x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Mos Gerila Vs. Mos Craciun - Butoane fara soia

Mos Gerila Vs. Mos Craciun - Butoane fara soia

de Vladimir Ioan    |    18 Dec 2006   •   00:00
Mos Gerila Vs. Mos Craciun - Butoane fara soia

Dupa ""89 pe adresa lui Mos Gerila nu au mai venit cereri de friptura si smochine. "Reabilitat", Mos Craciun si incurca in telecomenzi si telefoane.

De la friptura la orice, da’ sa aiba telecomanda. Ce vor copiii de la Mos. Cineva de sus s-a gandit sa gasim cele o mie de diferente dintre scrisorile de acum 30 de ani si cele de azi. Initial credeam ca Mos Craciun are pe liste numai calculatoare, masini cu telecomanda, varza de Bruxelles, papusi Barbie, decapotabile.

Un tatic de la noi, unul care apare des la teveu, mi-a spus ca nota de plata a lu’ fiu-su ajunge pe la 2.000 de euro. Am desfacut vineri seara peste doua sute de scrisori in care am gasit coji de la salamul cu soia mostenit de la Mos Gerila, cereri de sanatate, de manusi, rugaminti fierbinti pentru binele sinistratilor de la inundatii, pentru africani, pentru binele expeditorului, dar, foarte des, si pentru al celor din jurul lui.

Inestimabil. Binele africanilor sau al sinistratilor se invarte pe la cateva miliarde. Atata preocupare a copiilor din zilele noastre pentru amarati n-are cine stie ce pret.

De fapt, nu are nici unul. Asadar, sa ne traiasca pentru ca: "Nu am nevoie de cadouri scumpe, ci de sanatate, fericire, bucurie mie si familiei" si pentru ca "surorii mele sa-i aduci o papusa, mamei mele sa-i aduci multa rabdare si tatei ciorapi"! Evident, nu chiar toti cei 200 gandesc la combaterea efectelor globalizarii sau la ghete noi.

"Draga Mos Craciun, vreau un Jeep cu tractiune si pe fata, si pe spate. Dar mai vreau o arma, dar nu conteaza de care, arma sa fie!".

Diferente. Pentru ca inca nu stiu ce imi doresc de la Mos Craciun, as vrea sa citesc si scrisorile copiilor de stabi adevarati. Sa ma lamuresc daca vor un Ferrari cu pedale, un proiect de lege, ca sa fac orice, pe Pamela Anderson, ca sa imi cante o manea sub brad sau un iaht mai mic decat cel de anul trecut, pe care sa-l pot baga totusi in piscina.

Normal ca exista diferente intre cererile catre Mos Gerila si cele de acum. Daca n-ar exista, ar insemna ca am sarit Craciunul lui ’89.
Plapuma. "Eu vreau sa imi aduci un serviciu de pahare si un sifon. Daca poti sa imi aduci o masuta cu doua scaune si un pat cu perna si plapuma de matase"

Mos Gerila
"Te rog din suflet sa-mi aduci cizme de nr. 20. Mos Gerila, te rog din suflet sa-i aduci lui tata, mama si lui Adi si Anca friptura cat mai multa. Si te mai rog sa-mi aduci ciocolata, si smochine, si bomboane. Mos Gerila, iti multumesc din suflet"
  • Anca, 7 ani, 1988

    Draga Mos Craciun
    "Mi-as dori, daca am fost cuminte: un E-dog, Need For Speed Carbon, GTA vice city, un Nokia Communicator, o minge UEFA, frane pentru role, costum Zinedine Zidane, un avion de pasageri LEGO, o masina teleghidata, cizme, dulciuri, cusca mare pentru hamster, joc Cars (Nintendo DS) si o combina muzicala, niste globuri. Multumesc!"
  • Vlad, 9 ani, 2006

    Draga Mos Craciun
    "Recunosc ca nu intotdeauna am fost cuminte si ascultator, dar as vrea sa te rog, daca te opresti in Arad, in Romania, sa tii cont si de dorinta mea. As vrea foarte mult sa primesc de la tine un scuter din partea ta, fiindca multi copii au asa ceva. Cu speranta ca imi vei indeplini dorinta, iti promit ca o sa fiu mai cuminte"
  • Kirstian, 10 ani, 2005

    Draga Mos Craciun
    "Eu sunt un copil bun si cuminte, harnicut si bun. Nu vreau sa ma laud, da’ asa este. Tu vii cu daruri multe, la copiii toti. Dar eu te rog pe tine sa imi duci, daca poti: un telefon si o sabie Starors. Eu cred in tine. Celorlalti, care nu cred, sa nu le aduci numai dulciuri, dar sa nu uiti ca eu cred. Tu cum poti sa aduci atatea cadouri intr-o noapte, Mosule? Atata am vrut sa stiu. Te iubesc, Mosule!"
  • Fabi, 2005

    Draga Mos Craciun
  • "Mi-as dori sa nu existe rele in lume, oamenii sa traiasca in pace si armonie, sa nu mai fie cutremure si inundatii. In aceste randuri am uitat sa precizez numele meu, care este Andreea Hojbota. Sper sa-mi citesti scrisoarea si sa ma intelegi"
  • Andreea, 2005
  • ×