x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Partenerul de afaceri al lui Dan Barna, coleg cu nevasta lui Florian Coldea

Partenerul de afaceri al lui Dan Barna, coleg cu nevasta lui Florian Coldea

de Ion Alexandru    |    01 Oct 2019   •   08:14
Partenerul de afaceri al lui Dan Barna, coleg cu nevasta lui Florian Coldea

Publicația bugetul.ro continuă o investigație demarată, anul trecut, de “Jurnalul”, referitoare la afacerile liderului USR, Dan Barna (FOTO), derulate cu statul și descoperă o informație mai mult decât interesantă. Dragoș Jaliu, partenerul de afaceri al lui Dan Barna din cadrul Crupului de Consultanță și Dezvoltare DCG SRL, căruia liderul USR i-a cesionat toate părțile sociale din această companie, este coleg de serviciu cu soția fostului prim-adjunct al SRI, Florian Coldea.

Astfel, scriu jurnaliștii, Dorina Coldea și Dragoș Jaliu sunt cadre didactice universitare la Scoala Națională de Studii Politice și Administrațive (SNSPA), soția fostului cap al “Binomului” fiind lector universitar la Facultatea de Comunicare și Relații Publice, în timp ce partenerul de business al lui Dan Barna fiind conferențiar universitar la Facultatea de Administrație Publică din cadrul aceleiași universități.

“Jurnalul” a dezvăluit, în exclusivitate, faptul că, pe 28 ianuarie 2019, Dan Barna și Dragoș Jaliu au preluat, de la foștii asociați, compania SC Grupul de Consultanță și Dezvoltare DCG SRL, companie cu care, în anii care a urmat, cei doi au pus mâna pe mai multe contracte cu statul, în special cu instituțiile publice controlate de PSD, în valoare de 400.000 de euro. Printre autoritățile contractante care au făcut aceste plăți se numără Ministerul de Interne, pe vremea când era condus de Radu Stroe, Ministerul Justiției, condus de Robert Cazanciuc, sau Consiliul Județean Ialomița, condus, la momentul respectiv, de social-democratul Vasile Ciprian Ciupercă.

După ce Dan Barna a intrat în politică și a preluat conducerea USR și, cel mai probabil, în perspectiva candidaturii sale la alegerile prezidențiale, acesta a părăsit structura acționariatului, compania rămânând însă în proprietatea lui Dragoș Jaliu. 

×
Subiecte în articol: Dan Barna florian coldea