x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Lumea bizară a lui Michael Jackson

Lumea bizară a lui Michael Jackson

de Sînziana Stancu    |    08 Iul 2009   •   00:00
Lumea bizară a lui Michael Jackson

O dată cu detaliile despre moartea lui Michael, site-ul său de pe internet cu familia, rudele, prietenii şi colaboratorii a început să se umple de nume atât cunoscute, cât şi necunoscute.

Katherine Jackson
Când postul de televiziune ABC a vrut să facă o miniserie despre familia artistului, Michael a cerut prioritate pentru "matriarhul" familiei, nimeni altul decât mama sa, Katherine Jackson. Unul dintre martorii lui Iehova în credinţă, Katherine, care are acum 79 de ani, era recunoscută ca un adevărat cap al familiei Jackson, caldă, iubitoare, foarte grijulie cu toţi şi care s-a străduit mereu să îi ţină uniţi. Michael o iubea nespus şi o considera o prezenţă angelică în viaţa lui.

"Fiecare copil crede că mama lui e cea mai grozavă din lume, iar fraţii Jackson chiar nu şi-au pierdut niciodată acest sentiment", scria Michael în "Moonwalk", autobiografia sa din 1988. "Datorită blândeţii, dragostei şi atenţiei lui Katherine, nici nu-mi pot imagina cum un copil ar putea să trăiască fără dragostea mamei lui", continua el. Între ei a fost întotdeauna acea legătură indestructibilă.

Joe Jackson
Tot de 79 de ani, Joe, tatăl lui Michael, a muncit din greu pentru a-şi conduce copiii pe drumul succesului. A început cu "Jackson 5" şi a reuşit să îşi înfiinţeze o companie aritistică, cu care a avut însă probleme în ultimii ani, fiind ameninţată de faliment. Deşi au sărbătorit recent 60 de ani de căsnicie, relaţiile dintre el şi Katherine au fost mult timp destul de dificile şi au trăit mulţi ani separat.

Chiar dacă Joe s-a ocupat de talentul artistic al lui Michael, artistul a spus întotdeauna că datorează acest dar mamei lui şi că ea, ca pianistă şi cântăreaţă înzestrată, a fost cea care l-a încurajat şi susţinut cu adevărat în cariera lui. Din partea tatălui său, Michael nu a avut parte de aceleaşi favoruri. Din contră, relaţiile dintre ei erau foarte complicate, Joe fiind mai degrabă un tată abuziv fizic şi emoţional, aşa cum l-a descris chiar artistul. Chiar şi o privire mai dură de-a lui Joe îl făcea pe Michael atât de nervos, încât ajungea să vomite.

Debbie Rowe
Este fosta soţie a lui Michael. S-au căsătorit în 1996, după ce se cunoscuseră în cabinetul dermatologului care îl îngrijea pe artist, ea fiind asistentă medicală. I-a făcut doi copii, prin inseminare artificială, pe Prince Michael I şi Paris Michael Katherine, cu toate că, recent, s-au făcut speculaţii că, de fapt, Debbie nu ar fi mama lor biologică. În 1999, au divorţat, motivul fiind că ea nu mai putea să facă alţi copii şi i-a lăsat pe aceştia în cusatodia lui Michael. În 2006 însă, şi-a restabilit în justiţie dreptul parental asupra lor, aşa că ea ar putea să ceară acum din nou custodia celor doi copii.

Janet Jackson
Este singura dintre fraţii şi surorile ei care nu a profitat de banii lui Michael în caiera ei artistică. Din contră, Janet (43 de ani) şi Michael au împărţit succesul cu adevărat "frăţeşte", vânzând peste 100 de milioane de albumuri muzicale în toată lumea.

Jackie Jackson
Este cel de-al doilea copil din familia Jackson, are 58 de ani şi a cântat în "Jackson 5". Trăieşte în California şi are o companie de înregistrări muzicale, "Jesco".

Marlon Jackson
Este un alt frate al lui Michael, de 52 de ani, şi este cunoscut ca unul dintre cei mai buni dansatori din formaţia "Jackson 5". Dar cariera sa artistică nu a durat prea mult, Marlon transformându-se în agent imobiliar, în California. Este singurul dintre fraţii lui Michael care nu a divorţat, având o căsnicie, de peste 30 de ani, cu Carol Parker.

LaToya Jackson
Este considerată "trădătoarea" familiei, pentru că şi-a declarat fratele vinovat în scandalul molestării copiilor invitaţi la Neverland de artist, în 1993. LaToya, în vârstă de 53 de ani, s-a îndepărtat mult de fraţii şi de surorile ei. În anii '80 a făcut modelling şi a fost implicată în scandalul apariţiilor în revista Playboy. Ultima ei apariţie în lumina reflectoarelor a fost una efemeră, în filmul "Bruno", al lui Sasha Baron Cohen, însă producătorii, din respect pentru Michael, au tăiat şi acele scene după moartea lui.

Randy Jackson
Cel mai mic frate al lui Michael, de 47 de ani, Randy, şi-a căpătat porecla de "Micul Randy" când a intrat în formaţia de familie "Jackson 5", în 1976, care şi-a schimbat atunci numele în "The Jacksons". La 16 ani a compus cel mai de succes single al formaţiei, "Shake Your Body (Down To The Ground)". A falimentat mai târziu, iar în 2008, New York Post scria că ajunsese la munca de jos, reparând maşini pentru a-şi duce traiul.

 

Rebbie Jackson
După Michael şi Janet, Maureen Reillette este cel mai de succes membru al clanului Jackson. La 59 de ani, cântăreaţa Rebbie, care este cea mai mare dintre fraţii săi, şi-a câştigat gloria în 1984 cu hitul "Centripede".

Jermaine Jackson
Un alt frate al lui Michael, de 54 de ani, Jermaine a fost liderul vocal al grupului "Jackson 5", până când Michael i s-a alăturat. A divorţat de vreo patru ori, în anii '70 şi '80 a avut o serie de hituri de mare succes, iar în 1992 şi-a făcut un nume şi în televiziune, cu miniseria "The Jacksons: An American Dream".

Tito Jackson
Este singurul dintre fraţii lui Michael care nu a renunţat la muzică. Toriano Adaryll pe numele adevărat, este chitarist în propria formaţie de jazz şi blues. Cu banii stă cât se poate de prost, câştigând acum între 500 şi 1.500 de dolari pe reprezentaţie.

Prince Michael I şi Paris Michael Katherine
Sunt cei mai mari copii ai lui Michael din căsătoria lui cu Debbie. Prince are 12 ani, iar Paris, 11. Deocamdată, micuţii se află în custodia mamei artistului.

Prince Michael II (Blanket) Jackson
Este cel mai mic dintre copiii artistului. Are 7 ani şi e cunoscut mai mult ca Blanket. Mama lui biologică nu a fost niciodată identificată. Băiatul a apărut în public pentru prima oară în 2002, când Michael în legăna peste balconul unei locuinţe din Berlin, la etajul al IV-lea, stârnind îndoieli privind instinctele lui parentale.


Jermajesty Jackson
Era nepotul preferat al lui Michael. Jermajesty este al cincilea copil al fratelui mai mare al artistului, Jermaine, şi are 8 ani.

Bubbles
A intrat în familia Jackson în anii '80, când Michael a "adoptat-o". În 2005, când fostul dresor angajat de artist s-a pensionat, maimuţica Bubbles a ajuns la un centru pentru primate din Florida, unde o duce foarte bine. La 26 de ani câţi a împlinit, cimpanzeul Bubbles e sănătos tun, iar specialiştii spun că are toate şansele să ajungă chiar la 60 de ani.

 

Arnold Klein
Medicul dermatolog al lui Michael pare să nu fi avut numai această "misiune" în viaţa artistului. Un săptămânal american a lansat zvonul că Arnold ar fi adevăratul tată biologic al copiilor megastarului.

Conrad Murray
Era medicul personal al artistului şi fusese chemat acasă la el chiar în seara când a murit. Avocatul lui Murray a negat orice acuzaţie adusă medicului privind injectarea lui Michael cu Demerol, substanţă care i-ar fi provocat moartea. Avocatul a susţinut că Murray nu i-a prescris şi nici nu i-a administrat vreodată Demerol lui Michael. Medicul a spus că în seara morţii lui Michael l-a găsit pe artist în stare de inconştienţă, cu puls foarte slab, în dormitorul lui.

Frank Dileo
Fostul manager al lui Michael a început să lucreze cu artistul la "Epic Records", în anii '80. În 1984, după succesul cu "Thriller", Michael i-a cerut lui Leo să fie managerul lui. În 1989, Michael şi Leo au luat-o fiecare pe drumul lui, dar au continuat să colaboreze, iar Leo voia chiar să organizeze concertele de revenire pe scenă a lui Michael.

Cerilyn Lee
Asistenta medicală a artistului pretinde că el obişnuia să îi ceară să-i aducă droguri. În emisiunea "Good Morning America", ea a povestit că l-a avertizat pe artist să nu îşi injecteze Diprivan, un medicament destul de periculos, care dă somnolenţă. Michael avea insomnii şi obişnuia să se uite la desene animate cu Răţoiul Donald, ca să adoarmă.

Tom Snedden
Procuror al districtului Santa Barbara, Tom Snedden a fost cel care a formulat acuzaţiile de molestare a copiilor împotriva lui Michael, în 2003. În luna decembrie a aceluiaşi an, procurorul a anunţat că vedeta fusese inculpată pentru nouă delicte, şapte dintre acestea fiind de molestare a copiilor şi două pentru administrare de substanţe toxice, pentru a comite crime.

Uri Geller
Iluzionistul era un bun prieten al lui Michael. Prioetenia lor s-a stricat însă în 2002, când Geller l-a prezentat pe Michael corespondentului ABC News Martin Bashir, care a filmat controversatul documentar "Trăind cu Michael Jackson". Geller a mai declarat, într-un interviu acordat postului britanic Channel 4 News, că l-a hipnotizat pe artist pentru a-i pune întrebări despre acuzaţiile de molestare a copiilor, acuzaţii pe care Michael le-a negat şi sub hipnoză.

Brian Oxman
A fost avocatul artistului, dar şi purtătorul de cuvânt al multor membri ai familiei sale, începând din 1989. Oxman a declarat televiziunii americane că Michael se droga încă din anii '80 şi că i-a avertizat familia că, dacă o să moară din cauza unei supradoze de narcotice, nu va trece acest lucru sub tăcere.

 

Lisa Marie Presley
Prima soţie a lui Michael, fiica "regelui" muzicii rock, Elvis Presley, s-a căsătorit cu Michael în 1994. Au divorţat după doi ani. Acum, după moartea lui, Lisa Marie a dezvăluit pe blogul ei de pe MySpace că Michael se temea să nu sfârşească aşa cum a sfârşit tatăl ei.

Liza Minnelli
Actriţa a fost una dintre cele mai apropiate prietene ale artistului. După moartea lui Michael, ea a declarat că rezultatele autopsiei lui vor declanşa o adevărată nebunie.

Diana Ross
A fost ca o adevărată mamă pentru el şi ar putea să obţină custodia copiilor lui, deoarece Michael a pus o clauză în acest sens în testamentul său, în cazul în care mama lui ar muri.

Nona Paris Lola Jackson
Este femeia care pretinde că este mama biologică a copiilor lui Michael. Pe blogul său, Nona Paris Lola, care trăieşte la Londra, pretinde că numele ei real este "Princess Zaynab bint Fab bin Khalid al-Saud" şi că pe tatăl ei lumea îl cunoaşte ca "Satana Dracul". Miercurea trecută, Nona Paris Lola a făcut a nu se ştie câta petiţie la Curtea Supremă din Los Angeles, în 93 de pagini, prin care cere să fie recunoscută ca mama biologică a copiilor lui Michael. Până acum, toate încercările ei de a convinge justiţia în acest scop n-au avut succes.

Liz Taylor
Prietena şi confidenta megastarului a declarat că este "devastată" de moartea lui Michael şi a spus că nu e în stare să vorbească cu ziariştii despre dispariţia lui. A doua zi după moartea lui, ea a dat un comunicat de presă, în care deplângea moartea prietenului său drag, pe care l-a susţinut fără rezerve în scandalul molestărilor şi în faţa tuturor celor care l-au criticat sau acuzat vreodată pe Michael pentru ceva. Comunicatul dat publicităţii de Liz Taylor suna cam aşa: "L-am iubit pe Michael din tot sufletul şi nu-mi pot imagina viaţa fără el. Aveam atâtea în comun şi am petrecut multe momente vesele şi frumoase împreună. Va rămâne în inima mea pentru totdeauna, dar asta nu ajunge. Viaţa mea e atât de goală fără el...!".

Al Sharpton
Reverendul Al Sharpton l-a omagiat pe Michael imediat după moartea lui, în cadrul unui serviciu public memorial prin care erau celebrate viaţa şi cariera muzicală a artistului, desfăşurat la Teatrul Apollo din Harlem. Al Sharpton le-a spus fanilor lui Michael că megastarul a reuşit să facă "tineri din toată lumea, bărbaţi sau femei, să îl imite". Mai târziu, Al Sharpton a încercat el însuşi să-l imite pe ringul de dans pe Michael.

Jesse Jackson
Este consilierul familiei Jackson. Ca şi Al Sharpton, Jesse a intrat în cursa comentariilor despre Michael şi familia lui, după moartea artistului. La data de 27 iunie, el informa presa că "familia lui Michael are îndoieli" în ceea ce priveşte circumstanţele morţii lui şi că va cerea şi o a doua autopsie. Jesse Jackson a mai condus funeraliile mai multor celebrităţi de culoare, între care şi pe cele ale marelui artist de jazz Miles Davis.

Frank Cascio
A fost cel mai bun prieten şi confidentul lui Michael timp de 25 de ani. Într-un comunicat de presă din 2iulie, Cascio scrie: "Pentru mine, Michael a fost mai mult decât un superstar entertainer: a fost un frate, un tată şi, probabil, cea mai iubitoare persoană pe care am întâlnit-o vreodată. Din tot ceea ce s-a scris sau s-a spus despre el lipsesc nenumăratele gesturi de prietenie şi de bunătate anonimă pe care le-a făcut faţă de oameni aflaţi în situaţii disperate. Te iubim, Michael. Tu eşti adevăratul Peter Pan!".

×