x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Patricia Kaas aduce Kabaretul în Micul Paris

Patricia Kaas aduce Kabaretul în Micul Paris

de Catalin Pruteanu    |    Luminita Ciobanu    |    05 Iun 2009   •   00:00
Patricia Kaas aduce Kabaretul în Micul Paris

Jurnalul Naţional vă prezintă luni, 8 iunie, o Ediţie de Colecţie dedicată Patriciei Kaas. Ediţia va fi însoţită de un CD cu cele mai bune piese ale interpretei. Artista, supranumită "ambasadoarea cântecului francez în lume", a revenit în atenţia publicului în acest an, prin participarea la Eurovision şi prin turneul mondial de promovare a noului album, "Kabaret".



Din acest turneu face parte şi concertul din Bucureşti al Patriciei Kaas, ce va avea loc la Sala Palatului la data de 14 iunie. Patricia Kaas cântă de la vârsta de 9 ani şi este de 20 de ani o vedetă internaţională. Avea doar 13 ani când, mezină a unei familii cu 7 copii, a fost angajată într-un cabaret din oraşul german Sarrebruck.

Aici a cântat în fiecare sâmbătă seară timp de 7 ani, până când i-a surâs şansa. Primul ei single, "Jalouse", a fost finanţat de actorul Gérard Depardieu şi compus de soţia acestuia, Elisabeth Depardieu, împreună cu Joël Cartigny şi FranÎois Bernheim. A urmat apoi piesa care a devenit în scurt timp un hit, "Mademoiselle chante le blues", în aprilie 1987.

ÎN TOPURI
De atunci cariera Patriciei a cunoscut o ascensiune fulminantă, celebritatea artistei depăşind graniţele Franţei. În cei 20 de ani în lumina reflectoarelor, Patricia a lansat numeroase albume, vândute în peste 16 milioane de exemplare, şi-a petrecut luni întregi în turnee internaţionale, susţinând sute de concerte în zeci de ţări ale lumii, şi a primit nenumărate premii.

LA MOSCOVA
La Eurovisionul de anul a acesta a participat hotărâtă să câştige. Chiar dacă s-a clasat pe locul 8, prestaţia ei scenică a fost foarte apreciată. De altfel, France 3, canalul care a transmis în Franţa concursul de la Moscova, a fost urmărit în direct de 5,7 milioane de spectatori, stabilind un record de audienţă. Piesa de la Eurovision, "Et s'il fallait le faire", face parte din ultimul album al artistei şi continuă tradiţia muzicală franceză.

"Rezultatul e un pic dezamăgitor, dar este un lucru normal. Rezultatul e şi nu important, ce contează e să fii acolo şi să participi - dar e totuşi un pic nesatisfăcător. A fost o săptămână plăcută şi a fost minunat să reprezint Franţa", declara Patricia imediat după încheierea concursului. Patricia Kaas este foarte iubită în Europa Centrală şi de Est.

În Rusia a cântat adeseori pe stadioane pline. "Am avut turnee în multe ţări, pe parcursul carierei mele. Acasă mi se spune uneori ambasadoare a cântecului francez. Aduc în cântecele mele romantismul, tandreţea şi forţa, asociate de obicei muzicii franceze", spunea Patricia Kaas despre popularitatea pe care o are în Est.





INTERVIU
Ediţia de Colecţie de luni va cuprindeşi un interviu acordat în exclusivitate de interpreta franceză Jurnalului Naţional, povestea lansării unei cariere muzicale de succes şi drumul parcurs de artistă către statutul de vedetă internaţională, pe care îl are astăzi. "Era ciudat pentru mine, o fetiţă doar, ca sâmbătă seara să merg să cânt pentru un public format din oameni mari", ne-a mărturisit Patricia despre copilăria ei.

Cântăreaţa ne-a spus că, mai mult decât orice premiu, preferă să ştie că este înconjurată de pasiunea fanilor.


Un album excepţional
Albumul care însoţeşte Ediţia de Colecţie de luni va cuprinde 18 piese de succes din repertoriul Patriciei Kaas. Melodii care au fost incluse în topurile internaţionale la scurt timp de la lansare: Rien ne s'arréte (inedit), D'Allemagne, Mon mec a moi, Quand Jimmy dit, Mademoiselle chante le blues (live), Les homes qui passent, Les Mannequins d'osier, Kennedy Rose, Entrer dans la lumiere, Il me dit que je suis belle (version single), Ceux qui n'ont rien, Quand j'ai peur de tout, Je voudrais la connaitre, L'aigle noir (live), Ma liberte contre la tienne, Une fille de l'Est, Les chansons commencent (live), Mon chercheur d'or.

Trebuie spus că primul album al interpretei, "Madmoiselle chante le blues" a înregistrat vânzări-record - peste un milion de exemplare după un turneu internaţional de promovare de 16 luni. În prezent, Patricia Kaas se află într-un nou turneu mondial pentru a face cunoscut noul său album, "Kabaret". Albumul e promovat în numeroase ţări, precum Belgia, Olanda, Elveţia, Luxemburg, Finlanda, Rusia, Germania, Turcia, Bulgaria, Lituania, Polonia, Letonia, Estonia, Ucraina şi România.
135 de spectacole de cabaret susţinute într-un grandios turneu internaţional.

Un omagiu adus personalităţilor feminine ale anilor '30, precum Greta Garbo, Suzy Solidor, Martha Graham. Alături de Patricia vor urca pe scenă şi artişti de operă, dansatori contemporani şi muzicieni ai genului electro.

×
Subiecte în articol: special patricia kaas patricia kaas