x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Laura Stoica a murit intr-un accident

Laura Stoica a murit intr-un accident

de Simona Ecovoiu    |    Radu Crivat    |    Toma Roman Jr    |    10 Mar 2006   •   00:00
Laura Stoica a murit intr-un accident

Aseara, in jurul orei 21:00, la iesirea din comuna Sinesti, pe soseaua Bucuresti-Urziceni, vedeta rock, Laura Stoica, si logodnicul ei, Cristian Margescu, au murit intr-un groaznic accident rutier.

Norii parca fusesera luati de mana lui Dumnezeu din calea Laurei Stoica. Fericirea ii inundase sufletul in ultimele luni. De Dragobete, ea si iubitul ei, Cristian Margescu, tot muzician, se logodisera. De Craciun a aflat ca era insarcinata si in septembrie asteptau un copil. Dupa iesirea din postul Pastilor programasera nunta. Un destin napraznic le-a curmat visurile.

Aseara, Laura si orchestra ei au sustinut un recital la Urziceni. Ea si tobosarul formatiei sale, Cristian Margescu au pornit spre casa. Pana la Bucuresti mai aveau 47 de kilometri. Cei doi se aflau in masina Laurei, un Renault Clio, cu numarul B 21 LCR, care era condusa de logdnicul ei. Luminile Sinestiului anuntau ca vor trebui sa reduca viteza - radarul era mereu prezent aici. Dar n-au mai avut cand sa incetineasca.

TREI VICTIME. O Dacie Papuc cu numarul VN 03 NLX, condusa de Ion Viorel Druia, un agricultor in varsta de 22 de ani domiciliat in comuna Slobozia Bradului din judetul Vrancea, care venea din contrasens a inceput sa danseze pe sosea. Probabil ca Laura si Cristian Margescu nici n-au avut timp sa se sperie. Impactul a fost groaznic. Renaultul a fost proiectat cam 25 de metri in camp. A fost necesara interventia unui tractor puternic pentru a se ridica mormanul de fiare care fusese masina Laurei Stoica. Lovitura dintre cele doua masini le-a transformat intr-un ghem de fiare. Era ora 21:30. De aici incolo vom vorbi de Laura Stoica la trecut.

Masinile trec in noapte pe langa epavele din care nu se aude nimic. Cand a sosit, Politia din Urziceni a putut sa constate sec ca in Renaultul Clio ambii pasageri erau morti. Cel care a condus Dacia ucigasa a murit si el pe loc. Cumplita pedeapsa pentru tatal lui care a supravietuit accidentului doar cu rani usoare. Este singurul martor credibil al teribilei intamplari care a indoliat doua familii. El a fost transportat la Urziceni si aseara tarziu politistii de la Circulatie ii luau prima declaratie.

DRUM DREPT. Reporterii nostri au ajuns la Sinesti la cateva zeci de minute dupa tragedie. Prima intrebare pe care si-au pus-o: care ar fi cauzele accidentului cumplit? Panglica soselei este dreapta, o curba larga se afla la distanta mare de locul impactului. Dacia Papuc era incarcata cu cativa acumulatori de tractor. Mergea spre Focsani. Putea incarcatura sa se fi dezechilibrat? Greu de acceptat aceasta varianta. Drumul era uscat. Ce anume a produs atunci iesirea din traiectoria normala? Primele constatari le va face o expertiza tehnica. Probabil ca tanarul de la volanul Daciei a adormit sau a fost orbit de farurile unei alte masini. Epavele nu pot povesti. Oamenii stateau stransi in zona accidentului. Masina in care-si gasisera sfarsitul muzicienii a fost luata prima de cei de la Administratia Drumurilor. A fost greu sa o scoata de pe camp unde aterizase in urma loviturii de berbece a destinului.

EPAVA. Din Dacia Papuc nu a mai ramas aproape nimic
INCARCATURA. Torpila care i-a ucis pe cei doi muzicieni transporta acumulatoare de tractor

DORINTA
"Copilul se va naste in septembrie, iar pana la venirea lui pe lume sunt hotarata sa-mi respect toate angajamentele privind concertele. Este felul in care vreau sa-i urez bun venit primului meu copil" - Laura Stoica, dupa ce a aflat ca este insarcinata

RAVASIT
"Sunt de-a dreptul ravasit. Aflasem ca si-a regasit fericirea. Este o mare pierdere pentru muzica romaneasca. Personalitatea ei puternica era un model" - Florin Ionescu, fostul sot al Laurei Stoica

INTERVIU
Revista Tango a publicat cel din urma interviu al celebrei soliste, in care povestea despre tot ce i s-a intamplat bun si rau in viata: "Chiar eram convinsa la un moment dat ca nu pot face copii. Am intrebat doctorii si imi spuneau: «Nu, n-ai nimic, esti sanatoasa». Imi spuneau si ca n-am relatii serioase. Ma gandesc ca pana in ultima luna de sarcina sa ma tina Dumnezeu sanatoasa si sa pot sa urc pe scena, pentru ca este foarte important si chiar vreau sa cant, pana in ultima luna de sarcina, pana in sala de nasteri, dar chiar si acolo, poate nasc mai usor. Un an si jumatate am stat fara nici o relatie, la un moment dat am crezut ca asa voi imbatrani. Le spun tuturor ca asa sunt eu, un lup solitar. A fost o perioada de lungi si nereusite cautari".

Slagarul premonitiei: "Un actor grabit"

Laura Stoica era, in sfarsit, fericita. Logodnicul ei, Cristian Margescu, tobosarul trupei, ii aduse linistea sufleteasca. In plus, era insarcinata in luna a treia. Pentru ca s-au iubit mult, au plecat impreuna...

MINUNE. Chiar de Craciun aflase ca va fi mama si incepuse sa creada in minuni: "Copilul se va naste in septembrie, iar pana la venirea lui pe lume sunt hotarata sa-mi respect toate angajamentele privind concertele si sa pregatesc un nou album. Este felul meu in care vreau sa-i urez bun venit primului meu copil", marturisea cu ceva timp in urma Laura.

Nici in iubire nu mai credea, dupa casatoria esuata cu Florin Ionescu. Devenise obsedata, era total lipsita de incredere ca mai poate avea o relatie. Spunea despre Cristi, logodnicul ei, ca este tot ce si-a dorit. Laura avusese o relatie si cu comentatorul sportiv al TVR Emil Gradinescu, numai ca el era la vremea aceea mult prea afectat de disparitia sotiei. Asta nu inseamna ca nu a indragit-o pe Laura, iar la aflarea tragicei vesti abia a putut sa spuna cateva cuvinte: "Nu-mi vine sa cred, imi pare extrem de rau. Cu atat mai mult cu cat nu sunt la prima experienta". Laura s-a lansat in 1990 la Festivalul de la Mamaia, un an mai tarziu fiind declarata cea mai buna solista pop-rock. Piesa "Un actor grabit", compusa de Bogdan Cristinoiu, i-a adus celebritatea. In perioada 1987-1991 a participat la toate concursurile muzicale organizate in Romania pentru tinerele talente. Cu o tenacitate impresionanta, Laura s-a impus atat in fata juriilor de specialitate, cat si a iubitorilor de muzica rock. Se afirma fara rezerve ca o reala vedeta, o cantareata originala, cu o voce bine formata, cu o interpretare nuantata si cu un joc scenic modern. Primul album intitulat "Focul" a aparut pe piata in 1994. De atunci, melodiile Laurei au fost incluse pe diverse compilatii, in 1997 lansand al doilea album, "Nici o stea". Interpreta a absolvit Facultatea de Teatru, la Universitatea Ecologica din Bucuresti, demonstrandu-si talentul de actrita in spectacolul "Prizonier in cutia toracica", in care dansul contemporan era combinat cu teatrul. A jucat si pe scena Teatrului din Constanta, intr-o comedie muzicala.

DESTIN. De ce oare parasim aceasta lume cand suntem fericiti, cand, in sfarsit, ni se implinesc visurile? Asa s-a intamplat si in cazul regretatei soliste Ileana Sararoiu. Chiar zicea cu cateva zile inainte de a parasi aceasta lume ca e atat de fericita incat ii este frica sa nu moara. Coincidenta stranie? Soarta? Nimanui nu-i vine a crede ca Laura nu va mai urca pe scena, ca nu va mai canta piesa "Un actor grabit".

MEREU MA RIDIC

"Daca-mi vine sa plang, plang si-mi trece
Daca pierd spun mereu
«Nu-i nimic»
Una calda si-apoi una rece
Astazi cad, maine iar ma ridic.
Toate trec, nu-i nimic
Viata merge mai departe
Cad si ma ridic si mereu imi zic
Nu-i nimic, ce daca?
Tot ce-i rau o sa treaca
Striga cu mine odata
Nu-i nimic...
Cad si mereu ma ridic"

Versuri din slagarul "Mereu ma ridic" interpretat de Laura Stoica
×
Subiecte în articol: special stoica laura laura stoica