x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Ovidiu Iuliu Moldovan: 1942-2008

Ovidiu Iuliu Moldovan: 1942-2008

de Sidonia Silian    |    16 Mar 2008   •   00:00
Ovidiu Iuliu Moldovan: 1942-2008
Sursa foto: Vlad Dumitrescu/

“Sunt mare iubitor de tea­tru şi filme româneşti. Mare păcat că nu ştim să preţuim actorii când sunt în viaţă şi ne pare rău că, du­pă ce mor, îi uităm. Nu ne adu­cem niciodată amin­te aşa cum îmi aduc aminte eu.” AUDIO - Venere si madone de Mihai Eminescu

“Sunt mare iubitor de tea­tru şi filme româneşti. Mare păcat că nu ştim să preţuim actorii când sunt în viaţă şi ne pare rău că, du­pă ce mor, îi uităm. Nu ne adu­cem niciodată amin­te aşa cum îmi aduc aminte eu.”

“Mare actor Ovidiu Iuliu Mol­do­van! Eu am fost la toate în­mor­mântările importante de aici, din Ci­mitirul Bellu, la toţi oamenii pe care i-am iubit. Uite, vine onorul mi­litar!... Aici, pe dreapta, e Cornel Co­man, care a jucat în «Melodii, melodii». Au murit de tineri el şi Ema­noil Pătruţ... Exact aceeaşi în­mormântare a avut-o şi regreta­tul Gică Petrescu, soţul doamnei Cezarina Modoveanu, unde erau mai mulţi admiratori decât perso­nalităţi... Am fost la înmor­mân­ta­rea dânsului pe 18 iunie 2006, am fost şi la Anda Călugăreanu, pe 15 august 1992, lume ca toate fi­rele de păr din cap. La Silvia Po­po­vici, la Gina Patrichi, la Leopoldina Bă­lănuţă, fiică de preot de la Foc­şani care l-a făcut mare pe Mitică Popescu. Mitică Popescu îi vine naşul lui fata lui Anda Călugă­rea­nu. Am fost la Silviu Stănculescu, actor care a evoluat la Teatrul Evre­iesc, la Teatrul de Comedii, re­citând poezii, jucând diferite piese... Uite, am venit şi îmbrăcat mai în negru...”

 

LA CIMITIR. “Ştiu şi replici de-ale lui Iuliu Modovan: «Boier Var­dala – din filmul Masca de Ar­gint – frăţia ta te-a condamnat la moarte!». Uitaţi-o şi pe Floriana Cercel! Sărut mâna, doamna Cercel! O să observaţi mai târziu ce moar­te fastuoasă o să aibă, cu fanfare militare. Uite şi televiziunile... Uite-o şi pe Rodica Mandache! Şi pe Mariana Mihuţ. Şi pe Ion Ca­ra­mitru. Domnule Caramitru, domnule Caramitru! Acesta e Marius Bodochi. Care joacă împreună cu Olga Tudorache în «Regina mamă» la Teatrul Naţional.

L-am urmărit de tânăr pe Iuliu Modovan. Cum îl vedeam la televizor, lăsam tot şi mă uitam la el. A jucat şi în filmele regizate de Ser­giu Nicolaescu. Însă recitările din Eminescu erau absolut superbe... mare actor! Apare mâine articolul meu? Vă mulţumesc din suflet, dom­nişoară. Radu mă numesc. Uite că vine şi cortegiu’! Ce scrie pe plăcuţă? Ovidiu Iuliu Moldovan, 1942-2008”.

 

 

Ovidiu Iuliu Moldovan - Oda in metru antic

 

×
Subiecte în articol: eveniment iuliu