?
 
În februarie, DNA desfășura cercetări intense în dosarul comisarului Berbeceanu, reținut la acea vreme în urma unei arestări cerute de DIICOT. O interceptare făcută de DNA a unei convorbiri între comisarul Berbeceanu și Florentin Robescu, adjunctul Poliției Române releva că Alina Bica, șefa DIICOT cunoștea foarte bine situația de la Alba.

Berbeceanu o informase direct, verbal și printr-un raport, pe Alina Bica despre conflictul cu procurorul Ioan Mureșan, procurorul șef DIICOT de la Alba și despre abuzurile acestuia. Bica i-a reproșat lui Berbeceanu că "îi vânează procurorii" și l-a amenințat voalat că ''nici el un este albă ca zăpada''.

După audiența la Alina Bica, la care a participat și Georgiana Hosu, adjuncta acesteia, Berbeceanu a fost arestat. 
 
Procurorii DNA au deschis un dosar care viza actele de coruptie ale procurorului Muresan și ''echipei'' care au falsificat probe pentru a-l înlătura pe Berbeceanu (Citește comunicatul DNA din 19 martie 2014). În februarie 2014, procurorii DNA lucrau intens la dosar. În aceste condiții, DNA putea investiga și legăturile Alinei Bica și implicarea ei în operațiunea dirijată de compromitere și eliminare din sistem a comisarului Berbeceanu.
 
Bica a plecat la Paris vineri, unde a făcut doar o escală, pentru a se întâlni duminică seara cu alți magistrați la o reuniune la Haga. Separarea de grup, sub o acoperire profesională, putea să fie un motiv de suspiciune al procurorilor care verificau legăturile lui Mureșan și mai ales motivația pentru care comisarul, aflat in lupta cu grupari mafiote, trebuia compromis în această ipoteză, bazată pe deducții și conexiuni rezultate din informațiile publice existente, ar rezulta ca operația de filare profesionistă a procuroarei Bica Alina Mihaela a fost realizata de DNA.
 
Este foarte puțin probabil ca Traian Băsescu, deținătorul tuturor secretelor, omul cel mai informat din România să nu fi știut de bănuielile ce planau asupra Alinei Bica în cazul Berbeceanu - Muresan. El a avut la dispoziție stenogramele discuției Bica-Berbeceanu cât și evoluția acestui caz care reflectă conflictul dintre DNA și DIICOT.
 
Băsescu insistă sa fie devoalat autorul filajului și distribuitorul de poze de la shopping la Paris. Dacă ipoteza noastră se confirmă, urmeaza un cutremur în DNA.
 
Ce instituție l-a băgat la zdup pe fratele Mircea Băsescu?
Ce instituție o audiază pe Elena Udrea?
Ce instituție o audiază pe Ioana Băsescu?
Ce instituție l-a arestat pe cocos?

Sunt motive suficiente ca Băsescu să dorească o terfelire publică a celor care i-au călcat intimitatea.

×
Subiecte în articol: alina bica Elena Udrea