x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special "Noi, ca popor, nu putem fi comparaţi cu echipajul unei nave"

"Noi, ca popor, nu putem fi comparaţi cu echipajul unei nave"

de Petru Zoltan    |    26 Feb 2012   •   21:00
"Noi, ca popor, nu putem fi comparaţi cu echipajul unei nave"

Ziua 45. Romanii de pretutindeni continua sa protesteze impotriva politicienilor care conduc tara ca pe propria ograda, deoarece acestia nu mai tin cont de faptul ca au fost mandatati de catre cetateni sa-i repre­zinte. Sambata, in Piata Universitatii din Bucuresti s-au strans peste 200 de manifestanti. Balul a fost deschis de un grup de tinere care s-au mobilizat sub sloganul "Free Hugs" si au impartit imbratisari gratis treca­to­rilor. Jandarmii nu pricepeau ce se intampla. Intre timp protestatarii se adunau cu mic cu mare. Copiii purtau peste hainele groase tricouri pe care erau inscriptionate mesaje impotriva ACTA.

La ora 20:00, manifestantii s-au strans la Fantana de la Facultatea de Arhitectura, unde au inceput sa scandeze impotriva Guvernului condus de Mihai Razvan Ungureanu. Nu a fost iertat nici presedintele Traian Basescu, caruia i se cere in continuare demisia pentru ca exista tendinta de instaurare a dictaturii. Pentru dezastrul din educatie a fost taxat fostul ministru Funeriu, caruia i-au reamintit ca: "Un baiat de gen neutru a distrus invatamantul". O tanara al carei tata este este marinar a precizat ca i se pare strigator la cer sa compari un popor cu echipajul unei nave. "Stiu de la tatal meu, care este comandant, ca pe orice nava marinarii executa orbeste ordinele, ceea ce inseamna ca este o forma de dictatura la o scara mai mica. Noi, ca popor, nu putem fi comparati cu echipajul unei nave."

Protestul a continuat in Centrul Vechi al Capitalei, unde manifestantii le-au cerut jandarmilor sa anunte prin statie ca vor pleca in excursie, adica in Centrul Vechi al Capitalei, unde tinerii petreceau in baruri. La final, i-au reamintit sefului statului ca: "Este toata tara in strada si Basescu o sa cada".

×
Subiecte în articol: proteste piata universitatii