x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Marsavie fara margini

Marsavie fara margini

de Andreea Cascaval    |    Petru Zoltan    |    16 Ian 2007   •   00:00

Misterul disparitiei lui Au-rica Matei a fost dezlegat. Barbatul fusese acciden-tat de soferul unei masini, care a luat victima si apoi s-a descotorosit de ea. Neomul, Victor Neciu, a savarsit ticalosia pentru a ascunde faptul ca se afla la volanul unei masini neinmatriculate. Aseara, faptasul a fost audiat de procurori. Judecatorul a respins propu-nerea de arestare. Trupul lui Aurica Matei inca nu a fost gasit.

Petru Zoltan/Jurnalul National
"TATI, TE IUBESC". De Sarbatori, copilul cel mic al familiei Matei isi astepta tatal sa vina acasa

Misterul disparitiei a fost dezlegat. Soferul autotractorului si-a abandonat victima in strada dupa ce a lovit-o. Aurica Matei nu apare in evidenta Spitalului Bagdasar si nici a unui alt spital. Cert este ca, inainte de a fi abandonata, victima suferise o hemoragie puternica. Judecatoria Cornetu a respins, aseara, propunerea de arestare a lui Victor Neciu.

Aurica Matei a disparut la data de 4 decembrie 2006. El a fost accidentat de un autocamion, cu cabina albastra, langa groapa de gunoi Glina, la capatul liniei de maxi-taxi 154, cand se intorcea de la serviciu. A trecut mai mult de o luna de cand s-a petrecut nenorocirea. In tot acest timp, sotia l-a cautat disperata la morga, pe groapa de gunoi de la Glina, pe la spitale. La o saptamana dupa accident a apelat si la presa. Ieri, soferul care l-a accidentat pe Aurica a fost gasit. Victor Ilie Neciu este numele lui si are vreo 40 de ani. Este patron. Are patru autocamioane cu care transporta materiale. Are licenta de transport doar pentru unul. Politistii l-au pus in fata probelor pe invinuit. Acesta a recunoscut accidentul, insa sustine ca a lasat victima pe trotuarul din fata Spitalului Bagdasar, din cartierul Berceni. "Avem aproape certitudinea ca el si-a abandonat victima in alt loc decat in cel pe care il declara oficial", spune seful politiei ilfovene Florin Trosca. In cabina autotractorului se aflau fiul lui Victor Ilie Neciu si unul dintre angajatii acestuia. Soferul si-a luat toate masurile de precautie pentru a nu avea martori cand se descotoroseste de victima. Cei doi pasageri spun ca au coborat dupa cativa kilometri de la locul in care au suit victima in masina. Au luat un taxi si au plecat.

MONSTRUOS. In masina, Aurica a suferit o hemoragie puternica, sangerand abundent in cabina. Ce sa-l fi speriat atat de tare pe Victor incat sa nu-l duca la spital pe accidentat? Cata neomenie sa zaca in el incat sa-si lase seamanul sa moara ca un caine. Cu siguranta, faptul ca cele patru masini pe care le detine nu erau inmatriculate l-a speriat pe Victor si l-a determinat sa ascunda victima. Politia spune ca soferul nu are nici o dovada ca ar fi abandonat victima pe trotuarul din fata Spitalului Bagdasar din cartierul Berceni. "Din acest moment, situatia victimei ramane incerta, deoarece aceasta este in continuare disparuta", scrie intr-un comunicat dat de biroul de presa IJP Ilfov. Politistii care s-au ocupat de caz iau in calcul posibilitatea ca Aurica sa fi decedat in masina soferului, care l-a ingropat apoi pe undeva. Soferul, Victor Neciu, a fost retinut duminica seara si a fost prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Cornetu ieri, cu propunerea de arestare pentru vatamare corporala din culpa, parasirea locului accidentului si conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat. Conform noului Cod Rutier, pentru parasirea locului accidentului, soferul risca o pedeapsa cu inchisoarea de pana la sapte ani.

VICTIMA ESTE INCA DISPARUTA
Seful politiei ilfovene, comisarul-sef Florin Trosca, ne-a povestit ca in cazul disparitiei misterioase cooperarea cu alte institutii ale statului s-a dovedit vitala. "Am plecat de la nimic si am descifrat clar absolut tot. De asemenea, cooperarea cu alte institutii ne-a ajutat enorm. In momentul impactului, lovitura a fost extrem de puternica. Victima a fost proiectata si a cazut ca si cum ar fi stat in fund, rezemata de parapet. Misterul nu mai este mister. Este ceva atipic de la producerea accidentului pana in acest moment. Vreau sa cred ca vom reusi sa finalizam ancheta", ne-a declarat comisarul-sef Florin Trosca. Soferul Victor Neciu (foto) era audiat aseara de procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Cornetu. Victima nu a fost gasita inca.

COSMAR DE SARBATORI
Valentin Zaschievici/JURNALUL NATIONAL
CERCETARILE CONTINUA. Seful politiei ilfovene, Florin Trosca, spera sa-l gaseasca pe Aurica Matei cat mai curand
In preajma Sarbatorilor de Craciun membrii familiei Matei sperau ca o minune sa le aduca tatal acasa. Baiatul cel mic, Paul, a implinit varsta de 5 ani la data de 22 decembrie. De ziua sa dorea ca tatal sa fie prezent. Pe o foaie alba, copilul a scris "TATI, TE IUBESC". Un mesaj pentru tatal sau, ca sa ii faca o surpriza in momentul cand avea sa apara in pragul portii. In seara de Craciun si de Revelion, copilul a plans dupa tati in bratele mamei sale. A rugat-o sa-l aduca de la spital. Asa a inteles el, ca tatal sau ar fi acolo. Din momentul disparitiei tatalui, Matei, celalalt copil, in varsta de 16 ani, nu s-a mai dus la scoala. Alaturi de mama lui, Mariana Matei, a incercat sa isi gaseasca tatal. De Sarbatori, Mariana Matei, sotia disparutului, si copiii s-au rugat la manastiri si biserici pentru "imbunarea autorului accidentului, ca sa ne spuna unde se afla sotul meu", povesteste Mariana Matei. Ieri, soferul care a accidentat victima a fost retinut. Mai ramane ca politia sa-l gaseasca pe Aurica Matei.

×
Subiecte în articol: eveniment aurică victima matei şoferul victor