x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Logodnic în loc de casă

Logodnic în loc de casă

de Gabi Golea    |    16 Mai 2009   •   00:00
Logodnic în loc de casă

Un episod de telenovelă semnalat acum câteva zile de presa mondenă scoate la vedere dedesubturile high-life-ului bucureştean, dar şi personajele mioritice demne de Caragiale, cocoţate în funcţii importante şi în topuri de bogaţi. Urmare a scandalului, ies la iveală picanterii şi o declaraţie de avere care ne face să ne râdem. Deci, să ne râdem!

La prima mână, controversatul multimiliardar Adrian Petrache, zis şi "Şeful", a fost victima fostei sale neveste. Orbită de soarele care-i intra în ochi, de melodia "amintirile mă urmăreşte, amintirile mă chinuieşte" şi de vizionarea mai multor filme cu Chuck Norris, fosta doamnă Petrache a intrat în plin cu jepul din dotare în maşina în care se afla fostul.

Bun. La mijloc ar fi "o doamnă, 42 de ani, divorţată, foarte bogată", care are legătură cu masoneria. Sintagma ne-a captat instantaneu atenţia. Aceleaşi surse o indică în această postură pe Isis Rozemarie Gudrun Olănescu, fost consilier al primarului Capitalei. Ajunsă între timp în funcţia de consilier personal al secretarului de stat Răzvan Murgeanu, din ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, doamna Olănescu ne face o demonstraţie sclipitoare despre transparenţa "aparatului" de stat şi ne mai face să şi râdem.

În declaraţia de avere postată pe site-ul instituţiei unde munceşte consilierul ministerial, recte doamna, ni se aduce la cunoştinţă şi averea logodnicului de care se bucură. Şi de el, şi de ea, şi e valabilă şi reciproca, în toate variantele, doamna fiind extrem de bogată. În schimb, uită să-şi declare veniturile şi casa unde are domiciliul.

Din miile de declaraţii de avere pe care le-am văzut până acum, în premieră, ţinem să vă informăm şi pe dumneavoastră, un angajat ministerial declară nu numai banii proprii, ci şi banii unui anonim şi misterios logodnic.

Doamna Olănescu are bijuterii (moştenite şi primite cadou) în valoare de 600.000 de euro, un cont extern de 2,4 milioane de dolari, două maşini prea modeste la banii ăştia, un apartament la Olăneşti, două societăţi comerciale (pe profit) de la care nu are nici un venit (conform declaraţiei) şi, cel mai important, un logodnic care câştigă din activităţi independente aproape 700.000 de euro pe an. El e trecut la rubrica inventată în spaţiul liber "logodnic". În varianta Olănescu, matuşa Tamara devine... ceva masculin şi cu multe lovele la teşcherea.

Foarte sinceră cu noi, prea sinceră. Totuşi, avem ceva să-i reproşăm, n-a precizat nici numele, nici sursa veniturilor aşa cum se procedează în cazul soţului/soţiei. Păcat, eram curioşi. Şi am mai fi vrut şi numărul de telefon în caz de. Surse din cadrul Agenţiei Naţionale de Integritate ne-au declarat că doamna consilier a exagerat cu expunerea financiară, astfel de informaţii nefiind necesare.

Poate a vrut să ştie lumea că are o perspectivă de mariaj, după cel eşuat, din care a rămas cu milioane de dolari, conform propriilor mărturisiri. Din această perspectivă îi urăm multă sănătate şi fericire!
Pentru a desluşi iţele încurcate ale declaraţiei de avere, am sunat-o pe doamna Isis Rozemarie Gudrun Olănescu.

MĂRTURISIRI DE BUNĂVOIE ŞI NESILITĂ DE NIMENI
Doamna nu vrea să ne spună de unde şi până unde o cheamă Isis, deşi noi am vrut un debut candid, neprihănit al conversaţiei, dar trecem peste. Ajungem la logodnic. Logodnicul "e o problemă personală". Fireşte, că d'aia am sunat şi noi. Doamna Olănescu a considerat însă "că aşa este corect", să ştie lumea şi câţi bani are el. Dar "n-are nici o legătură, fiecare are viaţa lui".



Din acest moment nu mai înţelegem nimic. Pentru a ne lămuri, insistăm. După ceea ce urmează, n-am mai insistat: "Eu sunt o persoană care, sigur, e aceelaşi lucru, poate foarte bine să existe cineva şi să nu ai, mă rog... nefiind oficial, mă rog... la vremea respectivă am zis că e OK, e o persoană cu care am această relaţie, am zis că e corect, nu neapărat ca să cine, ce şi cum". Punct. Acum înţelegeţi?

"NICI SOARE NU-i", NICI CASĂ NU-I
Mai aflăm de la doamna consilier că depozitele bancare externe de milioane de dolari provin din căsătoria cu un cetăţean străin şi că "nu este o problemă de altă natură". Sigur, un cont extern nu este niciodată o problemă, ci o rezolvare. Bijuteriile sunt din familie, familia Olănescu fiind "foarte bogată înainte de război".

Unchiu' Olănescu a fost şef de secţie la Fundeni, întreaga familie e o familie veche. Apoi, veniturile inexistente în declaraţia de avere "au fost o scăpare, nu o rea-voinţă, din punct de vedere al calculului".

Da', dacă tot suntem în punctul ăsta, am fi dorit să aflăm cam ce venituri lunare aveţi. Doamna este la volan şi nu poate să calculeze chiar în acest moment. "Am salariul de la universitate, sunt cadru didactic (n.r. - managementul comunicării), salariul de la minister, dividente..." Şi e calificată în mai multe domenii, după cum zice. Şi, încă o dată, nu e rea-voinţă, e doar o scăpare.

Şi, că tot veni vorba, am vrea să mai ştim de ce nu a trecut în declaraţie apartamentul în care domiciliază din Bucureşti. Sigur, de toate poţi uita, de casă, de masă, dar de logodnic, ba. Vorba extrapolată a şlagărului: "Nici soare nu-i", nici casă nu-i, "acolo unde nu eşti tu, acolo unde nu eşti tu", lalalalaaa. Hai, mă, că e romantic.
Doamna Olănescu zice că domiciliul "e tot o scăpare" şi ne dă rapid adresa.

Şi pentru că am vrut să încheiem într-o notă diferită, să ne distanţăm de aspectele financiare vânate de hahalerele de ziarişti care suntem, am întrebat de afinităţile domniei sale cu masoneria. Deci, "nu discut această problemă, nu e secret, eu fac parte şi sunt... nu cred că are vreo relevanţă, eu sunt în afara ţării, am statutul meu, nu are legătură cu ce fac eu". Aşa, deci.

Acestea fiind zise, am aflat şi noi despre ciudăţeniile naturii administrative autohtone, în care s-au produs mutaţii din cauze necunoscute nouă şi au generat consilieri ministeriali, fără venituri, fără casă, fără masă, dar cu conturi de milioane de dolari şi logodnici potenţi. Financiar.

PS: Dacă logodnicul misterios al doamnei Olănescu este chiar Petrache, pe noi nu ne interesează. Însă, ca să revenim de unde am plecat, putem să vă spunem că miliardarul Petrache nu a depus plângere în urma altercaţiei fizice şi verbale cu ex-soţia, semnalată de presa mondenă. Fosta doamnă Petrache a intrat vijelios cu maşina sa de teren în maşina fostului soţ aflată în zona parcului Herăstrău.



În urma impactului, partea din spate a autoturismului a fost distrusă, iar între cei doi ar fi urmat un scandal în plină stradă. Însă, la Secţia 2 de Poliţie, acolo unde ar fi trebuit să fie înregistrat incidentul, nu a fost depusă până la ora actuală nici o plângere. Cu alte cuvinte, nici afaceristul şi nici fosta soţie nu au avut nimic de reclamat.


"Mafia din Băneasa"
Cuplul format din Alexandru Bittner şi Adrian Petrache a fost catalogat de nervosul de la Cotroceni drept "mafia din Băneasa". Cei doi afacerişti au strâns o avere colosală din afacerile cu imobiliare, majoritatea desfăşurate în zona de nord a Capitalei.

Afacerile grupului Alexandru Bittner - Adrian Petrache au prosperat indiferent de partidele politice care s-au perindat la conducerea României. Banii nu au ţinut cont de culoarea politică a aleşilor.

DIN MÂNĂ ÎN MÂNĂ
Adrian Petrache se pare că nu mai deţine oficial decât firma Atrium Grup Imobiliare SRL, aflată în dizolvare. Iniţial, în anul 2005, firma a fost o societate pe acţiuni înfiinţată de Mihai Radu Mărgineanu împreună cu Mădălina Mărgineanu, Gabriela Mărgineanu, Gheorghe Cristea şi Gheorghe Voinea, cu un capital social de 21,5 milioane RON.

În capitalul social au intrat două imobile din Bucureşti, unul situat în Strada Muzeul Zambaccian nr. 15 şi celălalt în Strada Pictor Stahi nr. 9. În capitalul social au mai fost incluse două imobile din localitatea Snagov, precum şi terenul aferent acestora, în suprafaţă de aproximativ 1,2 hectare. Mărgineanu deţinea 99,99% din acţiuni, restul fiind deţinute de cei patru acţionari. La rândul său, Mărgineanu este naşul fiului lui Adrian Petrache.

ÎN TRECERE
Adrian Petrache a fost de-a lungul timpului asociat în mai multe firme. El a deţinut împreună cu Alexandru Bittner, Bartolomeu Daniel Finiş, Tudor Buhulea şi Gheorghe Costin firma Dobrovin SA, unde fiecare avea câte 20% din acţiuni. Cei cinci i-au cesionat acţiunile lui Vasile Barbu, un apropiat al grupării. Petrache s-a mai fost asociat cu Sherry Bittner în firma Midas Construcţii 2000 SRL. Ea şi-a cesionat acţiunile firmei Comatrans SA. La rândul său, Petrache şi-a cesionat acţiunile către firma Comatrans SA şi Viorel Radu Jianu.

×
Subiecte în articol: special doamna petrache olănescu logodnic