x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Nemulţumiţii şi răsfăţaţii MIRA

Nemulţumiţii şi răsfăţaţii MIRA

de Diana Scarlat    |    13 Apr 2008   •   00:00
Nemulţumiţii şi răsfăţaţii MIRA

În timp ce 4.000 de poliţişti din toată ţara au ieşit ieri în stradă pentru a-şi cere drepturile, colegii lor de la Mogoşoaia au primit cadou o petrecere pe malul lacului. Şi pe banii primarului. De încurajare şi de relaxare, după summit şi înainte de Paşti. Cele două “tabere” sînt reprezentate şi de sindicate diferite

Un miting de protest şi o zi de distracţie în aer liber pentru poliţişti. Ambele au avut loc ieri, protagoniştii fiind poliţiştii români.

 

 

În timp ce 4.000 de poliţişti din toată ţara au ieşit ieri în stradă pentru a-şi cere drepturile, colegii lor de la Mogoşoaia au primit cadou o petrecere pe malul lacului. Şi pe banii primarului. De încurajare şi de relaxare, după summit şi înainte de Paşti. Cele două “tabere” sînt reprezentate şi de sindicate diferite: Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) a mărşăluit, iar Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor (Pro Lex) şi-a scos oamenii la pescuit sportiv cu premii.

 

 

ÎN STRADĂ. Cei aproximativ 4.000 de poliţişti de la SNPPC, cu uniforme şi pancarte, s-au strîns în faţa sediului MIRA, în Piaţa George Enescu şi au mărşăluit spre sediul Guvernului. Ei cer modificarea legislaţiei pentru a primi asistenţă juridică şi asigurări de viaţă. Colegii lor de la Poliţia Comunitară din Mogoşoaia s-au adunat împreună cu familiile pe malul lacului Mogoşoaia, dar nu pentru a protesta, ci pentru 24 de ore de distracţie. “Am protestat şi noi anul trecut în octombrie. Noi am fost primii care am avut curajul să ieşim în stradă să ne cerem drepturile, dar astăzi am organizat ceva pentru oamenii noştri, să-i mai destindem”, ne-a mărturisit Constantin Teodorescu, preşedintele sindicatului Pro Lex. Petrecerea lor se termină astăzi la ora 12:00, cu acordarea premiilor pentru cei mai iscusiţi trei pescari.

 

 

MOTIVAŢIE. Primarul comunei Mogoşoaia, Paul Precup, este principalul sponsor al petrecerii. El spune că preferă să scoată bani din buzunar pentru poliţie dacă ştie că aşa se poate asigura liniştea în comună. “La noi era vestul sălbatic. Se întîmplau tot felul de nenorociri aici, de la pensionari care mureau în faţa secţiei de poliţie pentru că li se fura pensia, pînă la persoanele care se opreau să cumpere flori şi erau atacate de tîlhari. Sînt nişte vremuri apuse şi care nu se vor mai întoarce. Cel puţin cît voi fi eu aici. Infracţiunile a scăzut simţitor. Ca orice cetăţean al acestei comune, vreau să trăiesc într-o socitate civilizată. De aceea îi răsfăţ cît pot”, spune primarul Precup. 

 

 

PRIVILEGIAŢII. Tot primarul a avut grijă să le facă sediu nou, le-a luat maşini de teren pe banii lui, iar uneori le cumpără şi bocanci, dacă au nevoie... Şi benzină! “Ca primar, plătesc din buzunar benzina Ministerului de Interne. Le dau pentru că sînt ai mei, dar nu e normal aşa ceva. Era o vreme cînd poliţiştii veneau cu maşina de-acasă să prindă hoţii. Chiar dacă în perioada asta avem 18 şantiere de modernizare în comună, i-am ajutat să organizeze petrecerea, pentru că vrem să le asigurăm condiţii mai bune de muncă şi de viaţă”, mai spune Paul Precup. Aşa se face că privilegiaţii ajutaţi de primar s-au distrat în acest week-end, cu mici, bere şi lansete, în timp ce alţii, mai puţin norocoşi, au venit pînă în Capitală să arate că le-a ajuns cuţitul la os. Ziua aleasă a fost doar o coincidenţă.

×
Subiecte în articol: eveniment