x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special „Paradită” de gașca lui Onea și „Portocală”, fosta șefă a AEP a fost achitată de justiție

„Paradită” de gașca lui Onea și „Portocală”, fosta șefă a AEP a fost achitată de justiție

de Ion Alexandru    |    14 Ian 2020   •   11:37
„Paradită” de gașca lui Onea și „Portocală”, fosta șefă a AEP a fost achitată de justiție
Sursa foto: RADU TUTA / AGERPRES FOTO

Ana Maria Pătru, fosta șefă a Autorității Electorale Permanente, arestată, la sfârșitul anului 2016, anchetată de vestita „Unitate de Elită” a DNA de la Ploiești și trimisă în judecată pentru trafic de influență și spălare de bani, a fost achitată, ieri, de magistrații Tribunalului București. Instanța de fond a decis că faptele pentru care Ana Maria Pătru a fost anchetată nu sunt prevăzute de legea penală sau nu au fost săvârșite cu vinovăție, dispunând ridicarea tuturor măsurilor preventive instituite de procuroarea Cerasela Răileanu în acest dosar.

 

În baza art. 16, alineat 1, litera „b” din Codul de procedură penală, care arată că fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârșită cu vinovăție, Tribunalul București a dispus achitarea Anei Maria Pătru, constatând că aceasta a fost reținută, în acest dosar, de DNA Ploiești, în noaptea de 15 spre 16 noiembrie 2016 și, ulterior, arestată preventiv și la domiciliu până pe data de 17 februarie 2017. Judecători au ridicat sechestrul asigurător instituit de DNA Ploiești în decembrie 2017 pe bunurile mobile și imobile ale fostei șefe a AEP, pentru că procurorii „paraditori” intenționau să recupereze un așa-zis prejudiciu în valoare de 275.000 de euro. Hotărârea Tribunalului București nu este definitivă și poate fi atacată cu apel, la Curtea de Apel București, în termen de zece zile de la comunicare.

 

Denunțătoarea cu trei identități

 

DNA Ploiești a pus-o sub acuzare pe Ana Maria Pătru pentru că, în primăvara anului 2008, ar pretins suma de 210.000 de euro de la administratorul companiei Siveco, Irina Socol, în schimbul promisiunii că va susține derularea în bune condiții a unui contract încheiat de Siveco cu AEP. În 2009, DNA susține că s-a făcut această plată și că, mai mult, inclusiv promisiunea s-a împlinit. Apoi, în 2011, Ana Maria Pătru ar mai fi cerut alți 65.000 de euro, promițând, de asemenea, că va ajuta compania în cauză să deruleze unele contracte cu AEP. Iar banii ar fi fost folosiți, spuneau aceiași procurori „de elită”, pentru achiziția unui autoturism de lux, dar înmatriculat pe numele altei persoane. În acest dosar, denunțătoarea Irina Socol a fost audiată ca martor cu trei identități.

 

Avocat: Au amenințat-o și au hărțuit-o

 

Luiza Ene Corbeanu, avocata Anei Maria Pătru, a reacționat, ieri, pe contul său de socializare, la scurt timp după decizia tribunalului, spunând că „au purtat-o în cătușe, ca să arate unei țări întregi cum poate fi umilită o femeie, o mamă și un președinte al Autorității Electorale Permanente. Au amenințat-o că dacă nu recunoaște acuzațiile lor mizerabile și mincinoase, nu-și va mai vedea copilul. Au obligat-o să renunțe la avocați (doar că pe noi nu au reușit să ne sperie, am fost o echipă puternică!)”. „Nu i-au permis să își vadă copilul cât timp a fost arestată și au hărțuit-o în permanență. Țara trebuia să o arate cu degetul și să creadă ororile pe care le inventaseră cei de la DNA Ploiești! Au arestat-o în mijlocul unui proces electoral important și au forțat-o să își dea demisia. Azi Tribunalul București a achitat-o pe Ana Maria Pătru. Cineva, acolo Sus, are grijă să se facă dreptate!”, mai scrie avocata Corbeanu.

 

 

 

×