x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Mos Craciun si-a citit scrisorile!

Mos Craciun si-a citit scrisorile!

22 Dec 2005   •   00:00
Mos Craciun si-a citit scrisorile!

CRACIUN DE POVESTE
M-ati convins! Anul acesta, mai mult decat oricand, dragii Mosului, am inteles cat de minunati sunteti si cat de dor v-a fost de mine. S-au strans, in cutia mea postala, atatea scrisori de la voi, incat am fost obligat sa negociez cu cei de la Jurnalul National sa-mi dea mai mult spatiu pentru a va raspunde tuturor.
CRACIUN DE POVESTE
Dragii Mosului,

M-ati convins! Anul acesta, mai mult decat oricand, dragii Mosului, am inteles cat de minunati sunteti si cat de dor v-a fost de mine. S-au strans, in cutia mea postala, atatea scrisori de la voi, incat am fost obligat sa negociez cu cei de la Jurnalul National sa-mi dea mai mult spatiu pentru a va raspunde tuturor.

Timpul ma inghesuie, asa ca o parte dintre voi veti vedea ca v-am citit in numarul de astazi, altora urmand sa le fac bucuria in primul numar din saptamana dintre Craciun si Anul Nou, anume, la 27 decembrie.

Am ras si am plans citindu-va scrisorile, unele dintre ele, minunate, urmand sa primeasca un cadou special din partea mea. In seara de Craciun am sa trec pe la bradul impodobit in redactia Jurnalului National si am sa las, pentru cei mai talentati si cuminti dintre voi, cateva daruri. Le veti primi cu siguranta in zilele ce urmeaza. Destul cu vorba caci, iata, numai maine nu-i poimaine si nici nu stiu daca in seara de Ajun o sa am suficienta zapada, asa ca bietii mei reni fermecati vor avea de tras mai mult zburand. Dar nu-i nimic, asa imi va fi mai usor sa ajung la hornurile prin care cobor, fara sa va sperii vecinii urcand pe burlan pana pe acoperis si fara sa risc sa ma trezesc muscat de cainii vostri.

Sa fiti sanatosi si sa va bucurati de sarbatoarea Nasterii Mantuitorului!

Mos Craciun

PS: Sa va mai spun ca pana anul viitor am pretentia sa fiti ascultatori si sa nu va suparati parintii, bunicii, invatatorii si profesorii. Sa va mai aduc eu aminte ca trebuie sa nu va pierdeti niciodata speranta? Sa va uitati, oricum, cu atentie intre cadourile de sub brad; intre ele sigur am sa va las pungute cu speranta si iubire!



Draga Mos Craciun …


As vrea sa afli ca eu te iubesc foarte mult, am cam tipat la bunica pentru ca uneori e cam enervanta. Eu nu pot sa spun ce cadou doresc, pentru ca vreau sa fie o surpriza, daca spun ce doresc, nu mai este si eu vreau sa ma bucur.
Andreea Ranea

Eu am 7 ani si imi doresc sa imi trimiti ce vrei tu. Te astept cu mult drag.
Catalin Coman

De vreo 3-4 ani incoace m-ai dezamagit mereu pe motiv ca n-am fost cuminte. Si n-am fost, recunosc. Dar anul asta sper sa fie altfel. Si ca mine spera multi copii. Dar daca ne pacalesti si nu ne dai nici macar un biscuite? Scriem aici ca bezmeticii si la urma... n-am intrat la selectie ca sa luam premiu. Pai crezi ca o sa scapi ieftin? Te prindem, te tundem si te barbierim .
Catalin - un copil dezamagit

Afara ninge.
Sarbatorile nasterii lui Cristos sunt aici. E cel mai placut moment al anului. Toata familia suntem adunati impreuna, ce-as putea sa-mi doresc mai mult?
Si mai am parte de o multime de cadouri daca Mosul e darnic! Eu am fost cuminte, foarte cuminte.
Te pup acum, Mosule, si te astept, pentru ca trebuie sa merg la scoala.
Craciun fericit!
Eveline Tigan

Sunt o fetita de 4 ani si sunt cat pot eu de cuminte. Mos Nicolae mi-a adus un betisor, mama mi-a zis pentru ca nu am fost cuminte, dar eu i-am explicat ca este o bagheta magica, pentru ca eu sunt o fetita cuminte. Te rog cand vii sa-mi aduci si mie zapada, sa ma dau cu saniuta, si multe jucarii.
Cu drag,
Catalina Dumitrescu

Stiu ca existi in inima fiecaruia dintre noi, te materializezi pentru cei mici si acolo unde apari tu aduci bucurie si speranta. Eu te-as ruga sa-i duci multumirile mele lui Dumnezeu. Atat! Merci si sa ne vedem cu bine!!!
Ramona M.

Ma numesc Serena. Am 12 ani. Imi doresc ca Mos Craciun sa imi aduca sanatate pentru mama mea si un loc de munca pentru ea. Este bolnava si trebuie sa se opereze. Trebuie sa faca un tratament. O iubesc mult. Eu nu vreau decat dulciuri. Si mama este cuminte, ma iubeste mult. De mult timp nu a mai primit nici un cadou de la Mos Craciun.
Serena

Sunt Alexandra, am 9 ani, locuiesc intr-un orasel mic de provincie, foarte frumos si curat. Vreau sa-ti povestesc o intamplare cu catelul meu, Max, un pechinez mic si frumos pe care l-am primit cadou cand am implinit 5 ani. Intr-o zi cand am iesit cu el la plimbare, a fugit si nu am reusit sa-l prind. M-am suparat tare, fiindca am crezut ca l-am pierdut si ramaneam fara un bun prieten. Dar, surpriza! Max avea si el o iubita pe care o cauta disperat prin curtea vecinilor, fiindca dupa ceva timp a aparut la usa tare mandru cu doi catei mici si pufosi.
Draga Mos Craciun,
tu chiar existi cu adevarat? Nu mai stiu ce sa cred, fiindca unii dintre colegii mei de clasa spun ca de fapt esti doar o himera, un vis al nostru. Am gasit adresa ta in Jurnalul National, acolo locuiesti cu adevarat?
Cu drag,
Alexandra Negoita

Am 14 ani si nu stiu daca imi vei citi aceste randuri, dar in speranta ca o vei face, imi iau inima in dinti si incep sa visez. Mi-ar placea sa am o gramada de lucruri, dar cel mai tare mi-ar placea un calculator. Adesea plec tarziu de la vecina mea care are Internet, captata de magia internetului.
Mosule draga, mai am o singura dorinta: roaga-te pentru mine sa iau nota mare la examenul de capacitate si sa nu imi dezamagesc parintii.
Un pupic si o imbratisare,
Madalina Vladescu, Constanta

Draga Mos Craciun,
Sunt din Slatina, Olt, am 7 ani si recunosc ca mamica mea m-a ajutat sa-ti scriu mesajul la calculator. Am inceput foarte bine, spun oamenii mari din jurul meu, clasa I si continuu si lectiile de pian incepute anul trecut. Dar e adevarat ca mai fac si pozne... Ultima s-a intamplat saptamana trecuta, cand m-am inregistrat cantand la orga si apoi am dat play, ca tati, care era in alta camera, sa creada ca eu repet continuu. S-a terminat cu o mustruluiala zdravana totul... Inchei aici, ca sa nu te plictisesc, dar te rog frumos sa vii si pe la mine!
Te astept cu drag,
Andreas Bogdan Ghira

Ce faci, Mosule?
Am inteles din ziar ca ai plecat din Laponia si in ziua de Craciun vei lua toate casele la rand si vei pune daruri pentru copiii cuminti sub bradul frumos. Eu inca cred in tine si ma bucur de fiecare venire a ta. Cum sa nu ma bucur cand totul e atat de frumos... iarna, zapada, bradul, colindele, sarbatoarea nasterii Pruncului Iisus Hristos, darurile de la tine. Ca ar putea sa-si mai doreasca un copil cuminte?
Ma bucur ca existi, sa fii sanatos si sa traiesti vesnic, sa poti bucura, ca intotdeauna, toti copiii.
Te iubesc si te astept cu multa nerabdare si drag.
Daniel Ionut Petre

Nu pot spune ca am fost foarte cuminte, pentru ca ar insemna sa mint, si mama m-a invatat ca nu e frumos, dar ma straduiesc sa fac tot ce spun parintii mei. Nu vreau sa te retin mult, stiu ca esti foarte ocupat; de aceea, te rog, draga Mos Craciun, ca in acest an sa nu ma uiti. Nu iti cer sa imi aduci neaparat jucarii, deoarece stiu ca sunt multi alti copii care ar avea nevoie. Eu te rog sa aduci bucurie si un Craciun cat mai frumos si, daca se poate, sa imi raspunzi la scrisoare. Te iubim mult si iti multumim ca existi, datorita tie oamenii sunt mai veseli.
Cu multa dragoste,
Varga Rolland Cristian, Roman

De cand am fost mic si pitic am vrut sa devin un mare magician. La gradinita venea mereu un om care facea magie. Din o coada de iepure a iesit un iepure maroniu, dintr-o sfoara a facut un nod si dupa aceea mai multe noduri. Cand am crescut si am inceput sa citesc, mama mi-a spus ca volumul 1 Harry Potter este foarte frumos si asa am ajuns sa citesc inca trei volume si am ajuns la al 4-lea volum, "Harry Potter si Pocalul de Foc".
Ma cheama Sebastian Suditu si am 11 ani (am trimis o scrisoare lui Mos Craciun si am uitat sa o semnez!)

Mosul s-a bucurat citind scrisorile de la copii


Ileana-Ancuta Grigorescu, Adina Cristina, Andreea Ranea, Andrey, Antonio, Diana Rautescu, Dtr Schumy, Edy, Raluca (din Italia), Catalin din Brasov, Catalina Vlad, Cristian Negoita, Ioana Baba, Magda Suciu, Magda Trandafir, Cristina Tarbuc, Matei si Maria Tronaru, Catalin, Catalin Gabriel Vasiloiu, Ca-talin Coman, Ioana Maria Helstern, Mihnea Victor Vul-pe, Mircea Stoica, Ana Maria Poleanschi, Andreea Roxana Barsan, Catalin Ciobanu, Catalina Dumitrescu, Ioan Cristian Gheorghiu, David Andrei Bodoga, Eveline Tigan, Gelu Valentin Calinescu, Mihai Moranciu, Cristian Ciufu, Andreea Iliescu, Analia Dagau, Florian Popescu, Gabriela Eftimie, Karina, Ramona Man, Nicoleta Neagu, Ramona M, Lucian Gabriel Margi-nean, Serena, Victoria din Bucuresti, Mihnea Andrei Nicolau, Vlad, Petronela Butnariu, Vladimir Popa Nimigeanu, Zuzy si Buby Hesso, Alexandra Negoita, Andreas Ghira, Andrei, Daniel Ionut Petre, Rolland Varga, Sebastian si Sabin Suditu, Andreea Balan, Catalin Munteanu, Nicolas Mina Barbu, Daria, Ioana si Maria Badin, Mihnea Andrei Niculescu, Catinca Turenici, Simona Ioana Stefanescu, Liliana Gabriela Tamas, Elisabeta Pop, Diana Ardelean, Alexandru Stefan Olariu, "Suflet de Copil intr-o haina de Om Mare", Maria Covaci, Claudia Ion, Teodora Cioara, Alexandra Vintila, Marius Florin Sandu, Iulia Tatiana Ioneci, Maria Ma-dalina Boerescu, Iuliana Nevoe, Petronela Elena Robu, Andrei, Paul si Rafael Narita, Georgiana-Mariana Hamciuc, Carol Rares Pintilie, Stefan Cristian Gamala, Tita, Cosmin, Constantin Petronel si Domnica Daniela Ilie, Rodica, Florentina si Vasili-ca Florea, Maria Gaina, Liviu Feleaga, Daniela Ioana Rat, Cristian Letitia Ionescu, Andrei Cardos, Roberta Stanciu, Vasilica Motis, "Un pitic voinic", Vlad George Moraru, Ovidiu Razvan Alexandru Bogdanescu, Denisa Lazaroiu, Ionut Milos, Raluca Balosu, Cosmin Gaina, Daniel Mogos, Gabriela Dinca, Ionut Datcu, Cosmina Valeanu, Iuliana Datcu, Nicusor Cuna, Oana Doros, Marcel Paun, Bogdan Mitranus, Corina Tatarici, Deniss Dinca.
×