x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special "Michael Jackson a fost lăsat să moară"

"Michael Jackson a fost lăsat să moară"

de Veronica Micu    |    23 Iul 2009   •   00:00
"Michael Jackson a fost lăsat să moară"

Steven Hoefflin, unul dintre cei mai cunoscuţi chirurgi plasticieni din lume şi doctorul lui Michael Jackson timp de 25 de ani, a declarat ieri că megastarul a fost victima unor medici şacali care nu au vrut decât să-l "stoarcă" de bani. Hoefflin a rămas stupefiat când a văut lista cu medicamentele luate de Michael, declarând că vina aparţine în exclusivitate doctorilor care au pompat în el sedative, în schimbul unor beneficii materiale.



"Am văzut documente în care apar medicamentele luate de Michael şi m-am consultat cu familia Jackson. Sunt oripilat şi nu-mi vine să cred că s-a întâmplat aşa ceva. Katherine s-a prăbuşit când i-am spus ce am citit în fişa medicală", a declarat Hoefflin, în exclusivitate pentru The Sun. Chirurgul a mai spus că a fost martor atunci când medicul personal al lui Michael Jackon îi administra Propofol megastarului, înainte de culcare. Fapt ce se petrecea în fiecare seară, potrivit lui Hoefflin.

Cred că dr. Murray a adormit după ce i-a făcut injecţia cu Propofol


"Michael era disperat să doarmă. Cred că singurul motiv pentru care l-a angajat pe doctorul Murray a fost ca să-i administreze Propofol înainte de culcare. Michael vorbea despre Propofol, numindu-l pentru că are o consistenţă lăptoasă. Familia mi-a spus asta. Părerea mea este că acest sedativ nu poate fi administrat de oricine şi în orice condiţii pentru că este foarte periculos. Atunci când este cazul, injecţia trebuie făcută într-o clinică, de un anestezist profesionist. Nu acasă. Este îngrozitor ce s-a întâmplat. Părerea mea este că doctorul Murray a adormit în noaptea în care Michael a murit.  I-a administrat injecţia şi a adormit. În ultimele zile am fost de faţă atunci când poliţia strângea informaţii de la familia Jackson în legătură cu Michael. Probele sunt înfricoşătoare".

Potrivit doctorului Hoefflin, mama lui Michael crede că doi medici sunt responsabili de moartea fiului ei: "Este dorinţa lui Katherine ca medicii care i-au făcut rău lui Michael să fie aduşi în faţa justiţiei. În opinia mea, doi sunt cei care, dacă sunt găsiţi vinovaţi, pot ajunge în spatele gratiilor. Iar alţi opt pot rămâne fără licenţă dacă se demonstrează că au prescris medicamente aiurea".

Făcuse analize complete cu doar trei luni înainte să moară

Steven Hoefflin a mai spus că Michael Jackson făcuse nişte teste medicale chiar cu trei luni înainte de primul din cele 50 de concerte plănuite să aibă loc la Londra. Şi le-a trecut cu bine. Analizele au fost comandate de cei de la AEG Live, promoterul concertelor, pentru a fi siguri că Michael este ok din punct de vedere medical. "Michael s-a supus analizelor şi testelor fizice timp de patru ore, iar rezultatele au foat foarte bune. Cei de la AEG au investit foarte mult în aceste evenimente şi trebuiau să fie siguri că Michael era sănătos şi nu se droga".

În timpul repetiţiilor, însă, Michael a început să acuze dureri groaznice de picioare. "După părerea mea, aceste probleme puteau fi rezolvate în cu totul alt fel, însă medicii lui Michael au ales să-i adminstreze doze mari de Demerol pentru dureri şi injecţii cu Propofol pentru a putea dormi. Michael era un tip extrem de inteligent, care trăia pentru copiii lui şi care nu şi-ar fi pus viaţa în pericol. S-a dus la medici ca să-l ajute, iar ei nu au făcut decât să abuzeze de încrederea acordată".

Doctorul Hoefflin, cu o carieră de 41 de ani ca medic plastician la Hollywood, l-a tratat pe Michael, pentru prima dată, în urmă cu 31 de ani. "Mai bine de 20 de ani, am fost cel mai bun prieten al lui Michael, confident şi doctor. Ca pacient, l-am tratat până în 2002, când i-am spus că nu mai pot să-i fiu doctor pentru că se retrăsese dintr-un program de dezintoxicare".  Ultima conversaţie a doctorului Hoefflin cu Michael Jackson a fost la sfârşitul lui 2007.

A fost un geniu

"Michael m-a sunat şi m-a întrebat ce mai fac fiii mei. Unul dintre ei, Brad, care este infirm, era febleţea lui Michael. În acea conversaţie am încercat să aduc în discuţie subiectul medicamente, însă Michael nu a vrut să vorbească despre asta. Michael era un tată minunat. Tot timpul se juca cu ei şi râdeau împreună. Avea o inimă caldă şi era un adevărat domn. A fost un fenomen, un filantrop şi a susţinut proiecte de întrajutorare a copiilor săraci în toată lumea. A fost un geniu. Nu l-am auzit niciodată spunând vreun lucru rău despre vreo persoană, indiferent de enormităţile care s-au scris despre el. Lumea a pierdut o comoară inestimabilă şi de neînlocuit", a mai spus Hoefflin.

Sursa foto: The Sun

×
Subiecte în articol: special michael hoefflin