x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Iubirea aproapelui, de Valentine’s Day

Iubirea aproapelui, de Valentine’s Day

de Diana Scarlat    |    18 Feb 2012   •   21:00
Iubirea aproapelui, de Valentine’s Day

Importul de sarbatori din Vest a adus si ceva bun in Romania: balurile caritabile de Ziua Indragostitilor si donatiile pentru nevoiasi.

In timp ce unii daruiesc inimioare si ursuleti roz, altii inteleg Valentine’s Day ca pe o ocazie buna pentru a darui ceva consistent oamenilor care au nevoie de ajutor. Asa gandesc si cei care organizeaza sau participa la baluri de caritate de Valentine’s Day.

'Am deschis seria actelor caritabile cu 14 ani in urma, cand traiam la New York, si am adoptat la distanta doi copii, unul din Bangladesh si altul din Nepal. Tot acolo am participat la numeroase evenimente caritabile iar in Romania am parti­cipat ca voluntar la organizarea mai multor evenimente caritabile', spune Nelly Nastase, una dintre vedetele care nu rateaza nici un eveniment caritabil organizat in ultimii ani in Romania.

Nelly s-a remarcat mai intai in lumea modei, apoi si-a descoperit talentul deosebit de artist plastic, a studiat la Viena, sub indrumarea pictorului Daniel Fuchs, iar multe dintre lucrarile ei ajung in fiecare an la balurile de caritate, unde se vand foarte bine la licitatii, in folosul romanilor nevoiasi. Nelly si-a educat si copilul in acelasi spirit, iar micutul M.G., la numai sapte ani si jumatate, face singur acte de caritate. 'Si-a donat toata pusculita pentru copiii din Hawaii, apoi mi-a spus ca el are prea multe jucarii si vrea sa le doneze pentru copiii fara parinti ingrijiti de Mia Scarlat, la Mia’s children', spune Nelly Nastase despre fiul ei. Centrul de zi 'Mia’s children', din Bucuresti, ajuta de multi ani zeci de copii ai caror parinti nu isi permit sa le ofere o eduatie adecvata sau nici macar un adapost, iar actele de caritate ale mai multor oameni cu suflet au facut posibil traiul decent al acestor copii si educarea lor, multi fiind astazi absolventi de facultate si profesionisti foarte apreciati in domeniile in care s-au specia­lizat. Alte zeci de copii cresc astazi la 'Mia’s children' si spera sa-i ajute in continuare acesti oameni minunati, unul dintre cei mai activi fiind chiar micutul M.G., care, de la varsta de patru ani, le face donatii copiilor de varsta lui, pentru ca a fost educat in acest spirit.

La fiecare actiune la care participa, Nelly Nastase isi coopteaza si prietenii din mediul de afaceri. Este, de altfel, un nou 'trend' in lumea celor care isi permit, din punct de vedere financiar, sa-i ajute si pe altii, iar acest 'trend' este sustinut de oameni ca Nelly, despre care s-ar putea spune ca fac in fiecare zi 'lobby' pentru iubirea aproapelui.

×
Subiecte în articol: special