x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Oreste Scarlat Teodorescu: Dacă porţi joia violet, eşti cel mult cochet

Oreste Scarlat Teodorescu: Dacă porţi joia violet, eşti cel mult cochet

de Anca Nicoleanu    |    22 Ian 2010   •   00:00
Oreste Scarlat Teodorescu: Dacă porţi joia violet, eşti cel mult cochet

Realizatorul emisiunii "Codul lui Oreste" vorbeşte despre Flacăra violet şi atacurile energetice şi despre cum ne pot ele afecta viaţa. Oreste comentează şi modul în care subiectele au fost abordate de mass media.



● Jurnalul Naţional: "Flacăra violet" este subiectul zilei pe toate posturile, în toate ziarele. Eşti om de media. Cum decurg, din punctul tău de vedere discuţiile pe tema asta?
● Oreste:
Din păcate, subiectul este prezentat într-o cheie hilară, derizorie. Se poate face o discuţie interesantă, din perspectivă culturală, ştiinţifică, gnostică ce-i drept, beneficiind de toate descoperirile din domeniul programării neurolingvistice, psihanalizei, fizicii quantice. O abordare din paradigma ştiintelor complexităţii, din care face parte şi Legea Atracţiei ar fi putut răspunde temei, mult mai precis şi aproape de esenţă decât din unghiul obscurantist-ocult, vrăjitoresc. Dar, mă rog... uneori lipsa de cultură confundă paranormalul cu dimensiunea spirituală. Trăim într-o epocă liberă, cu acces la cunoaştere, deci ignoranţa nu-si mai găseşte scuza!


● Jurnalul Naţional: Washington Post şi Forbes au preluat declaraţiile lui Mircea Geoană referitoare la atacurile energetice pe care le-ar fi simţit sub titlul: "Ultima ştire ciudată din România". Discuţiile pe tema asta merg deja înspre "miştocăreală"?
● Oreste:
Vreau să vă reamintesc că presa americană a dezbătut prezenţa în staff-ul electoral al lui Obama a unui consilier N.P.L. (programare neuro-lingvistică), asemănătoare ca obiect de studiu şi lucru cu operaţiunile magice, dar sistematizate şi matematizate structural, aşa că nu înţeleg "miştocăreala". Ne place să aflăm că americanii şi ruşii, chinezii sau evreii utilizează informaţiile energetice, dar când vine vorba despre România, strâmbăm din nas privindu-ne reciproc cu suspiciune şi acuzându-ne de conspiraţie. E trist să te raportezi cu atât sarcasm la propria-ţi ţara!


● Jurnalul Naţional: A făcut bine Mircea Geoană că a vorbit despre atacurile energetice la care a fost supus sau era mai înţelept să ţină lucrurile astea pentru el?
● Oreste:
A fost o greşeală, care i se va dovedi fatală din punct de vedere politic, însă eu nu aş vrea să-l lovesc sub, sau peste centura, deşi uneori, în cazul politicienilor, este cam acelaşi lucru pentru că sunt mai tolerant în faţa naivităţii decât a ticăloşiei. Geoană rămâne un "stângaci", dar prin comparaţie cu alţi colegi de partid, se dovedeşte onorabil.


● Jurnalul Naţional:  Care au fost cele mai mari tâmpenii pe care le-ai auzit zilele astea, de la diverşi "specialişti" de pe la televizor, referitor la aceste subiecte?
● Oreste:
Cea mai grosolană abordare s-a referit la "operaţiuni de tip Baba Mija ne fac de râs în faţa lumii". Fals de la un capăt la altul. Infoenergetica este un domeniu foarte atent studiat în academiile militare din întreaga lume, iar Radiestezia este o ştiinţă exactă care are ca domeniu de studiu şi de activitate învelişurile energetice ale fiinţelor.


● Jurnalul Naţional:  Ce e de fapt Flacăra violet?
● Oreste:
Cred că aici vă poate răspunde cel mai bine autorul cărţii Flacăra violetă. Eu vă pot povesti ceva despre Raza violet a lui Saint Germain, care spunea că este "bagheta magică cu care universul invizibil produce miracole în cel vizibil". Violetul îi corespunde chakrei Ajna, sau celui de-al treilea ochi, situat între sprâncene, portalul de trecere în universul astral. Guverneză creierul mic şi asigură "comunicarea cu lumea spirituală".


● Jurnalul Naţional:  Îţi poate face rău o Flacără violet?
● Oreste:
Din câte ştiu este o formă de meditaţie interactivă care urmăreşte efecte terapeutice şi de dezvoltare spirituală.


● Jurnalul Naţional:  Cum îmi schimbă atitudinea, tonusul, viaţa faptul că port pe mine joia ceva violet?
● Oreste:
Orice investeşti cu credinţă capătă valoare. Cred că vei fi apreciată pentru cochetărie, cel mult!


● Jurnalul Naţional: Există şi o melodie pe internet, "Flacara violet". Ţine 73 de minute. În ce situaţii trebuie ascultată?
● Oreste:
Habar nu am. De câte ori îţi face plăcere.


● Jurnalul Naţional: Numai initiaţii pot să "invoce" Flacăra violet sau pot să fac şi eu asta?
● Oreste:
Poţi participa la meditaţie. Din câte ştiu este gratuită, însă nu doresc să mă substitui celui care a iniţiat acest tip de meditaţie. Poate vă va raspunde mai extins. Înţeleg că are proprietate intelectuală asupra termenului şi nu doresc să-l prejudiciez în vreun fel.


● Jurnalul Naţional: De când cu Flacăra violet şi atacurile energetice, îţi sună telefonul mai des ca să dai explicaţii, ştiut fiind faptul că eşti pasionat de ezoteric şi paranormal şi că ai şi o emisiune ce abordează astfel de subiecte?
● Oreste:
Se pare ca da.


● Jurnalul Naţional: Cât de interesaţi sunt românii de subiecte legate de ezoteric, paranormal, ocult?
● Oreste:
Audienţele arată ca aproximativ 200.000 de oameni aleg să-şi petreacă vineri seara în faţa emisiunii mele (n.n. "Codul lui Oreste", difuzată de B1). Cred că fiecare dintre noi intuim că nu suntem numai carne. Cu alte cuvinte, nu suntem fiinţe materiale care au spirit, ci suntem spirite cu un înveliş material. Diferenţa de abordare face distincţia dintre iniţiat şi profan.


● Jurnalul Naţional: Sunt mai sensibili oamenii la ocult, ezoteric, paranormal atunci când traversează perioade grele, cum e şi criza asta economică?
● Oreste:
Cred că da. S. N.Lazarev vorbeşte despre cele două şcoli de evoluţie a conştiinţei. Cea a iubirii şi cea a suferinţei. Ambele oferă cursantului diploma de intrare în Regatul Pierdut. Suntem liberi să alegem cum ne mântuim!


● Jurnalul Naţional: Ai fost solicitat vreodată de politicieni să-i iniţiezi în tainele ezotericului, să-i ajuţi să se protejeze energetic?
● Oreste:
Recomand politicienilor să nu-şi nege dimensiunea spirituală şi să înţeleagă următorul citat din Jung: "Cu cât domină mai mult raţiunea critică, cu atât mai săracă devine viaţa, dar cu cât suntem capabili să conştientizăm mai mult inconştient şi mai mult mit, cu atât absorbim mai multă viaţă."


● Jurnalul Naţional: Cum simt eu că sunt atacată energetic?
● Oreste: Lipsă de vitalitate, întunecarea privirii, presiune şi stare depresivă.


● Jurnalul Naţional: Cum mă pot apăra?
● Oreste:
Forma cea mai eficientă de apărare este rugăciunea. Uite un exemplu simplu: "Doamne Iisuse Hristoase, întăreşte-mi mintea, sufletul şi trupul pentru a fi un bun slujitor al cuvântului tău. Alungă de la mine tot ceea este întunecat şi malefic, toată informaţia de boală şi ajuta-mă să fiu calm, relaxat şi liniştit, recunoscător pentru tot ceea ce am ca să-mi duc la bun sfârşit menirea pe pământ".

×
Subiecte în articol: special