x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special NATO are post tv

NATO are post tv

de Carmen Vintila    |    03 Apr 2008   •   00:00

NATO şi-a lansat ieri noul post oficial de televiziune ce va putea fi accesat pe internet, gratuit, 24 de ore din 24. ToţI cei intersaţI să afle orice informaţie legată de NATO pot intra pe Internet pe natochannel.tv.

NATO şi-a lansat ieri noul post oficial de televiziune ce va putea fi accesat pe internet, gratuit, 24 de ore din 24. ToţI cei intersaţI să afle orice informaţie legată de NATO pot intra pe Internet pe natochannel.tv. Postul a fost lansat în aplauzele celor prezenţi la Palatul Parlamentului de premierul danez Anders Rasmussen, ţara sa fiind cea care a materializat acest proiect. Rasmussen a venit împreună cu soţia, la eveniment fiind prezent şi secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer. “Danemarca a luat mănuşa şi a dorit să scoată NATO din epoca de piatră. Începând de astăzi avem o televiziune pe care oricine o poate urmări”, a spus Sceffer, mulţumindu-i premierului danez pentru că a pus ideea în practică. “NATO poate oferi acum ştiri la zi, actualizate privind diversele locaţii unde angajaţii NATO lucrează. Cu ajutorul canalului TV putem aduce în casele dumneavoastră toate informaţiile despre NATO. Putem să transmitem acum provocările cu care ne confruntăm şi realităţile cum sunt cele din Afganistan. Trebuie să arătăm tuturor problemele cu care militarii se confruntă în misiunile lor. Trebuie să ne raportăm că trăim într-o lume nouă în ceea ce priveşte comunicarea”, a spus Rasmussen, precizân că NATO trebuia să facă acest pas pentru a sări “din epoca de piatră în secolul XXI”. Pe noul post TV on-line va exista o secţiune separată de unde se vor putea descărca filmuleţe, informaţiile furnizate fiind transmise de echipe ale NATO aflate peste tot în lume.

Expoziţia Media a deschis reuniunea NATO

Secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, a participat ieri-dimineaţă la inaugurarea expoziţiei multimedia intitulată “Securizarea viitorului nostru”, amplasată în Palatul Parlamentului. Acesta a fost, de altfel, primul punct al agendei zilei de ieri care deschide Summit-ul NATO de la Bucureşti, cel mai mare din istoria Alianţei Nord-Atlantice. În acelaşi cadru a fost lansat display-ul “Apărarea împotriva terorismului”. Expoziţia cuprinde imagini din teatrele de operaţii în care NATO este prezentă cu trupe – Afganistan şi Irak – scopul acestei iniţiative multimedia fiind conştientizarea importanţei menţinerii stabilităţii şi securităţii în întreaga lume. Expoziţia explică modul de funcţionare a Alianţei şi acţiunile sale, folosind materiale video, fotografii, texte, un chestionar electronic interactiv, precum şi DVD-uri şi publicaţii gratuite.



×
Subiecte în articol: nato eveniment