x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Jurnalul Naţional - De doi ani, Numărul 1!

Jurnalul Naţional - De doi ani, Numărul 1!

de Ilinca Dima    |    16 Iul 2007   •   00:00
Jurnalul Naţional - De doi ani, Numărul 1!

Cele mai recente date de audienţă pentru presa scrisă din Romănia, conform Studiului Naţional de Audienţă (SNA) Focus, relevă că Jurnalul Naţional este Numărul 1 in topul ziarelor de calitate din Romănia.

Cele mai recente date de audienţă pentru presa scrisă din Romănia, conform Studiului Naţional de Audienţă (SNA) Focus, relevă că Â Jurnalul Naţional este Numărul 1 in topul ziarelor de calitate din Romănia.

Â

Ultimul val SNA Focus a fost realizat pentru perioada 25 aprilie 2006-22 aprilie 2007, pe un eşantion de 21.829 de persoane, reprezentativ pentru populaţia Romăniei intre 14 şi 64 ani care trăieşte in mediul urban. Conform studiului realizat de BRAT, Jurnalul Naţional are o audienţă de 932.000 de cititori in fiecare zi, la distanţă de 186.000 de cititori faţă de următorul clasat in top, Evenimentul Zilei.

Jurnalul nostru işi confirmă astfel valoarea, acesta fiind al nouălea val SNA consecutiv (24 de luni) in care cotidianul nostru se află pe primul loc in răndul ziarelor de calitate din Romănia.

Celălalt cotidian editat de Trustul Intact, Gazeta Sporturilor, işi confirmă supremaţia in răndul ziarelor de sport, cu un total de 812.000 de cititori in fiecare zi, mărind distanţa care il separă de urmăritorul său, ProSport, pănă la 219.000 de cititori.

Cele şase suplimente ale Jurnalului se bucură şi ele de atenţia cititorilor, cel mai bine clasat fiind Jurnalul tv, cu un total de 572.000 de cititori pentru fiecare ediţie, la distanţă de 72.000 de cititori in faţa ghidului tv editat de Evenimentul Zilei şi 352.000 de cititori faţă de ghidul editat de Adevărul.

Â

PROFIL. Cititorii Jurnalului Naţional au un profil de invidiat pentru orice publicaţie, aproape jumătate (46,9%) fiind localizaţi in Bucureşti şi in localităţi cu peste 200.000 de locuitori. Cea mai mare parte a cititorilor noştri au vărste cuprinse intre 14 şi 44 de ani şi sunt absolvenţi de liceu, şcoală profesională sau facultate (70,6%), peste un sfert (25,3%) avănd venituri ce depăşesc 250 de euro. Din acelaşi studiu SNA Focus rezultă ca Jurnalul Naţional este citit aproape in egală măsură de femei (48%) şi de bărbaţi (52%).

Â

LECŢII DE JURNALISM. Diferenţa intre Jurnalul Naţional şi celelalte ziare de calitate editate in Romănia arată clar opţiunea cititorilor pentru un jurnalism de calitate şi campanii editoriale ample ce surprind realitatea intocmai aşa cum este, "Un secol de Flămănzi", "Omul sub net", "Copii dispăruţi", "Romănia uitată", "Caravana" fiind doar căteva dintre ele. Tradiţionalul concurs "Un Logan pe zi", organizat in fiecare an, expoziţia "Fotografie de Jurnal" de la Teatrul Naţional din Bucureşti, concursul "6 şanse’n şase tranşe" şi seria de "Ediţii de Colecţie pe care le citeşti şi le asculţi", demarată in luna februarie a acestui an - toate acestea sunt doar căteva dovezi că, pentru echipa Jurnalului Naţional, cititorii ocupă prima poziţie in topul preocupărilor noastre!

×
Subiecte în articol: special jurnalul national cititori