x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Jurnalul Naţional, la ceas aniversar

Jurnalul Naţional, la ceas aniversar

de Luminita Ciobanu    |    25 Mai 2008   •   00:00
Jurnalul Naţional, la ceas aniversar

În urmă cu 15 ani, o mînă de oameni cu sufletele dedicate meseriei de gazetar pornea la drum, aducînd în prim-plan un nou cotidian: Jurnalul Naţional. Un ziar care de la bun început şi-a propus să fie cel mai bun. Şi a reuşit.

 

Sărbătoare - De 15 ani alături de dumneavoastră

În urmă cu 15 ani, o mînă de oameni cu sufletele dedicate meseriei de gazetar pornea la drum, aducînd în prim-plan un nou cotidian: Jurnalul Naţional. Un ziar care de la bun început şi-a propus să fie cel mai bun. Şi a reuşit.

La momentul aniversar desfăşurat ieri într-un cadru deosebit, la Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”, personalităţi din toate domeniile au onorat invitaţia de a sărbători, cum se cuvine, 15 ani de cînd Jurnalul Naţional le aduce zilnic cele mai bune ştiri, reportaje, anchete, precum şi suplimente extrem de interesante: Ediţie de Colecţie, Jurnalul de sănătate, Jurnalul casei mele, Jurnalul de bucătărie, Jurnalul tv, Zoom.

Petrecere. S-au bucurat alături de noi, ciocnind un pahar cu şampanie, numeroase perso­nalităţi, precum: Ion Iliescu, Adrian Păunescu, Ovidiu Ioaniţoaia, Margareta Pîslaru, Adriean Videanu, Beatrice Rancea, Ruxandra Săraru, Andreea Berecleanu, Andrei Zaharescu, Lucian Mîndruţă, Simona Pătruleasa, Mircea Badea, Gabi Firea, Vasile Şeicaru, Andreea Marin, Carmen Brumă, Ecaterina Andronescu, Cristina Trepcea, Dan Capatos, Adriana Săftoiu, Claudiu Săftoiu, Marian Tutilescu, Vasile Gherasim, Adrian Streinu Cercel, Cristian Diaconescu, Neculai Onţanu, Răzvan Murgeanu şi mulţi, mulţi alţii. Fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, s-a oprit la cîteva măsuţe ale meşterilor populari şi a purtat numeroase conversaţii cu bucureştenii care cu mic, cu mare au venit să asculte muzică autentică la cea de-a doua ediţie a Festivalului “Tarafuri şi fanfare”, organizat de Jurnalul Naţional în Marele Sat din inima Bucureştilor. Ion Iliescu a dialogat chiar şi în limba italiană cu un turist italian fascinat de tradiţiile românilor.

Generaţii. Au onorat invitaţia de a fi alături de actuala echipă a Jurnalului Naţional cei care, chiar dacă nu mai fac parte din redacţie, şi-au petrecut o părticică din viaţă alături de cotidian, pe “băncile” căruia mulţi şi-au format condeiul. Au venit să ureze “La mulţi ani!” Jurnalului foşti colegi precum Aura Ţiţirigă, Dan Marinescu, Anne Jugănaru, Narcisa Iorga, Cristina Wlassopol, Dragoş Moldovan, Răzvan Ionescu, Grigore Cartianu ori Radu Petreanu. Unii ne-au împărtăşit gîndurile lor, aminti­rile plăcute pe care le rememorează cu plăcere. Alţii au preferat să le păstreze în lada de zestre a sufletului lor. Concluzia tuturor cuvintelor frumoase care s-au spus despre Jurnalul şi pentru Jurnalul atît de cei care au făcut parte din echipă, cît şi de cei din echipa actuală este redată de marele gazetar Florin Con­durăţeanu: “Jurnalul Naţional ne-a schimbat metabolismul tuturor celor care am intrat sub duhul lui, pentru că i-am dăruit, complet, inima noastră. Ne-am dăruit gazetăriei şi leagănului de cuvinte şi de suflet care a devenit Jurnalul. Aş simţi că mor dacă nu aş scrie în fiecare zi cîte un articol. Îi doresc Jurnalului Naţional să reuşească să păstreze această patimă, această dăruire din partea tuturor, care înseamnă de fapt dăruire către sufletul românilor”. Români din toate colţurile lumii, cititori fideli, care ne citesc zi de zi, iar acum, la ceas aniversar, ne trimit mesajele lor cu gînduri bune. “La mulţi ani, dragă Jurnalule!”

×
Subiecte în articol: special jurnalul national