x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Nadia sare cu parasuta de pe "acoperisul" New York-ului

Nadia sare cu parasuta de pe "acoperisul" New York-ului

19 Iun 2004   •   00:00
Nadia sare cu parasuta de pe "acoperisul" New York-ului

OBSERVATOR

Nadia va reprezenta Romania intr-un moment care va intra in istorie. Zeita de la Montreal va sari la ora 22:52, ora SUA (duminica, ora 5:52, in Romania) , cu parasuta de pe cea mai inalta cladire din New York, Empire State Building, in cadrul unei ceremonii unice in lume. Ideea a apartinut primarului metropolei americane, Michael Bloomberg.

English version

Initiativa primarului din New York - Nadia sare de pe Empire Building

Ziua de astazi, 19 iunie, va ramane adanc intiparita in memoria "zeitei de la Montreal", Nadia Comaneci. La insistentele primarului orasului New York, Michael R. Bloomberg, marea gimnasta a Romaniei va purta flacara olimpica intr-un mod inedit.
COSMIN SMOCHINA, MARIAN STEFAN

Ceremonia se va desfasura intr-un mod mai neobisnuit si in acelasi timp palpitant pentru Nadia si pentru newyorkezi. Ea va sari cu parasuta, de pe cel mai mare "zgarie-nori", Empire State Building, cu flacara olimpica in mana. Dupa aceasta experienta, Nadia va reveni in tara, pentru ca apoi sa plece in Portugalia, unde va urmari sfarsitul Campionatului European de Fotbal.

Recunostinta

In semn de pretuire a personalitatii si activitatii sale trecute si prezente, Michael R. Bloomberg a insistat ca simbolul olimpic sa fie purtat si de Nadia in turul celor cinci cartiere newyorkeze. Alaturi de marea gimnasta, flacara va mai fi purtata si de cunoscutul cantaret de muzica rap Sean "P. Diddy" Combs si prezentatoarea CNN Paula Zahn.

Va avea regim de Vip

Mai mult, Comitetul Olimpic International a acreditat-o oficial pe marea noastra campioana pentru a fi prezenta pe toata durata desfasurarii Jocurilor Olimpice de la Atena, care se vor desfasura in perioada 13-29 august. Conform statutului dobandit, Nadia va avea dreptul la un invitat personal, i se va pune la dispozitie o camera de hotel si un automobil - conditii de care se bucura numai membrii CIO, presedintii si secretarii generali ai federatiilor internationale si ai comitetelor olimpice nationale. "Recunoasterea prin acest gest a meritelor marii noastre campioane o plaseaza intr-o pozitie extrem de favorabila din perspectiva anului 2006, atunci cand vor fi alesi noi membri ai Comitetului Olimpic International", a declarat Dan Popper, secretar general al Comitetului Olimpic Roman.

Pregatiri

Referitor la zvonurile conform carora Atena nu va fi pregatita la timp sa gazduiasca Jocurile Olimpice, primarul capitalei Greciei, Dora Bakyoannis, a declarat: "Pana la 1 august, Atena va fi gata pentru gazduirea Olimpiadei de vara. Este adevarat ca exista ceva intarzieri la lucrarile de constructie a infrastructurii pentru aceasta competitie, insa pe 1 august, cand toate instalatiile vor fi deschise, veti vedea ca Atena este pregatita".

Octavian Vintila a asistat la repetitii

Bine cunoscutul crainic de la Radio Romania Actualitati Octavian Vintila s-a intors ieri dupa-amiaza din America, unde a participat la repetitia generala a ceremoniei. "Flacara olimpica va parcurge in acest an cel mai lung traseu din istorie si va poposi in marile orase care au gazduit, de-a lungul timpului, Olimpiada. Maine va poposi la New York. De ce New York? Pentru ca reprezinta orasul simbol al americanilor. Iar primarul Bloomberg a avut ambitia sa intre in istorie. Le-a cerut colaboratorilor sai sa gaseasca ceva inedit, care s-o aiba pe Nadia in prim-plan. Altceva decat a existat pana acum. Asa s-a ajuns la Empire State Building, zgarie-norii de pe care Nadia se va parasuta cu flacara olimpica. Am participat la repetitie, va fi ceva uimitor", au fost cateva dintre impresiile lui Octavian Vintila, luate la "cald". Si ca un alt element inedit, circulatia in jurul cladirii a fost oprita cu 24 de ore inaintea ceremoniei, lucru ce nu s-a mai petrecut de 19 ani! Astfel, Empire State Building va fi duminica dimineata, la ora 5:52 (ora Romaniei), locul de unde Nadia Comaneci va sari cu parasuta, purtand in maini flacara olimpica.

MANDRIE

"Sunt extrem de fericita ca reprezint Romania intr-un moment care va intra cu siguranta in istoria tortei olimpice. Este o performanta pentru mine, care se adauga celorlalte obtinute, ca gimnasta. Ma simt foarte mandra si implinita totodata" Nadia Comaneci, fosta multipla campioana olimpica

PREMIERA

"De ce la New York? Pentru ca reprezinta orasul simbol al americanilor. Asa ceva nu a mai existat niciodata. Primarul Bloomberg a tinut ca Nadia sa fie cea care sa sara cu parasuta. Va fi ceva uimitor. Circulatia in jurul cladirii a fost deja inchisa." Octavian Vintila, crainic radio, martor al pregatirilor
×
Subiecte în articol: eveniment new york nadia