x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special O dupa-amiaza ca fetele

O dupa-amiaza ca fetele

de Irina Cristea    |    Eugenia Mihalcea    |    29 Sep 2006   •   00:00

Doua evenimente deschise presei au fost organizate ieri pentru doamnele francofone. Unul s-a lasat cu aplauze, altul cu debandada.

FOTOREPORTAJ - Click pe imagine
PENTRU TOATÃ... LUMEA. Reuniunea de la Bucuresti a avut program politic pentru lideri si program cultural pentru sotiile lor

Doua evenimente deschise presei au fost organizate ieri pentru doamnele francofone. Unul s-a lasat cu aplauze, altul cu debandada.

ALTA DATA. Copiii voiau sa o vada in primul rand pe doamna Chirac
MICI SI MARI. Vizita s-a lasat cu schimburi de experienta
LOCURI DE ONOARE. Invitatele au vizitat inclusiv cancelaria

Doamnele negrese foarte trendi, insotite de doamnele albe, mai sobre. Autografe, numai de la primele. Cam asa s-a vazut Sommet-ul Francofoniei de la inaltimea unor copii de scoala gimnaziala, care au fost chemati ieri de acasa pentru a oferi flori, a face atmosfera sau pur si simplu pentru prezenta pe holurile Scolii Centrale din Capitala. Una dintre cele mai savuroase prezente a fost cea a sotiei presedintelui statului Burkina Faso, care a tinut sa le spuna elevilor ca sunt niste norocosi ca invata numai 30 intr-o sala, pentru ca la ei sunt 150 de copii intr-o clasa.

Dupa vizitarea cancelariei si urmarirea unei piese de teatru, doamnele s-au urcat in autocar, nu inainte de a da cateva autografe fetitelor superimpresionate de cat de trendi pot fi niste "doamne de presedinti de prin niste insule". Au fost si elevi dezamagiti la Scoala Centrala, nu din cauza ca au stat cateva ore pe holurile unitatii de invatamant, ci ca doamna Chirac nu a venit.

HAOS LA SPORTIVI. La intalnirea dintre invitate si sportivii romani, mai multi jurnalisti au avut surpriza de a constata ca nu li se permite accesul. Asta in ciuda faptului ca numele lor fusesera transmise organizatorilor. Nici macar cele cel putin zece telefoane date din redactie nu au putut rezolva problema. Un singur angajat al MAE avea in custodie evenimentul, organizatorii considerand, probabil, ca nu era nevoie de prezenta inca unui om de legatura care sa poata rezolva confuziile si "fracturile de comunicare".

×
Subiecte în articol: eveniment