x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Masacrul din Padurea Carlibaba va rămâne nepedepsit?

Masacrul din Padurea Carlibaba va rămâne nepedepsit?

de Paul Ciurari    |    30 Apr 2012   •   20:13

Desi politistii stiu deja numele celor trei braconieri, inca nu a fost retinut nici unul, ei fiind inca de negasit. In plus pentru braconaj pedeapsa este destul de mica, iar sansa ca acestia sa stea dupa gratii este destul de redusa. Prejudiciul cauzat de 'macelarii borseni' este 60.000 de euro.


Intr-o alta tara din occident ONG-urile care apara drepturile animalelor ar fi sarit 'ca arse' la gatul autoritatilor, cand ar fi auzit de masacrul celor cinci caprioare. Acestea au fost hacuite de trei indivizi din Borsa, care le-au omorat pentru carnea lor care se vinde destul de profitabil pe piata neagra. Trei dintre femele erau gestante, iar braconierii le-au eviscerat si au aruncat puii nefatati pe marginea drumului. A fost o imagine de cosmar chiar si pentru padurarii obisnuiti sa vada lesuri de animale. Caprioarele erau transate si bagate in butoaie de plastic si urmau sa fie livrate catre cumparatori, daca vanatorii de la Ocolul Silvic Breaza nu i-ar fi zarit pe 'macelari' si nu i-ar fi fugarit.

Cand au dat bir cu fugitii au lasat insa in urma suficiente probe pentru a fi identificati. Astazi mai multi politisti de la IPJ Suceava au mers in Borsa pentru a-i cauta impreuna cu colegii maramureseni pe cei trei. Numai ca pana acum nu au avut succes, braconierii avand nesimtirea sa nu fie acasa.De altfel nici legea nu este suficient de dura cu braconierii, pentru infractiunea comisa cei trei macelari riscand o pedeapsa cu inchisoarea de la 3 la 7 ani sau cu amenda de la 5.000 de lei la 25.000 de lei. Numai ca de obicei se ajunge dupa ani lungi de procese la plata amenzii penale. Vor mai avea insa de raspuns in fata legii si pentru faptul ca nici unul nu detine arme de vanatoare sau permis pentru arme de foc.

Prejudiciul cauzat de cei braconieri fondului de vanatoare este de 60.000 de euro, cate 12.000 de euro pentru fiecare dintre cele cinci caprioare omorate.

×