x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Mărţişor cu noroc pentru artişti

Mărţişor cu noroc pentru artişti

de Diana Scarlat    |    02 Mar 2008   •   00:00
Mărţişor cu noroc pentru artişti

Mondenii şi politicienii s-au înghesuit de 1 martie la Plaza, ca să liciteze pentru obiectele de artă create de copiii de la Centrul de plasament “Orhideea” din Bucureşti.

Mondenii şi politicienii s-au înghesuit de 1 martie la Plaza, ca să liciteze pentru obiectele de artă create de copiii de la Centrul de plasament “Orhideea” din Bucureşti.

 

 

Cu Adina de la formaţia Heaven ca amfitrioană a licitaţiei, evenimentul micuţilor artişti s-a transformat într-o paradă mondenă în culorile “trendului” de mall. Blonde cu dare de mână, politicieni şi alte VIP-uri au reuşit să ofere centrului de plasament 200 de milioane de lei vechi. Dana Săvuică a cumpărat prima pictură pe pânză. Au urmat fetele de la Heaven, cele de la Bordo şi Alin de la Talisman. Silviu Prigoană nu putea lipsi de la un asemenea eveniment, deci şi-a completat colecţia de obiecte de artă, venind în ajutorul copiilor. La fel şi Cristian Poteraş, primarul Sectorului 6, şi alţi invitaţi.

 

 

 

MUNCĂ ŞI DĂRUIRE. Anul acesta, cei 44 de copii cu vârste între 4 şi 21 de ani de la Centrul de plasament “Orhideea” şi-au scos la vânzare obiecte de artă din ceramică şi pietre semipreţioase naturale, picturi pe pânză de sac, foarte greu de realizat, desene şi mărţişoare confecţionate manual. “Lucrurile pe care le fac ei deja se cunosc. Micuţii ajung la centrul nostru prin comisia de protecţie a copilului în momentul în care familia cere un ajutor şi stau pe o perioadă determinată. Ei doar sunt îndrumaţi. Sunt extraordinar de talentaţi. Ideea a fost mai veche în privinţa creaţiei. Romaniţa Badea, pictoriţa noastră, ne ajută să le conturăm talentul. Prin această licitaţie ne propunem strângerea de bani în folosul lor, pentru a ne procura materiale pentru Paşti, când le vom face probabil tot o expoziţie”, spune Janina Asaftei, şefa centrului de plasament. Cu migală şi mult talent, copiii au creat câteva sute de obiecte de artă pentru Mărţişor. Iar expoziţiile lor vor continua.

 

 

PICTORIŢA PREFERATĂ. “Mama mea m-a întrebat ce aleg să mă fac, doctoriţă sau taximetristă, când o să fiu mare. Eu i-am spus că o să fiu pictoriţă”, mărturiseşte, cu entuziasm Cristina, care are numai nouă ani, dar a reuşit să creeze singură un copăcel. Cele mai multe obiecte au fost lucrate în echipă. Romaniţa Badea este pictoriţa preferată a micuţilor artişti. Copiii au luat-o ca model şi deja visează la o carieră care le va aduce satisfacţii în viitor. “Fiecare copil a contribuit cu ceva la realizarea acestor opere. Toţi lucrează, toţi se joacă cu culorile. Floricelele astea nu sunt chiar aşa de greu de făcut. Încerc să-i învăţ să-şi găsească singuri răspunsuri la întrebările nespuse. Arta îl ajută pe om în general pentru un echilibru interior”, spune pictoriţa Romaniţa Badea.

 

 

LA MAI MARE! După succesul acestui eveniment, copiii se pregătesc de o altă reuşită pe care speră să o aibă de Paşti. Acum au bani şi pentru a sărbători cum se cuvine, dar şi pentru a-şi cumpăra alte pânze, culori şi pietre semipreţioase. Mărţişorul lor le-a fost oferit ieri de conducerea Centrului de plasament şi de Primăria Sectorului 6 al Capitalei, care promit că vor mai fi gazdele succesului micuţilor şi pe viitor.

×
Subiecte în articol: eveniment