x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Până la Londra, pe bicicletă!

Până la Londra, pe bicicletă!

de Diana Scarlat    |    27 Iul 2012   •   21:00
Până la Londra, pe bicicletă!

Daca lumea se construieste cu temerari, atunci Florin Georgescu este cel mai bun exemplu de erou contemporan. Ce poate fi mai temerar decat un nevazator care vrea sa cucereasca Londra, plecand din Romania... pe bicicleta?

Florin Georgescu este astfel cel mai bun exemplu pentru cei care se tem de limite, care nu cred in capacitatea lor de a invinge barierele de orice fel. "Cand lupti pentru un vis, cea mai grea batalie o porti cu tine. O data ce iti comunici visele si le impartasesti celorlalti, ele devin mult mai usor realitate. Te privesti cu adevarat, te iei la tranta cu limitele tale, te provoci si te depasesti. Vrei, si asta te ridica de fiecare data cand cazi. Crezi, si asta ii face pe ceilalti sa creada in tine. Vezi dincolo de limite!", ne indeamna Florin. Faptul ca e nevazator nu-l impiedica, ci il motiveaza pe Florin sa faca propriul maraton olimpic: 2.000 de kilometri pe bicicleta, pana la Jocurile Olimpice. Alex, cel mai bun prieten, ii va fi alaturi in aceasta calatorie.

El nu este la prima incercare de acest fel. A realizat pana acum mai multe recorduri, depasind astfel cel mai mare obstacol personal pe care il are de infruntat ca nevazator. Drumul pana la Londra va fi parcurs pe bicicleta in tandem, alaturi de prietenul sau, Alexandru Racanel. Si, nu intamplator, proiectul lor se numeste "Vezi dincolo de limite!".

Cei doi au plecat din Arad duminica, 15 iulie, si isi doresc sa ajunga la Londra in prima saptamana de desfasurare a Jocurilor Olimpice, pentru ca unul dintre principalele scopuri ale calatoriei lor este acela de a sustine astfel sportivii romani care vor participa la Jocurile Olimpice, aratand lumii intregi, in acelasi timp, ca fiecare dintre noi poate participa la propria Olimpiada.

A patra zi de calatorie a coincis cu ziua de nastere a lui Florin, pe care a aniversat-o, bineinteles, pedaland spre marea victorie. Traseul lor trece prin mai multe orase turistice celebre, printre care Budapesta, Viena sau Luxemburg, pana la Londra. "Budapesta ­ mancarea-i excelenta, vinul e perfect si fetele-s frumoase! Ne-am intoarce oricand am mai avea ocazia. Ne-am relaxat ieri in Budapesta, azi am pornit-o din loc din nou. Intre timp, pedalam, pedalam...", scriu cei doi prieteni pe pagina de Facebook a evenimentului, pe 19 iulie, in cea de-a cincea zi de la plecare. Mai mult decat orice, optimismul si umorul lui Florin demonstreaza tuturor ca frumusetile lumii pot fi vazute foarte bine si cu ochii sufletului, atunci cand lumina este intr-o inima mare, plina de curaj. Asa se face ca Florin este si primul vizitator al mai multor orase turistice europene care-si descrie impresiile de calatorie, desi este nevazator.

Cei care vor sa vada cu ochii lor cum poate fi realizata o asemenea performanta pot urmari imaginile din timpul calatoriei pe site-ul vezidincolodelimite.ro, unde este prezentata si intreaga poveste a lui Florin. "Pe langa competitiile de anvergura transmise de Dolce Sport, ne dorim sa incurajam si performantele individuale, mai ales cand cei implicati, in acest caz Florin Georgescu, pot deveni un exemplu demn de urmat pentru oricare dintre noi si ne pot incuraja sa ne depasim comoditatea", spune Vlad Enachescu, director general Dolce Sport, sustinatorul acestei expeditii.

"Olimpiada" celor doi temerari, Florin si Alex, reprezinta cea mai buna incurajare pentru toti cei pentru care soarta nu a fost de la inceput favorabila, iar Florin vrea sa-i convinga pe toti cei asemenea lui ca drumul vietii nu se opreste acolo unde lumina ochilor nu mai exista. De-a lungul timpului, Florin si-a oferit exemplul personal pentru a le arata celorlalti ca vointa este cea mai importanta calitate a unui om, acea calitate care ne da puterea sa invingem limitele, sa facem performanta si chiar sa vedem dincolo de ceea ce se vede cu niste ochi sanatosi.

Astfel, mesajul lui este adresat atat romanilor care s-au pregatit intens pentru a face performante la Olimpiada, cat si tuturor nevazatorilor care vor afla astfel ca lumea poate fi vazuta si altfel, dar, nu in ultimul rand, este mesajul pe care ni-l adreseaza tuturor, pentru a ne aminti mereu ca putem incerca si ca putem face mai mult.

×