x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Nastase 50% - Basescu 50%

Nastase 50% - Basescu 50%

13 Dec 2004   •   00:00

ALEGERI 2004
Candidatul Uniunii PSD+PUR la Presedintie, Adrian Nastase, a obtinut 50% din voturi in al doilea tur de scrutin, la egalitate cu Traian Basescu, candidatul Aliantei PNL-PD, releva ultimele rezultate ale exit-poll-ulului realizat de CURS la comanda Antenei 1.
ANIELA NINE

EXPECTATIVA. Adrian Nastase asteapta numaratoarea oficiala a voturilor
Precedentele rezultate ale CURS, de la ora 19:00, indicau ca Nastase a obtinut 50,7 % din voturi, iar Basescu 49,3% din voturi. Potrivit sondajului la urne realizat la comanda TVR de INSOMAR, Adrian Nastase a obtinut 50,0% din voturi in al doilea tur de scrutin, la egalitate cu Traian Basescu.

VOT PE REGIUNI. Potrivit CURS, in Moldova, Adrian Nastase a intrunit 54,6% din voturi, iar Traian Basescu 47,4%. In Muntenia, candidatul PSD+PUR a obtinut 52,6% din voturi, iar cel al Aliantei PNL-PD, 47,4%. In regiunile din vestul tarii, Traian Basescu a intrunit 50,5% din voturi, iar Adrian Nastase 49,5%. Aceeasi ierarhie este valabila si in cazul Capitalei, unde 61,2% dintre bucuresteni l-au ales pe Traian Basescu, iar 38,8% pe Adrian Nastase.

DISTRIBUTIE. Adrian Nastase si Traian Basescu si-au pastrat in al doilea tur circa 97% din electoratul de la primul tur, 3% din alegatorii lui Nastase migrand spre Basescu si 2,5% din cei ai lui Basescu, la contracandidatul acestuia, releva CURS. Electoratul care in primul tur l-a votat pe Corneliu Vadim Tudor s-a orientat in proportie de 68,8% spre Traian Basescu si doar 31,2% catre Nastase. Dintre alegatorii lui Marko Bela, 75,3% l-au votat pe Nastase si 24,7% pe Traian Basescu. Voturile celorlalti candidati care au participat in primul tur s-au distribuit astfel: 30,1% pentru Nastase si 69,9% pentru Traian Basescu.

OPTIMIST. Basescu s-a declarat nvingator chiar dupa egalitatea anuntata de sondaje

REACTII. "O sa astept cu speranta rezultatul numaratorii. Domnul Traian Basescu a repetat acum mai calm, mai linistit, mai rational ceea ce am spus eu in urma cu doua ore. Este firesc, suntem oameni politici care avem responsabilitati, nu putem sa aprindem incendii si artificii acum in Bucuresti sau in tara bazandu-ne pe speranta ca numaratoarea ne va da castigul unuia sau altuia. De aceea, eu am considerat ca este bine sa fac anuntul pe care l-am facut, sa fac declaratia pe care am facut-o. Acum sunt la sediul partidului cu colegii mei si urmarim felul in care se desfasoara numaratoarea paralela si in acelasi timp asteptam comunicate din partea Biroului Electoral Central", a declarat Adrian Nastase dupa anuntarea celui de-al doilea rezultat al exit-poll-ului CURS.

La randul sau, Traian Basescu a declarat ca are incredere in corectitudinea institutiilor statului implicate in numararea voturilor. "Cer in acelasi timp celor care acum se bucura intr-un oras sau altul sau chiar in Bucuresti sa ramana numai la stadiul de bucurie. Dupa ce-si vor consuma energia, sa se indrepte catre casele lor. Si va garantez ca toata conducerea Aliantei, toti politicienii Aliantei au incredere in corectitudinea institutiilor statului in acest proces de numarare a voturilor".

.

.

ASTEPTARE
"O sa astept cu speranta rezultatul numaratorii. Nu putem sa aprindem incendii si artificii acum in Bucuresti sau in tara bazandu-ne pe speranta ca numaratoarea ne va da castigul unuia sau altuia"
Adrian Nastase, candidatul Uniunii PSD+PUR la Presedintie
SOLICITARE
"Cer in acelasi timp celor care acum se bucura intr-un oras sau altul sau chiar in Bucuresti sa ramana numai la stadiul de bucurie. Dupa ce-si vor consuma energia, sa se indrepte catre casele lor"
Traian Basescu, candidatul Aliantei PNL-PD la Presedintie
×
Subiecte în articol: basescu traian eveniment nastase adrian