x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Michael, în drum spre ultima întâlnire cu fanii

Michael, în drum spre ultima întâlnire cu fanii

de Marina Constantinoiu    |    07 Iul 2009   •   00:00
Michael, în drum spre ultima întâlnire cu fanii
Sursa foto: Andrew Gombert/Reuters

Cortegiul funerar care transportă trupul neînsufleţit al regelui muzicii pop, Michael Jackson, se îndreaptă în acest moment spre Staples Center din Los Angeles, locul în care şi-ar fi dorit să se afle milioane de oameni, dar în care doar câteva mii vor avea privilegiul de a-şi omagia idolul.



CEREMONIE LIVE.
După încheierea ceremoniei funerare private desfăşurate la cimitirul celebrităţilor, Forest Lawn, din celebrul oraş american Los Angeles, la care au participat circa 100 de persoane, majoritatea membri ai familiei Jackson şi o mână de apropiaţi ai lui Michael, cortegiul funerar îşi continuă drumul spre locul în care starul pop va fi omagiat public. Camerele de luat vederi retransmit în direct imagini de la ceremonia care urmează să se desfăşoare la Staples Center, imaginile fiind preluate de posturi de televiziune din întreaga lume, inclusiv din România, unde ceremonia va fi retransmisă, la Bucureşti, şi în Parcul Obor.

UN EVENIMENT MEDIA
Este, fără îndoială, şi graţie evoluţiei tehnicii, un eveniment extraordinar, chiar cel mai mare eveniment din istoria media, după cum aprecia chiar purtătorul de cuvânt al familiei lui Michael Jackson, Ken Sunshine. Acesta a promis că tot ceea ce se va întâmpla la Staples Center, ceremonia de omagiere a starului plecat mult prea devreme dintre noi, va fi un eveniment extraordinar, destinat a le mulţumi fanilor din întreaga lume.

UN EFORT INCREDIBIL
"Este ameţitor să te gândeşti la tot ceea ce s-a putut realiza în numai 72 de ore", a declarat Sunshine pentru postul de televiziune ABC, comentând organizarea ceremoniei care este prevăzută să înceapă la ora 10:00 locală (20:00, ora României), la Staples Center, în inima megalopolisului californian, pe drept cuvânt intitulată "capitală a divertismentului". "Cooperarea cu oraşul Los Angeles, cu poliţia din Los Angeles (LAPD) şi cu promotorul concertelor lui Michael, AEG, au permis punerea la punct a ceea ce cred că este un miracol, din punctul de vedere al producţiei. Se zice că acesta va fi cel mai mare eveniment din istoria media", a adăugat Sunshine, citat de AFP. "Va fi un eveniment extraordinar, genul de lucruri de care-ţi aminteşti o viaţă întreagă", a prezis acesta.

Evocând lista invitaţilor la ceremonia de omagiere a marelui Jackson, Ken Sushine a declarat că vor exista, probabil, "una sau două surprize".

STARURI INVITATE LA OMAGIEREA PUBLICA.
Interpreta de rap Queen Latifah s-a alăturat listei numeroaselor staruri invitate de familia Jackson, printre care "Magic" Johnson sau Stevie Wonder, a precizat Sunshine.

Prin această ceremonie de omagiere, care este difuzată în lumea întreagă atât de posturile de televiziune, cât şi prin Internet, ceea ce face mult mai greu de măsurat, în materie de audienţe şi rating, dar în acelaşi timp dă o dimensiune planetară evenimentului, familia vrea să mulţumească publicului şi fanilor în special, dar tuturor, din întreaga lume.




Întrebat dacă fanii vor putea vedea pentru ultima oară trupul neînsufleţit al lui Michael Jackson, înainte de înhumare, Sunshine a răspuns: "Nu ştiu. De fapt, s-ar putea, o să aflăm în curând ce se va întâmpla".

ACCES ÎNCHIS PE STRAZILE DIN ZONA
Autorităţile din Los Angeles au închis accesul către mai multe străzi din zona stadionului Staples Center, pentru a permite convoiului mortuar să treacă.
Sicriul, acoperit cu flori roşii, a fost băgat într-un dric, imediat după sfârşitul ceremoniei funerare private, care a avut loc la cimitirul Forest Lawn şi care a durat o oră, potrivit imaginilor transmise de posturile tv americane şI preluate de televiziuni din întreaga lume. La ceremonie au asistat şi cei trei copii ai săi.

Potrivit site-urilor TMZ.com şi Access Hollywood, sicriul lui Michael Jackson, îmbrăcat în aur, este evaluat la 25.000 de dolari. Modelul a fost comandat companiei care i-a furnizat şi sicriul lui James Brown, în 2006. Informaţia potrivit căreia trupul neînsufleţit al lui Michael Jackson va fi adus la stadionul din Los Angeles, pentru ceremonia publică în memoria sa, a fost confirmată abia în urmă cu câteva ore, de poliţia din Los Angeles.

PRIVEGHI
Membrii familiei Jackson s-au reunit la Forest Lawn Memorial Park din Los Angeles şi luni seară, pentru a-şi lua rămas bun de la Michael Jackson, al cărui sicriu a fost depus într-o capelă din acest cimitir.
Traficul din întreaga zonă a fost suspendat încă de luni după-amiază.

Doar câteva automobile au putut fi văzute intrând în cimitir sau părăsind această zonă. Cele mai multe automobile au plecat din zona cimitirului luni seară, în jurul orei locale 09:15 p.m.

17.500 de bilete, care au fost distribuite prin tragere la sorţi, au asigurat accesul gratuit al fanilor la evenimentul de pe Staples Center. Aproximativ 68.500 de doritori s-au înscris pentru fiecare bilet la ceremonia funerară publică a lui Michael Jackson, la 24 de ore de la momentul lansării unui site dedicat evenimentului, cu o frecvenţă de 13 persoane pe secundă. Dintre biletele disponibile, doar 11.000 sunt pentru ceremonia desfăşurată la Staples Center, reşedinţa echipei de baschet Los Angeles Lakers.

Celelalte 6.500 de bilete sunt pentru cinematograful Nokia, unde cei prezenţi pot viziona ceremonia pe ecrane uriaşe. Numai 8.750 de persoane au primit bilete, fiecare participant selectat câştigând câte două tichete.

×