x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Mulţumesc, Florin Piersic!

Mulţumesc, Florin Piersic!

21 Dec 2011   •   13:05
Mulţumesc, Florin Piersic!

In ziua de 18 Decembrie ne-am adunat 30 de actori in studioul Alexandru Bocanet al Televiziunii Romane si 6 ore am stat pastoriti de Florin Piersic.Era un laudatio bland, poate facut din frica ca vom disparea secerati asa cum a facut-o anul acesta 2011 si nu numai el, toti anii acestui deceniu 2000.

Oricum, generatia mea stia ca in anul 2000 va fi sfarsitul lumii.

Dar acum, pe 18 Decembrie, am avut bucuria sa nu fim singuri, sa fim impreuna. Florin Persic ne povestea pe fiecare, de altfel numai el poate s-o faca, cu energia nucleara pe care o are, cu generozitatea nefireasca aproape si cu bucuria de a se bucura de noi si "de viata".

A fost si Domnul Beligan cel mai tanar dintre noi, care a doua zi dimineata pleca la Mariuca, in Australia. A implinit 93 de ani, joaca-n fiecare seara si nu se teme de nimic.A fost si Constantin Codrescu cu vocea lui, care cred ca e vocea lui Dumnezeu si pe care o poarta el ca sa ne arate cum e.

A fost si Carmen Stanescu impreuna cu Damian Crasmaru, care era cea mai frumoasa, care a fost regina serii si care a stat in cele 6 ore, zambitoare si neobosita.Au fost seniorii. Multi au lipsit "pentru ca s-au dus sa doarma putin".

Dar cei care au fost s-au bucurat de o clipa unica, istorica sa spun.Nimeni niciodata nu a mai construit asa un glosar de afinitati elective cu ACTORI REALI - ACTORI IDEALI.

Erau acolo actori cunoscuti pentru stiinta lor de a da o replica.Erau actrite celebre pentru gratia lor de a umple un cadru de film, pelicula cinematografica si pentru zambetul lor seducator. Erau juni primi iubiti pentru incruntarea dura a sprancenelor si strafulgerarea ochilor cu care te baga in boala si era Florin Piersic care, de cand s-a nascut ca actor, ne-a topit inimile cu sarmul lui cu care manuie un pistol si cu tandretea cu care si-a imbratitat partenerele.

Si eram acolo toate - UN HAREM.

A fost o zi binecuvantata de Dumnezeu, care de altfel cred ca era pe-acolo prin platou.Uitasem ca afara erau "zgomote asurzitoare, strigate si spintecari de aer", ca oamenii erau foarte grabiti, ascunsi in masini cu geamuri fumurii, oameni care alearga dupa lucruri inutile.

Eram undeva in acest platou ca intr-o crisalida aranjata de Dumnezeu si, Florin Piersic, frumos ca niciodata, vorbea cu sinceritatea lui neobisnuita despre actori care au fost "proiectia sufleteasca a dorului necontenit de fericire" cei care de pe scena au impartit HRANA SPIRITUALA fara de care nu se poate trai.

Actorii stateau cuminti si dumneavoastra o sa va bucurati pentru cat erau de frumosi. Nu eram tineri dar eram "copil fugit din jocuri" cum ii numeste Nichita.Florin Piersic oficia o slujba stranie si "Doamne, ce bine ca eram acolo".

Florin Piersic, vorbea despre fiecare ca si cum era el acela "prezentatul", era cea mai importanta personalitate venita. Era cald si generos si pastra misterul personajelor shakespeariene traind emotiile unei intalniri unice.

A fost un tur de forta pentru ACTORUL FANTASTIC care e. De altfel, cine poate sa nu oboseasca, sa ramana in transfigurare timp de 6 ore, sa multumeasca ACTORII care au vanitati, emotii, orgolii, rautati pe care un om normal matur si serios n-are cum sa le inteleaga.

Uneori cred ca Florin Piersic nu e niciodata sigur de ce va spune, alteori cred ca repeta indelung. Uneori cred ca el nu joaca, se transforma.Avea nota justa la fiecare personalitate, avea puterea sa-l emotioneze pe cel prezentat si sa-l faca pe acesta sa-si puna sufletul si bucuria pe varful microfonului.

Au fost momente cand am fost atat de fericita, incat am simtit nevoia sa iau viata de la inceput. Eram eliberata de toate greutatile, necazurile, neimplinirile - nu ma simteam datoare nimanui.

Acum, cand scriu, stiu ca eram fericita. Fericirea nu o traiesti, ti-o amintesti numai. Si eu am fost. Noi am fost. Cea care ne-a adunat a fost Liana Sandulescu.

Multumim. Multumesc si tie Florin, eu iti multumesc.

Dorulet

×
Subiecte în articol: florin piersic