x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Ogică, profu’ de Loterie

Ogică, profu’ de Loterie

de Mara Raducanu    |    16 Aug 2007   •   00:00
Ogică, profu’ de Loterie
Sursa foto: Vlad Dumitrescu/

E tăticul căştigurilor de la Loto. In 2001 a căştigat şi a pierdut banii şi libertatea. Dar nu s-a astămpărat. Ştie variante, ştie combinaţii, din cănd in cănd mai căştigă. Nu crede că a fost trucată extragerea de duminică, dar vrea ca procesul să fie mai transparent. Stelian Ogică vrea acum să infiinţeze o Asociaţie a Jucătorilor de Loto, un fel de Asociaţie pentru Protecţia Consumatorilor de Jocuri de Noroc.



Este tăticul căştigurilor de la loto. Ştie variante, ştie combinaţii şi mai nou vrea să infiinţeze o Asociaţie a Jucătorilor de Loto. Oamenii il opresc şi ii cer sfatul. Stelian Ogică crede că pentru a căştiga e nevoie, pe lăngă noroc, să joci cu cap.


Jurnalul Naţional: S-a discutat mult despre ciudăţenia numerelor ieşite la extragerea loto de săptămăna trecută. Din căte am inţeles, "căştigătorul ghinionist" este chiar unul dintre prietenii tăi. Să inţeleg că ai fost profesor bun?

Stelian Ogică: Da, Constantin Tudor imi este bun prieten. De multă vreme s-a tot ţinut de capul meu să-l invăţ cum să joace. Intr-adevăr, sunt nişte reguli şi nişte forme care trebuie făcute puţin cu cap. L-am tot invăţat şi vreau să vă spun că in ultimul timp căştigă de nu se poate. Pe bune! Omul a căştigat acum o săptămănă 600 de milioane, iar acum 3 zile a ghicit 6 numere, dar a folosit o schemă redusă, adică la a doua, şi de-asta nu a căştigat marele premiu. Insă, chiar şi aşa a luat un miliard şi jumătate.


  • Asta da noroc, aş spune eu...

Noroc curat! Intr-o săptămănă consecutiv a luat două miliarde şi jumătate. Plus acum căteva luni alte căteva sute de milioane. Are o baftă de nu se poate şi găndiţi-vă că a căştigat pe o variantă cu numere aproape imposibile. E foarte greu să pui cinci numere pe zona asta cu 40. Ce să spun? Dacă ar fi să fac o comparaţie, aş spune că eu sunt un mărfar, iar el un expres.


  • Ce inseamnă, aşa, in limbajul unui jucător şi al unui cunoscător in ale loteriei, noţiunea de numere imposibile?

După părerea mea, secretul constă in a juca cu scheme şi cu zone imposibile. Pe asta a mers şi prietenul meu. Să-ţi pice o variantă unde iţi ies din zona 40 cinci numere se intămplă o dată la 10 ani sau aproape deloc. Aş spune că astfel de variante sunt aproape imposibile. Â


  • Povesteşte-ne puţin despre Asociaţia Jucătorilor de Loto pe care te-ai găndit să o infiinţezi! Crezi că este nevoie de aşa ceva? De ce acum?

Cred că era timpul. Mai mult, printr-o astfel de asociaţie ne-am crea anumite drepturi pe care consider că merităm să le avem. Controlul asupra Loteriei nu avem cum să-l deţinem, dar cred că, din moment ce suntem clienţii casei, trebuie să fim respectaţi. Să facem o asociaţie, să facem un club, un magazin mi se pare un lucru care ne-ar ajuta atăt pe noi, căt Loteria. In felul ăsta am elimina o dată pentru intotdeauna toate suspiciunile şi am garanta sută la sută credibilitatea.


  • Cine vor fi membrii organizaţiei?

E foarte simplu: toţi cei care se oferă şi care joacă la loto. Şi dacă am sta să ne găndim bine ar fi cam toată Romănia. Nu cred eu că există persoane care să nu fi fost tentate să cumpere măcar o dată un bilet şi
să-şi incerce norocul...


  • In momentul de faţă se poate vorbi despre o transparenţă a Loteriei Romăne? Se pot face niscaiva aranjamente?

Se susţine că există una, dar, sincer eu cred că nu există. Noi vrem să ne convingem că există. Trebuie să fie un inceput şi mi-aş dori, după experienţa mai mult decăt neplăcută pe care am avut-o cu Loteria in 2001, să fiu eu acela care il pornesc. Căt despre aranjamente, sigur că se poate. E ca la David Copperfield, care mută maşina de pe o stradă pe alta. La fel e şi cu bila de loto. Poate fi adusă chiar şi din curtea şcolii. Electronic, pe bază de magnet, totul este posibil.


  • Ştii că pentru multe persoane eşti un adevărat profesor in ale Loteriei? Ce spun oamenii cănd te intălnesc? Iţi cer sfatul?

Da, pe unde cobor din maşină oamenii mă intreabă dacă sunt corecte numerele extrase şi cum să facă să căştige şi ei. De multe ori ii sfătuiesc pur şi simplu să joace. Aşa fac şi eu. Spre exemplu, atunci cănd am căştigat am ales nişte numere cu o semnificaţie aparte pentru mine (13, 14, 19, 26, 32 şi 40). Dar asta e in funcţie de fiecare. Sunt persoane care aleg pur şi simplu nişte numere la intămplare. In ecuaţia asta norocul e pe primul plan. Dar e nenoie să joci şi puţin cu cap.


  • E cazul prietenului tău?

Da, el a jucat varianta L. Şi a căştigat. E drept, nu premiul cel mare, dar a luat totuşi un miliard şi jumătate, cu o schemă extrem de tămpită. Aşa ceva intălnim o dată la 10-15 ani. Pe forma asta e singurul căştigător din ţară.


  • Ce preconizezi pentru duminica viitoare? Vom avea căştigător?

Anticipez că nu va ieşi o combinaţie ciudată. Iar norocosul va fi cineva din Braşov.


×
Subiecte în articol: special numere