x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Localele in 5 minute - EDITIA I

Localele in 5 minute - EDITIA I

21 Iun 2004   •   00:00

23,13%, prezenta la vot

Peste 12 milioane de romani au fost chemati ieri din nou la urne pentru a-si alege primarii in cel de-al doilea tur al alegerilor locale. Pana la ora 14:00 se prezentasera la urne, la nivel national 23,13% dintre votanti. In Bucuresti, prezenta la vot a fost, pana la ora 14:00, de 16,72%, fata de 16,78% in primul tur.

Brasov - Accident grav in drum spre votare

Un barbat se zbate intre viata si moarte la spital dupa ce masina in care se afla a fost izbita in plin de o duba a Jandarmeriei aflata in misiune. Autospeciala condusa de Ciprian Rotaru (26 ani), jandarm angajat pe baza de contract, nu a respectat indicatorul "Ocolire prin dreapta" a unui refugiu de tramvai. A intrat pe contrasens si a izbit in plin o Dacie Break care era oprita pe contrasens si se pregatea sa efectueze virajul la stanga. In urma impactului, Lori Ciupitu, soferul Daciei, a fost grav ranit si transportat de urgenta la Spitalul Judetean Brasov. Conducerea Comandamentului Teritorial de Jandarmi Brasov a demarat o ancheta. (Lavinia Saramet)

Botosani - Cerere mare pentru urne mobile

Presedintele BEJ Botosani s-a aratat surprins de numarul foarte mare de cereri inregistrate pentru urna mobila - 270 - in trei sate din judet, in conditiile in care la 6 iunie s-au inregistrat cel mult 10 astfel de solicitari, intr-una dintre localitati cererile fiind scrise doar de doua persoane. Potrivit presedintelui BEJ Botosani, Rodica Dascalu, in localitatile Soldanesti, Rauseni si Broscauti s-au inregistrat 70 si respectiv cate 100 de cereri pentru urna mobila, in prima dintre localitati toate cererile fiind scrise doar de doua persoane, informeaza Mediafax.

Ramnicu-Valcea - Candidatul PNL, fara buletin la vot

Ieri, in timp ce se afla in sectia de votare, candidatul PNL la Primaria Ramnicu-Valcea, Sorin Zamfirescu, s-a trezit ca nu poate vota. Motivul: el si-a uitat acasa buletinul de identitate. Zamfirescu a realizat ca nu are actele la el in momentul in care a vazut-o pe sotia sa scotand din geanta buletinul. Amuzat, candidatul liberal le-a spus ziaristilor sa-l astepte pana vine de acasa cu cartea de identitate. In cinci minute era inapoi in sectie, fericit ca putea vota. Contracandidatul sau, pedistul Mircia Gutau, considerat favorit in cursa electorala, a fost extrem de rapid. In nici un minut a reusit sa intre in sectie, sa voteze si sa plece. (Octavian Herta)

Incidente - Stampile pierdute si disparute

Presedintele sectiei de votare din comuna hunedoreana Harau a pierdut stampila rotunda folosita la sigilarea urnelor de votare si a sediului sectiei de votare, aceasta fiind gasita de politisti in cursul noptii de sambata spre duminica, la cateva ore de la pierdere. Potrivit sefului IJP Hunedoara, Petru Cotolan, presedintele sectiei de votare din comuna Harau, Ion Pavel, a plecat spre casa, sambata seara, cu stampila de vot in buzunar dupa ce inainte au fost stampilate urnele de votare si sediul sectiei de votare, informeaza Mediafax. Si la Zimnicea, o alegatoare a plecat din sectie cu stampila de vot, pe care un observator a gasit-o in iarba. La Piatra-Neamt, o stampila de votat a disparut de la o sectie de votare, intr-un moment de aglomeratie, iar politistii au preluat cazul.

×
Subiecte în articol: eveniment votare