x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special "O fo’ fata mare? Exagerat de mare!"

"O fo’ fata mare? Exagerat de mare!"

12 Iul 2004   •   00:00

EDITIE DE COLECTIE

Desprins din lumea traditionala a satului romanesc, cuplul Ion si Maria bate orice prejudecati cand vine vorba de bancuri.
CARMEN PLESA

Cum o fi sa stai la tara, sa te cheme Ion si sa ai o nevasta pe care o cheama taman Maria? Nu ar trebui sa fie prea linistitor, la cate glume se fac pe tema infidelitatii nevestii si posibilitatilor tale sexuale reduse… - Marie, dezbraca-te, ca eu stiu tot! Se dezbraca Maria de tot. Ion: - Ma, Nelu a zis ca trebuie sa fie o gaura pe aici, pe undeva!!!

IUBIRE. Intai a curtat-o, s-a interesat… - Tu, Marie, esti virgina? - Apai, mai Ioane, inca nu... Dupa aia a luat-o de nevasta… A fost Maria fata mare? "Exagerat de mare", se plange Ion. Si au trait fericiti, s-au inteles de minune… Ion, pe prispa, citea Times. Vine Maria: - Ma, Ioane, meri de acopera fanu’ ala, ca vine ploaie si-l uda! Ion citeste in continuare Times. Dupa cateva minute, Maria zice: - Ma, Ioane, tu esti surd, n-auzi ca vine ploaie, du-te de acopera fanu’! Ion, neclintit, citeste in continuare. Vine ploaia, uda fanu’ si Maria, revoltata: - Da’ bine ca stai ca nesimtitu’ si fanu-i ud! La care Ion se ridica enervat: - Fa, Marie, YOU HAVE AN OBSESSION!

Au avut doar cateva probleme de comunicare: Ion si Maria, la supermarket. Maria se duce la vanzatoare: - As dori si eu o pereche de indispensabili! Dar Ion sare cu gura: - Fa, Marie, eu n-am izmene-n c** si tu imi iei indispensabili?!

DEZNODAMANT. La final au ramas amintirile si batranetea, cu un Ion care trebuie sa-si aduca proteza ca s-o muste pe Maria ca-n vremurile bune. Si cata iubire… La inmormantarea Mariei: - Ajutor, am fost ingropata de vie!, striga Maria scotand o mana din mormant. Ion indeasa mana la loc, batatoreste pamantul deasupra si spune: - Da, dar nu prea bine!

IN GRUP
Ion si Maria prin curte. Maria ia vaca si pleaca.
  • - Marie, unde mergi?
  • - La taur.
  • - Si cu vaca ce faci?

    METEO
    Seara, Ion si Maria se pregatesc de culcare. Ion iese afara sa se usureze. Se intoarce peste cateva minute cu pantalonii uzi. Maria il intreaba:
  • - Ploua?
  • - Nu, bate vantul.

    CONJUGALE
    Ion si a lui Marie stateau in pat. Ion, plictisit, Maria cu chef de ceva actiune.
  • Maria: Ioane, pun pariu ca nu ma gasesti?
  • La care Ion: Da’ pui pariu ca nu te caut?

    Caricatura - vizualizare

    SUMAR: BANCURILE ROMANILOR

    Bula e in toate

    Itic si Strul erau odata...

    Rezistenta cu umor si poanta la final

    Varujan Pambuccian: "Acum se spun bancuri ca la gradinita"

    Romanul ii face praf pe toti strainii

    Glume cu politisti, militieni si... alte organe

    Olteni, moldoveni, ardeleni... rade cine poate

    Alinuta, nervul sadic

    Blondele au un singur neuron

    O fo’ fata mare? Exagerat de mare!"

    Aurora Liiceanu - Trece moda bancurilor
  • ×
    Subiecte în articol: special maria