x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Parchetul a pierdut pe mana Madalinei

Parchetul a pierdut pe mana Madalinei

02 Apr 2004   •   00:00

Peste un kilogram de aur a fost ridicat de procurori din casa lui Gregorian Bivolaru. Surse judiciare afirma ca bijuteriile erau primite de guru drept "multumire" de la fetele plasate pentru prostitutie. Tot din casa au mai fost ridicate carti, casete video, CD-uri, fotografii. Printre tonele de probe se afla si casete cu ziaristi urmariti de membrii MISA. De altfel, ieri in cursul mitingului adeptilor lui Gregorian Bivolaru, un yoghin a fotografiat toti ziaristii prezenti.

Mascati, atat politisti, cat si jandarmi, insotiti de procurori, au luat cu asalt, in dimineata zilei de 18 martie, locuinta de la numarul 2 din Strada Vasile Grozavu, din cartierul Ferentari. Procurorii aveau informatii ca la aceasta adresa locuieste o fata, minora, disparuta de acasa, adepta a gruparii conduse de Gregorian Bivolaru. Spre fericirea politistilor, fata a fost gasita in pat cu o colega. Madalina Dumitru, in varsta de 17 ani, este cea ale carei declaratii au dus la arestarea lui Gregorian Bivolaru, sub acuzatia de intretinere de relatii si perversiuni sexuale cu un minor. Madalina a fost surprinsa in pat cu Miruna Farcasi, care a incercat sa ia totul asupra ei, spunand ca, de fapt, ea este cea care l-a satisfa cut de cateva ori pe guru.

Racolarea Madalinei

Mama fetei, Tanta Dumitru, le-a declarat anchetatorilor ca, in vara lui 2001, Madalina a lucrat ca sezoniera la o terasa din Costines ti frecventata de tineri care practicau yoga si care faceau parte din gruparea lui Bivolaru. "In urma discutiilor purtate cu fiica mea, acesti tineri au invitat-o la sediul lor din Costinesti, pentru a participa la sedintele de yoga. Deoarece noi nu dispuneam de resurse materiale pentru a plati zilnic transportul de la Costinesti la Mangalia, unde fata mea era eleva, la sugestia ei, am acceptat ca aceasta sa-si caute o gazda in Mangalia pe perioada iernii, in condit iile in care Madalina mi-a relatat ca va fi ajutata de seful gruparii de yoghini, Bivolaru Grigore. Din octombrie, Madalina si-a gasit gazda, iar plata acesteia a fost asigurata de Bivolaru Grigore, din cate mi-a spus Madalina. In vacanta de iarna, Madalina mi-a zis ca va face sarbatorile la Bucures ti si ca se va muta la Bucures ti, ajutata fiind de Bivolaru Grigore. (...) In cursul anului 2002, Madalina nu a venit niciodata acasa, insa ne-a sunat si ne-a lasat un numar de telefon mobil la care o puteam contacta. Pe data de 1 mai 2003, Madalina a venit pentru prima data acasa, ocazie cu care mi-a spus ca locuieste la o familie din Bucuresti, nu plateste chirie, deoarece are grija de copilul acestora si mai este si platita pentru asta. Cu ocazia vizitei, Madalina mi-a dat 5 milioane de lei pentru ca sotul meu era foarte bolnav."

De negasit

"Deoarece sotul meu era pe moarte, am incercat sa o contactez pe Madalina la numarul de telefon lasat, insa nu mi-a raspuns. Ca urmare, am insistat la yoghinii din Costinesti sa o anunte sa vina acasa. Inainte de a muri sotul meu, fiica mea cea mare a primit, intr-o noapte, un telefon de la un barbat care i-a cerut sa nu o mai cautam pe Madalina, deoarece ei (MISA - n.r.) au ajutat-o si ca va ramane, de acum incolo, cu ei", precizeaza mama fetei. La o zi dupa moartea tatalui sau, Madalina s-a dus acasa, fiind suparata ca maica-sa a luat legatura cu yoghinii, dupa care a plecat. "La scurt timp am incercat sa dau din nou de ea. Fiindca nu am gasit-o sub nici o forma, am facut plangere la Politia Costinesti. Dupa o saptamana, a venit Madalina care m-a certat si mi-a reprosat ca am facut plangere la politie, dupa care a plecat ", mai spune Tanta Dumitru. In august 2003, Madalina Dumitru a devenit vedeta yoghinilor lui Bivolaru. Potrivit mamei sale, la acea data, in grupul de yoghini MISA a observat o carte care avea pe coperta fotografia Madalinei. "La rugamintea mea si in schimbul sumei de 10.000 de lei, un tanar mi-a dat aceasta carte."

"Din octombrie, Madalina si-a gasit gazda, iar plata acesteia a fost asigurata de Bivolaru Grigore, din cate mi-a spus Madalina. In vacanta de iarna, Madalina mi-a zis ca va face sarbatorile la Bucuresti si ca se va muta la Bucuresti, ajutata fiind de Bivolaru Grigore.
Tanta Dumitru, mama Madalinei


Minora abuzata sexual, examinata medico-legal

Madalina Dumitru, minora in varsta de 17 ani, care l-a reclamat pe Gregorian Bivolaru, vrea sa-si retraga plangerea. Fata va fi supusa unui examen medico-legal, la cererea Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, iar rezultatele expertizei vor fi gata la inceputul saptamanii viitoare. Ieri, Madalina a fost audiata de catre procurorii Parchetului Curtii de Apel, pe numele ei fiind emis un mandat de aducere. „Procurorii au audiat-o, dar au refuzat sa consemneze declaratia potrivit careia minora nu a intretinut raporturi sexuale cu Bivolaru, ci cu o alta persoana membra MISA si ca totul a decurs conform vointei ei, fara sa fie fortata", a declarat avocata gurului, Adina Solomon. Aceasta sustine ca a depus o plangere penala dupa audierile din 19 martie, cand drepturile clientei sale ar fi fost incalcate flagrant. Fata ar fi fost audiata timp de sapte ore, fiind „molestata fizic si psihic pentru a declara lucruri pe care nu le cunoaste". Intrebata impotriva cui a fost formulata plangerea penala, avocata a raspuns ca aceasta nu vizeaza o anumita persoana, ci sunt reclamate doar abuzurile in sine. Ieri dupa-amiaza, Madalina a fost dusa la IML, pentru expertiza. 100 de membri MISA au blocat accesul in curtea institutului, pentru a nu permite accesul fortelor de ordine. S-au intins pe jos, dupa care, la incercarea politiei de a patrunde in curte, au devenit violenti. La fata locului au ajuns trupele SPIR si ale Jandarmeriei, pentru a degaja zona.


Cerere falsa pentru a absenta de la cursuri

Madalina Dumitru se mutase in semestrul doi al anului scolar trecut, la Colegiul Economic Viilor din Bucuresti. „Eleva nu ne-a dat semnale ca ar avea probleme psihice. Avea chiar un comportament exemplar, venea normal la cursuri, iar profesoara de Religie era incantata de activitatea ei. Intr-adevar, era o fire mai retrasa si arata foarte «dezvoltata» pentru o fata de 17 ani", ne-a declarat profesorul Teofil Vultur, directorul colegiului. Cu toate acestea, la 3 februarie 2004, Madalina i-a inmanat dirigintei o cerere din partea mamei, prin care se solicita invoirea de la cursuri pe perioada 5-6 februarie, „intrucat va fi nevoie sa ma insoteasca la ambasada pentru modificarea datei de plecare in strainatate (Anglia) pe perioada de vacanta. Mentionez ca in vacanta ma va insoti in Anglia, unde merg la tratament, pentru ca starea sanatatii mele s-a agravat dupa decesul sotului meu". Ciudat este faptul ca mama Madalinei nu stia nimic despre eliberarea unui pasaport pe numele fiicei sale. In declaratia data procurorilor la data de 22 martie a.c., Tanta Dumitru mentiona: „nu am avut cunostinta despre faptul ca Madalina poseda pasaport. Prin intermediul unei cunostinte a fiicei mele Ilie Luminita (sora mai mare a Madalinei - n.r.) din Bucuresti, am incercat sa aflam daca intr-adevar este eleva la Liceul economic din Sectorul 5, insa aceasta cunostinta ne-a relatat ca nu a reusit sa dea de ea si ca nu figureaza la acest liceu".

×