x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Manuela răstoarnă Externele cu picioarele în sus

Manuela răstoarnă Externele cu picioarele în sus

de Dan Constantin    |    05 Iul 2012   •   16:43
Manuela răstoarnă Externele cu picioarele în sus

Criza mare se anunta iar la Externe. Profesorul Marga are o plangere penala cat toate tratatele incheiate de Romania. Nu este la vedere, e in anexele secrete, Basescu nu stie de reclamatii dar a aflat ce scrie in ele. Zor nevoie, el vrea alt om la Externe – Marga nu a copiat la bac, nici la facultate, nici la doctorat, nici la rectorat, nici la ministeriat. Nu e vorba de asta ci de alta, si mai grava. Penala! Ca si subiecta!

Blajinul filosof nu vrea sa trimita la Roma o doamna din Slobozia. Nu e vorba de o calatoare, era simplu, o suia in Atlassib si ii zicea sa coboare la Roma-Termini. S-ar fi descurcat ea acolo, ca misuna romanii prin zona aia, sunt mai multi ca la Obor. Doamna din Slobozia se vrea ambasador iar domnul din Cluj nu o vrea. O vrea doar Basescu Traian care nu-i poate refuza doamnei postul. Se stiu de mult, se stiu bine, toata lumea stie ce bine se stiu. Numai domn’ profesor face gat. L-a apucat treaba asta cu profesionalismul. Vrea un suflu nou la Externe, s-a saturat de pile peste pile, s-a impiedicat de stivele de carnete de partid care stau pe gradele diplomatilor incat vrea sa rupa pisica. Pana aici, nu mai acceptam toti veneticii, toate fufele si fonfii bagati in diplomatie. De cand a pasit in minister nu citeste decat rapoarte despre gafele ambasadorilor si consulilor trimisi afara cu ordin de la Cotroceni sau de la Boc. Nu poate sa-i dea afara pe toti dar nici sa mai aduca alte belele in Diplomatie nu vrea domnul Marga. Si are acum un lot nou de matracuce, un pluton de plavani gata sa se sacrifice pentru familia lor. Sa plece departe de casa, sa fie gata sa puna in functiune masina de vot. Taica popa Postoaca a lasat la cifru cum se numara voturi cu viteza luminii. Astia trimisi de Cotroceni doar scoala asta au facut-o. Limba, ba; protocol, nu; experienta ­ scoala vietii.

Manuela e cea mai dorita de Base sa ajunga ambasador. Si nu poate, l-au fentat toti pana acum; nici hahalera aia de Alma nu i-a trecut numaratorii prin comisie. Acum, s-a poticnit la Marga. Daca nu vrea, scapam de el; a apucat sa scrie o delatiune la Parchet ca a misculat ministrul un fax, si gata, facem hartie penala, Kovessi zangane catusele si ramane locul liber la Externe. Manuela-Dana Constantinescu a devenit un fel de micuta 'Titulescu“; daca nu e ambasador la Roma, nimic nu e. Nici nu stie Marga ce pierde daca nu pleaca doamna acolo unde vrea domnu’. 'Tituleasca“ are in primul rand carnet de sofer din 1987. S-au puscat muntii pe santier la Valcea unde misca utilajele ca inginer mecanic atunci cand a luat carnetu’. A fost cel mai mare succes al vietii ei. Restul a venit de la sine. A prins gustul maririi lucrand la Casa Poporului. Dupa revolutie a venit marea ciocnire a marilor spirite. Soferita Titulescu a fost remarcata de (si el) soferul Basescu, in minister, la Transporturi. Si tot Traian Basescu a pus-o pe traseul unei cariere internationale, la Transporturi s-a ocupat de relatiile cu altii. A luat si ornisul, adica nu spune ce vede si uita ce aude. Dana Manuela nu vine chiar de la Transporturi. A reusit sa ia o ambasada mica si cocheta, la Lubliana, buna de incalzire pentru ca micuta Titulescu sa ajunga o ditamai Tituleasca. Basescu a vrut el o miscare dar a iesit prost. A adus-o pe Dana acasa, l-a trimis pe Boiangiu in Slovenia dar s-a incurcat treaba cu plecarea la Roma. A cazut guvernul, s-a dus dracu si Alma, acu se duce si Base. Dar, vorba lui Base e vorba, e boier, se tine de cuvant cu damela: ti-am zis ca pleci la Roma, o sa pleci, a consolat-o pe Manuela ramasa fara ambasada. Chit ca mor cu Marga de gat, chit ca arunc Externele la Interne si vice versa, bag SRI-ul peste SIE si tot pleaca fata asta. I-a spus lu’ Marga si la Chicago, la NATO, cand facea misto de el pe langa tribuna. Dar Marga s-a facut ca n-aude. Acu poate pricepe! I-a zis si Ponta ca-i groasa. Nu stiu exact de ce, dar toata tara scandeaza: Basescu la brutarie si Dana la ambasadorie!

Asta este esenta crizei politice din Romania: Nu pleaca Dana la Roma. Nu pleaca ea, dar pleaca Marga din minister! Si Base de la Cotroceni.

Meciul continua. Nimeni de la Externe nu misca in front pana nu se termina incercarea asta a Manuelei de a da ministerul cu picioarele in sus!

×