x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Miliţia online a PDL, prinsă în flagrant delict. Vezi cine umple netul cu "Băsescu e un om bun" şi "Udrea e cel mai capabil ministru"

Miliţia online a PDL, prinsă în flagrant delict. Vezi cine umple netul cu "Băsescu e un om bun" şi "Udrea e cel mai capabil ministru"

de Cristian Ionescu    |    08 Feb 2012   •   21:00
Miliţia online a PDL, prinsă în flagrant delict. Vezi cine umple netul cu "Băsescu e un om bun" şi "Udrea e cel mai capabil ministru"

Jurnalul National a atras atentia de mai multe ori asupra modului abuziv, propagandist, cu care reprezentantii puterii isi impun convingerile in mediul virtual. Si nu am invocat degea­ba faptul ca si le impun. Avand in vedere ca nu-i mai suporta nimeni, nici macar pe Internet, celula de criza din cadrul aparatului propagandistic al PDL-ului a luat taurul de coarne. Si, ca sa nu se compromita in nici un fel, sefii portocalii au convenit sa puna la treaba Organizatia de Tineret a Partidului Democrat Liberal (OTPDL). In acest sens s-au organizat evenimente, tabere, asa-zisele 'scoli de vara', in care tineretului pedelist i s-a spalat creierul si a devenit o simpla unealta. Un 'tool', cum se spune in mediul virtual, ca tot suntem pe subiect.

Instructie ca la Serviciile Secrete
Un factor hotarator si vital in instruirea tineretului pedelist a fost si este 'Social Media School'. Adica niste cursuri privind rolul retelelor sociale in politica, predate tinerilor PDL-isti de specialisti in comunicare si relatii publice, sociologi experimentati sau experti in comunicare politica. Doamna Diana-Maria Cismaru este doctor in sociologie la Universitatea Bucuresti, conferentiar universitar SNSPA, avand un CV de-a dreptul impresionant. Cismaru a fost doar unul dintre specialistii care le-a dezvaluit secretele comunicarii. Recent, instructorul tinerilor pedelisti si-a declarat mahnirea fata de modul cum se pun in practica metodele predate de dansa, ca urmare a articolului aparut in Jurnalul National.

Doamna Cismaru precizeaza pe blogul personal: 'Scriu acest articol cu mahnire, in urma articolului «Elena Udrea si-a pus sclavii la treaba. Netul e plin de comentarii pozitive la adresa liderului PDL», aparut in Jurnalul National, 24 ia­nuarie 2012, autor Cristian Ionescu, si al celorlalte la care se manifesta fenomenul semnalat', precizand ca tinerii pedelisti 'nu sunt platiti, o fac din «convingere» pentru organiza­tie'. Mai mult, doamna Cismaru spune ca nu poate sa fie de acord cu ce a vazut in spatiile de comentarii ale Jurnalului National, precizand ca dansa i-a invatat sa faca fata la crize cu inteligenta, exprimandu-si pozitia proprie, nu sa arunce orbeste invective spre alte partide si jurnalisti si sa isi piarda timpul in mod patologic, cu identitati virtuale multiple.

'Daca exista un coordonator, a gandit prost modul de exprimare si de actiune. Retelele de sprijin, in modelul gandit de mine pentru gestionarea crizelor, sunt formate din personaje care sustin cu moderatie si subtilitate o organizatie supusa la atacuri exage­rate si nedrepte, nu sunt hoarde irationale care se napustesc in spatii virtuale nelocuite si fac propaganda sau cultul personalitatii. Deci, cine a preluat modelul retelelor de sprijin l-a inteles si l-a aplicat gresit, fara li­mite si pierzand din vedere scopul final (care este persuasiunea, nu agresiunea)', spune doamna Cismaru.

Ca sa intareasca cele spuse de specialistul in comunicare, Jurnalul National pune la dispozitia cititorilor noi informatii despre activitatea Organizatiei de Tineret a Partidului Democrat Liberal in mediul virtual. De asemenea, in tot acest proiect ambitios al mezinilor portocalii apare si ISP-ul Serviciului de Telecomunicatii Speciale, al carui IP este inre­gistrat in zona de comentarii Jurnalul.ro cu amenintari la adresa redactorului-sef Victor Ciutacu. Totusi, din cate stim, STS-ul (stsisp.ro) se ocupa cu furnizarea de internet pentru institutiile statului: Guvern, Parlament, ministere si alte structuri de stat, asa ca oricare dintre angajatii institutiilor mai sus amintite s-ar putea regasi in comentariile de pe site-ul jurnalul.ro, insa pare un efort de grup. Mai multe informatii despre institutiile gazduite de ISP-ul STS-ului gasiti pe internet.

Comentarii injurioase
Revenind la OTPDL, s-au inre­gistrat de la un singur ip (89.149.9.14) 3.068 comentarii, majoritatea injurioase la adresa jurnalistilor sau pro­pa­gand informatii false, la articole re­fe­ritoare la Elena Udrea, Traian Ba­sescu sau Emil Boc, in ordinea men­tio­nata. Deloc surprinzator, IP-ul mentionat apartine chiar site-ului Orga­nizatiei de Tineret a Partidului De­mocrat Liberal, iar acest lucru se poate verifica aici (http://www.claus.­ro/whois/logs/02-2009.txt), executand cautare dupa IP. Aceeasi problema o intampina mai multe publicatii online, cum ar fi ZiuaVeche.ro http://www.ziua­ve­che.ro/exclusiv-zv/dezbateri/cine-ar-trebui-sa-dea-banii-pentru-distrugerile-din-bucuresti-69710.html). De asemenea, IP-ul OTPDL este marcat pe site-urile de profil (blacklist) cu grad maxim de periculozitate, fiind in­cadrat in categoria 'spam bot' (robot care trimite mesaje nesolicitate).

Oricat de mult ne-ar bucura interesul tinerelor instrumente de propaganda portocalie privind articolele din Jurnalul National, ii informam pe aceasta cale ca am initiat toate demersurile legale in ceea ce priveste stoparea activitatii dubioase pe care o desfasoara cu atata abnegatie si devotament. Sectiunea de comentarii este libera si necenzurata, dar abuzul se pedepseste conform legii.

×