x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Leo Iorga, un învingător!

Leo Iorga, un învingător!

de Florentina Fântânaru    |    28 Ian 2012   •   21:00
Leo Iorga, un învingător!

Stiam ca viata unui rocker e plina de excese, Leo Iorga mi-a confirmat. In cazul sau, excesele i-au dat o lectie in urma careia Leo a urat totul. Dar lunile de chimioterapie nu i-au schimonosit zambetul, Leo are in continuare voce de rocker, ba chiar acum poate sa atinga inalte la care inainte nici nu visa. Ne-am intalnit intr-o dimineata de joi, iar Leo a venit cu gandul de a vorbi despre orice, chiar si despre Paul Ciuci! Nu s-au mai vazut de ani buni, n-au fost niciodata prieteni, insa in cele mai crancene momente din viata sa, Leo a fost asigurat de tot sprijinul lui Paul! N-am crezut pana sa-l vad pe Leo ca exista viata dupa cancer.

Leo canta, urca pe scena, concerteaza in cluburi si se expune pasiv fumului de tigara, pentru ca microbul muzicii rock e mai puternic decat orice! 'Ce sa fac, sa intru in emisiune cu geaca de piele? Oricum, am venit cu tricou negru si cu amuleta africana la gat, care imi poata noroc!' mi-a spus. 'Cu geaca de piele, Leo!', i-am raspuns si ne-am asternut la povesti! L-am ascultat si am simtit multa liniste, sinceritate si afectiune. Nici o parere de rau, nici un regret, nici o privire in care sa se regaseasca vreo urma de durere sau de dispe­rare, desi Leo nu mai are o buna parte din plamanul drept.

A vorbit despre chirurgul care l-a operat ca despre fratele sau, desi nu stiu cata admiratie are pentru frate-sau. Si, ca sa va convingeti ce inseamna destinul, atunci cand Leo i-a aratat radiografia profesorului Miron Bogdan, pe usa cabinetului a intrat chiar doctorul Ioan Cordos, senzationalul chirurg care a venit sa-l vada pe faimosul rocker pentru ca e fan! Si, uite asa, doctorul fan l-a operat pe Leo si, cine stie, poate chiar a fredonat o piesa in timp ce mainile sale dibace ii daruiau viata! O viata pe care Leo spune ca a trait-o intens, iar intamplarile scrise, dincolo de aparente, starnesc si mai mult curiozitatea. In curand va implini 25 de ani de casnicie.

Ma gandesc cat de echilibrata, de inteleapta si de tenace trebuie sa fie sotia care i-a stat alaturi in toti acesti ani, daruindu-i doi copii, tinand fraiele familiei. Leo are doi fii care i-au mostenit firea de artist. Cel mare are 22 de ani si se pregateste sa devina regizor. Cel mic, la 16 ani, studiaza informatica si isi toceste buricele degetelor pe corzi de chitara! Li se intampla sa mai cante in trei in intimitatea casei, dar ne putem astepta si la surprize. 'Prea mici sunt cuvintele' sa mai descriu forta interioara a acestui invingator!

×
Subiecte în articol: special jurnalul de duminică