x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Moda 2007 - Cenusa de trandafir

Moda 2007 - Cenusa de trandafir

de Roxana Roseti    |    04 Feb 2007   •   00:00
Moda 2007 - Cenusa de trandafir

Zilele acestea s-a desfasurat un show care a dat tonul evenimente-lor din moda romaneasca in 2007. Un spectacol de moda deja mult comentat, insa ale carui resurse permit comentarii in plus.

Zilele acestea s-a desfasurat un show care a dat tonul evenimentelor din moda romaneasca in 2007. Un spectacol de moda deja mult comentat, insa ale carui resurse permit comentarii in plus.

Pe scena Salii Mari a Teatrului National din Bucuresti s-a produs "Avanpremiere", cel mai important eveniment de moda pana la Romanian Fashion Week ce va avea loc in luna aprilie, la Iasi. Pe scena Nationalului si-au jucat rolul de-o seara, dar cu bataie lunga, primavara si vara acestui an. Si unde altundeva ar fi putut evolua femeia propusa de designeri, adica cea complexa, sofisticata, usor dramatica, decat pe scena unui teatru? Si, de asemenea, unde altundeva s-ar fi putut produce barbatul - e drept, ratacit elegant prin atata independenta feminina?

CEI MAI BUNI. Colectii propuse de Jolidon, Carmen Secareanu, Wilhelmina Arz si Irina Schrotter, plus o selectie oferita de brandul Sprider Stores. "I-am invitat pe cei mai buni designeri autohtoni, iar acestia au adus colectii care vor vedea lumina reflectoarelor inclusiv pe podiumurile pariziene", a precizat Alin Galatescu, cel care a coordonat show-ul, a semnat directia artistica si, totodata, a selectat invitatii.

Evenimentul a constituit etapa cea mai de sus a proiectului "City Mall Fashion". Senzatia lasata de spectacol se poate defini prin atitudine, putere, haine contrastate, independenta, individualism, plus o usoara unda asiatica pentru a sublinia misterul lumii in care traim.

CENUSA DE TRANDAFIR. Creatoarea Wilhelmina Arz a invadat scena cu personajele unui Versailles futurist. De altfel, fiecare colectie a creatoarei presupune haine ce nu pot trece neobservate.

O Irina Schrotter reinventata: rochii stil baby-doll, accesorizate cu volane si maneci bufante, a caror culoare aduce in prim-plan o metafora uitata pe nedrept - cenusa de trandafir. Lenjeria intima prezentata de Jolidon - roz, negru cu buline albe - a starnit murmure de admiratie, si nu goliciunea savant dantelata a fost de vina, ci muzica pe fundalul careia s-a desfasurat: acordurile de samba ale formatiei Pink Martini, putin "exploatate" in Romania.

Momentul nonconformist al serii: prezentarea Carmen Secareanu. Bumbac, matase, alb, mult alb. Stil minimal, adolescentin, cu aluzie la tatami si origami, cu indrazneala tenisilor chinezesti. Plus unduirea unei fantezii provocatoare: femeia-samurai.

Toate evolutiile de pe podium au fost completate de proiectii video semnate Sendal (Andrei Nica). Un spectacol de moda cu accentuata tenta occidentala.

×
Subiecte în articol: tentaţii