x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Michael a murit, legenda trăieşte

Michael a murit, legenda trăieşte

de Anca Aldea    |    Sebastian S. Eduard    |    26 Iun 2009   •   00:00
Michael a murit, legenda trăieşte

Starul pop Michael Jackson a murit vineri dimineaţă, ora României, după ce a fost spitalizat la Los Angeles, în urma unui stop cardiac. "E ca şi atunci când a fost asasinat Kennedy", spunea ieri un american din New York, citat de Associated Press.



Cântăreţul american Michael Jackson a suferit un atac de cord în urma căruia a fost dus cu ambulanţa la Centrul Medical UCLA din Los Angeles, a anunţat joi ediţia online a cotidianului Los Angeles Times. Potrivit publicaţiei, artistul nu mai respira atunci când paramedicii au sosit la reşedinţa sa din Los Angeles.

Aceştia l-au resuscitat înainte de a-l transporta la Centrul Medical UCLA. Nici un fel de alte detalii privind diagnosticul sau starea sa de sănătate nu au fost dezvăluite, iar purtătorii de cuvânt ai lui Jackson nu au putut fi contactaţi pentru comentarii. Potrivit site-ului TMZ, tatăl său, Joe Jackson, a declarat că Michael nu se află într-o stare prea bună.

Când paramedicii au ajuns la reşedinţa din Bel-Air - un castel în stil francez construit în 2002 şi având şapte dormitoare, 13 băi, 12 şeminee şi o sală de cinemă -, cântăreţul nu avea nici puls şi nici nu respira, scrie LA Times, citând surse anonime. Michael a fost transportat cu ambulanţa la cel mai apropiat spital, situat la circa şase minute de impresionanta reşedinţă pe care starul o închiriase cu 100.000 de dolari pe lună. Pe drum, paramedicii au încercat să îi administreze medicamente şi proceduri pentru resuscitare. Fără succes însă, mai scrie LA Times.

Acelaşi rezultat negativ l-au avut şi medicii specialişti de la Spitalul UCLA. Potrivit surselor, familia Jackson a fost înştiinţată de coma profundă în care se afla Michael şi era aşteptată ieri la spital. Sute de jurnalişti s-au adunat la porţile Centrului Medical UCLA pentru a se informa cu privire la starea artistului.

SINUCIDERE? SUPRADOZĂ?
Pe de altă parte, Poliţia din Los Angeles (LAPD) a anunţat începerea unei anchete în cazul morţii starului american, deoarece condiţiile în care a murit Michael sunt deocamdată considerate neclare. Detectivii de la Departamentul Omucideri (din cadrul LAPD) urmează să îi interogheze pe toţi membrii familiei Jackson, pe prietenii artistului, precum şi pe medicii care s-au ocupat de cântăreţ, scrie LA Times.

Presa de peste Ocean nota ieri că anchetatorii nu exclud deocamdată ipoteza sinuciderii, iar primele rezultate ale investigaţiei ar putea să fie făcute publice abia peste şase sau opt săptămâni, în funcţie de analizele medicale care trebuie făcute. În cazul analizelor de toxicologie, scrie publicaţia Chicago Tribune, rezultatele ar putea veni în câteva săptămâni. Ieri după-amiază erau însă aşteptate rezultatele autopsiei.

Unul dintre fraţii lui Michael, Marlon, a declarat la CNN că starul se simţea rău încă de miercuri noapte, iar familia a avut grijă să-i aducă un doctor. Joi la prânz (joi noapte în România), o ambulanţă a fost chemată din nou la reşedinţa cântăreţului. Pentru o ultimă dată. Unul dintre avocaţii familiei Jackson, Brian Oxman, a declarat la televiziunea CBS că Michael ar fi putut muri din cauza unui abuz de medicamente prescrise. Cel mai probabil un calmant cu care se trata cântăreţul în cazuri de depresie.




REVENIREA
Artistul american îşi pregătea în această vară reîntoarcerea pe scenă. Jackson, în vârstă de 50 de ani, avea programate 50 de concerte la O2 Arena din Londra, care ar fi trebuit să aibă loc între 13 iulie anul acesta şi martie 2010. Artistul a locuit în ultimele două luni în Los Angeles, unde a făcut repetiţii şi s-a pregătit pentru show-urile mult aşteptate de fani. Biletele pentru toate cele 50 de spectacole s-au epuizat în doar câteva ore de la punerea lor în vânzare - un adevărat fenomen.

SCANDALURI
Michael Jackson este unul dintre artiştii cu cele mai mari vânzări de discuri din toate timpurile. El şi-a început cariera muzicală împreună cu fraţii săi în trupa Jackson 5, promovată de celebra Casă de discuri Motown, după care s-a lansat într-o strălucită carieră solo. Aceasta a fost însă afectată după 1990 de scandaluri şi dezvăluiri despre stilul său de viaţă excentric. Jackson a fost anchetat şi achitat de un tribunal american după ce a fost acuzat de pedofilie în 2005.

Presa internaţională a declarat în repetate ocazii că Jackson s-a confruntat cu probleme financiare în ultimii ani, după ce starul muzicii pop a fost pe punctul de a-şi vinde celebra fermă Neverland la licitaţie în mai 2008. Câteva luni mai târziu, în noiembrie, el a predat titlul de proprietate asupra fermei Neverland unei companii înfiinţate de el însuşi şi de firma care deţine o ipotecă de 24 de milioane de dolari asupra reşedinţei.

Albumul său "Thriller" a câştigat opt premii Grammy. Şapte din aceste premii au fost obţinute pentru melodia care dă titlul albumului. Jackson nu a mai lansat nici o piesă nouă din 2001.



Corpul lui Michael Jackson este transportat de la spitalul UCLA Medical Center la medicina legală

×
Subiecte în articol: special michael jackson los angeles