x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Pacepa, alaturi de Bush in campanie

Pacepa, alaturi de Bush in campanie

28 Feb 2004   •   00:00

Cel mai cunoscut defector al Estului, fostul general roman de Securitate Ion Mihai Pacepa, semneaza un articol in care-l desfiinteaza pe potentialul rival democrat al presedintelui Bush, in alegerile prezidentiale din noiembrie. Pentru simplul fapt ca foloseste metoda intoxicarii publicului, precum o facea el in Romania, cu tehnicile KGB-iste.

Parte din atractia pe care senatorul John Kerry o exercita asupra unui anumit segment al opiniei publice americane este asigurata de statutul sau de veteran al razboiului din Vietnam, la care se adauga atitudinea sa antirazboi din acea perioada, scrie Pacepa in articolul intitulat "Retorica sovietica a lui Kerry".

Veteranul din Vietnam

La 12 aprilie 1971, Kerry a informat Congresul SUA ca mai multi soldati americani i-au declarat ca "au comis violuri, au taiat urechi, capete, au legat fire de telefon de organele genitale si le-au conectat la curentul electric, au taiat membre, au aruncat in aer trupuri, au tras la nimereala in civili, au jefuit si distrus sate, intr-un mod ce amintea de Gingis Han". Trebuie sa vedem care sunt sursele exacte ale acestei afirmatii. Kerry ar trebui intrebat cine anume i-a spus asemenea lucruri si ce anume, cu exactitate, sustin acele persoane ca ar fi facut in Vietnam.

In virtutea legilor actuale, acesti indivizi nu pot fi adusi in fata justitiei pentru asemenea confesiuni. Sau a auzit senatorul Kerry doar zvonuri despre acuzatii de acest fel, raspandite de membrii gruparilor antirazboi (multe dintre ele discreditate intre timp)?

Dezinformarea sovietica

Mi se pare ca aceasta afirmatie suna exact ca dezinformarile pe care sovieticii le raspandeau in lume in timpul razboiului din Vietnam. Prioritatea numarul unu a KGB la acea vreme era sa destabilizeze puterea, judecata si credibilitatea Americii. Unul dintre instrumentele preferate era fabricarea unor dovezi cum ar fi fotografiile si stirile, inventate, despre atrocitatile comise de americani in Vietnam. Aceste inventii erau strecurate in ziarele operate de KGB, care le transmiteau mai departe agentiilor de stiri. Destul de des erau preluate. Este notorie lipsa de rigurozitate a agentiilor de stiri in verificarea surselor. Oricum, era uimitor de simplu pentru agentiile de spionaj din fostul bloc sovietic sa falsifice asemenea stiri si sa le raspandeasca in intreaga lume libera.

Pacepa se caieste

In calitate de general si de sef al spionajului din Romania, fost satelit al URSS, am produs acelasi "venin" pe care Kerry l-a repetat aproape cuvint cu cuvint in fata Congresului SUA si l-am inculcat miscarilor stangiste din Europa.

Seful KGB, Iuri Andropov, a condus operatiunea noastra impotriva razboiului din Vietnam. El se lauda adesea ca a zadarnicit consensul in politica externa americana, ca a inveninat dezbaterea politica din SUA si ca a deschis o bresa de credibilitate intre America si opinia publica europeana, prin operatiunile noastre de dezinformare. Vietnamul era, asa cum mi-a spus el candva, "cel mai semnificativ succes al nostru".

Cum dezinforma KGB-ul

KGB a organizat o conferinta zgomotoasa la Stockholm pentru condamnarea agresiunii americane, la 8 martie 1965, cand primele trupe au intrat in sudul Vietnamului. La ordinul lui Andropov, Romesh Chandra, unul dintre agentii KGB, presedintele Consiliului Mondial al Pacii (WPC), finantat tot de KGB, a creat Conferinta de la Stockholm ca organizatie internationala permanenta care sa sprijine sau sa dirijeze operatiunile de ajutare a americanilor sa dezerteze, care sa demoralizeze trupele prin propaganda antiamericana, care sa organizeze proteste, demonstratii si boicoturi si sa sanctioneze pe oricine avea legatura cu razboiul din Vietnam.

Conferinta era condusa de agenti secreti din blocul sovietic, care lucrau sub acoperire, si primea 15 milioane de dolari pe an de la departamentul international al Partidului Comunist - in plus fata de cele 50 de milioane de dolari pe an primiti de WPC, toti bani spalati.

Citatul dat de senatorul Kerry este un inconfundabil slogan de tip sovietic din acea perioada. Cred ca poate fi chiar un citat dintr-un document propagandistic al uneia dintre aceste organizatii. Campania KGB de asaltare a Statelor Unite si a Europei prin intermediul dezinformarii a insemnat mai mult decat cateva trucuri murdare specifice razboiului rece. Intreaga politica externa a statelor din blocul sovietic, intreaga lor putere economica si militara, toate gravitau in jurul obiectivului major al sovieticilor de distrugere a Americii din interior, cu ajutorul minciunilor. Sovieticii considerau dezinformarea un instrument vital in avansarea dialectica a comunismului in lume.

Conferinta de la Stockholm a organizat reuniuni internationale anuale pana in 1972. In cei cinci ani de existenta a fabricat mii de materiale "documentare" tiparite in toate limbile de larga circulatie din Occident, in care erau descrise "crimele abominabile" comise de soldatii americani impotriva civililor din Vietnam, insotite de fotografii contrafacute. Toate aceste materiale erau fabricate de departamentul de dezinformare al KGB. Eu as tipari aceste materiale in sute de mii de exemplare.

Dezinformare "made in Romania"

Serviciul romanesc DIE (Directia de Informatii Externe a Securitatii - politia secreta a lui Ceausescu) a primit sarcina sa distribuie aceste "documente incriminatorii " fabricate de KGB in intreaga Europa occidentala. Si de cele mai multe ori, oamenii obisnuiti le luau de bune. "Pana si Attila pare un inger in comparatie cu acesti americani", mi-a spus dezaprobator un om de afaceri german, dupa ce a citit un asemenea document. Partidele comuniste din Grecia, Italia si Spania, alimentate de Bucuresti, erau influentate de aceste materiale, iar activistii lor distribuiau in mod regulat traduceri ale acestora. Le inmanau participantilor la demonstratiile antiamericane din intreaga lume.

Multe dintre miscarile pentru interzicerea bombelor nucleare erau tot operatiuni finantate de KGB. Nu pot sa vad o demonstratie pentru pacea in lume sau pentru o alta presupusa cauza nobila, mai ales daca are conotatii antiamericane, fara sa-mi spun: "KGB".

In 1978, cand am intors spatele comunismului, DIE raspandea ideea ca aventura Washingtonului in Vietnam costase peste 200.000 de miliarde de dolari. Aceasta pierdere, avertizam noi amenintator, avea sa genereze inflatie in Europa, recesiune si somaj.

In opinia mea, KGB este initiatorul miscarii antirazboi din America. In 1976, Andropov a recunoscut meritele serviciului romanesc DIE pentru ajutorul acordat KGB in aceasta operatiune. Intelectualii de stanga din America vor acum ca Europa - care a fost adancita ani intregi in propaganda antiamericana a Uniunii Sovietice - "sa critice sincer si obiectiv politica de razboi a administratiei Bush". Antiamericanismul din Europa este, in zilele noastre, la fel de feroce cum era in timpul razboiului din Vietnam. Franta si Germania sustin ca noi ii torturam pe prizonierii Al-Qaeda aflati la baza Guantanamo.

Presa europeana demonizeaza SUA

Cotidianul britanic "Mirror" afirma cu tarie ca presedintele Bush si premierul Tony Blair au "ucis oameni nevinovati in Afganistan". Ziarul parizian "Le Monde" publica pe prima pagina declaratia lui Jean Baudrillard, care afirma ca "Occidentul iudeo-crestin, condus de America, nu numai ca a provocat atacurile teroriste de la 11 septembrie, dar le-a si dorit". In iunie 2002, un film documentar despre "crimele de razboi americane in Afganistan" a fost difuzat in Bundestagul german de Partidul cripto-comunist Social Democrat (PDS). Filmul reincarna fidel stilul "documentarelor " specifice fostului lagar sovietic, in care era demonizat razboiul american din Vietnam.

Conform acestui film de 20 de minute, soldatii americani ar fi fost implicati in torturarea si uciderea a 3.000 de prizonieri talibani in regiunea Mazar-el-Sharif. Un martor din film sustinea ca vazuse un soldat american sucindu-i gatul unui prizonier afgan si turnand acid peste ceilalti. La ultima mea intalnire cu Andropov, mi-a spus cu intelepciune: "Acum, tot ce ne ramane de facut este sa mentinem viu antiamericanismul din era razboiului din Vietnam". Andropov era un fin analist al naturii umane. El a inteles ca, in cele din urma, implicarea noastra initiala va fi data uitarii si ca insinuarile noastre vor capata o viata proprie. Stia bine ca este in firea naturii umane.

Nota:
Intertitlurile apartin redactiei CV John Kerry, favoritul democratilor John Kerry este marele favorit al cursei pentru investitura democrata in vederea alegerilor prezidentiale din luna noiembrie, deci potentialul contracandidat in alegeri al actualului presedinte al SUA, republicanul George W. Bush. Provine din nord-estul burghez al tarii si cea mai grozava carte de vizita a sa este cea din timpul razboiului din Vietnam. Campania sa actuala, in vederea investiturii democrate, s-a axat pe atacarea politicii actualului presedinte pe mai multe teme de actualitate: interventia din Irak, casatoriile intre homosexuali, reducerile impozitelor si cresterea numarului somerilor, carora li s-a adaugat mai noua criza haitiana. Kerry il acuza pe Bush ca i-a inselat pe americani in privinta justificarilor avansate pentru interventia militara din Irak, in special in legatura cu prezenta armelor de distrugere in masa, de negasit pe teritoriul irakian.

×
Subiecte în articol: special Vietnam kerry razboiului