x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Pedofilie în lumea bună

Pedofilie în lumea bună

de Valentin Zaschievici    |    30 Iun 2011   •   21:00
Pedofilie în lumea bună

UPDATE: Doru Iuga a fost retinut pentru 24 de ore pentru proxenetism si sex cu minori. Zander Klaus a primit la randul sau mandat de retinere pentru 24 de ore .

Urias scandal de pedofilie in lumea buna a Bucurestiului. O cireada de oa­meni de afaceri, personaje din me­dia, indivizi influenti si opulenti a um­plut birourile Politiei Capitalei. Clien­tii unei retele de pedofilie au fost ridicati, impreuna cu pestii lor, ieri-dimineata. 23 de iubitori de baie­tei erau audiati aseara, dupa ce nu mai putin de 250 de politisti i-au um­flat din asternuturi. Alti "oaspeti" sunt asteptati din provincie. Per­che­zi­tiile domiciliare continua in Capitala, Ilfov, Constanta, Maramures si Giurgiu.


"Veriga slaba" a lantului vicios a fost Doru Iuga, directorul de programe al postului de televiziune OTV. Potrivit surselor judiciare, reteaua a intrat in atentia anchetatorilor oarecum accidental. Ei ii ascultau telefoanele lui Iuga, in baza unui mandat emis in dosarul in care acesta era cercetat, alaturi de patronul Dan Diaconescu, pentru santajarea companiei Ursus, producatoare de bere. In felul acesta, la urechile procuro­ri­lor au ajuns informatii despre practi­cile sexuale ale invinuitului lor, iar aceste informatii au fost punctul de pornire a unui nou dosar. Discutiile interceptate aveau ca subiect plasarea de tineri catre oameni de afaceri ro­mani si straini, homosexuali.

Calitatea lui Iuga, in aceasta afacere judiciara, este deocamdata de martor, el fiind doar client al retelei de proxenetism masculin. Si alte persoane audiate in prezent au aceeasi calitate, insa, daca ancheta va stabili ca ei au intretinut relatii sexuale cu minori, risca puscaria.

Principalul client al filierei de prostitutie masculina ar fi, potrivit surselor judiciare, romano-germa­nul Zander Klaus, in varsta de 70 de ani, om de afaceri care are sase firme in Romania. Adus sub escorta la sediul politiei, in jurul orelor 15, Klaus a fost scuipat si ocarat copios de rudele copiilor abuzati sexual. Politistii l-au aparat de scatoalce, dar n-au reusit sa-l fe­reasca si de cateva fructe stricate aruncate in el de trecatorii ma­niosi si dezgustati. La audieri au fost adusi rand pe rand copii ai strazii si ti­neri de 16-17 ani, pentru a da de­cla­ra­tii despre persoanele cu care au in­tre­tinut relatii sexuale. E drept, Codul Penal incrimineaza sexul cu minori sub 15 ani, insa, la aliniatul 3 al art. 198, daca actul sexual a fost determi­nat de oferirea de bani sau alte fo­loa­se, faptuitorul este pedepsit cu in­chi­soarea intre 3 si 12 ani. Se pare, in­sa, ca reteaua plasa si copii sub 15 ani.

Afacerea judiciara de pedofilie si proxenetism ar putea fi, insa, cheia pentru dezlegarea unei crime oribile. Surse din cadrul anchetei ne-au confirmat ca spera sa il identifice, in urma acestei actiuni, pe ucigasul micutului Ionut Dragomirescu, copilul de 11 ani gasit mort, in iarna anului 2004, in padurea de la Ciolpani. La in­chi­derea editiei, la Politia Capitalei erau audiate 30 de persoane.

Crima de la Ciolpani ar putea fi rezolvata
In dimineata zilei de 2 februarie 2004, in apropiere de Ciolpani (Ilfov), un baietel este gasit pe margi­nea drumului. Murise doar cu cateva ore inainte. Era lovit in zona fetei, avea mainile si picioarele rupte. In in­cercarea de a se salva, se tarase pe camp inspre strada, lasand in urma lui dare de sange. Pentru ca prima oa­ra s-a crezut ca baietelul a fost vic­ti­ma unui accident de circulatie, pa­na la sosirea echipei de criminalisti zo­na a fost contaminata de politistii de la rutiera si de multimea de cu­riosi, si multe probe au fost distruse.

Copilul mort avea 11 ani si se numea Ionut Dragomirescu. Prie­tenii ii spuneau Ita. Locuia in Bu­curesti si era elev, in clasa a IV-a, la Colegiul "Mihai Eminescu". Parintii lui divortasera, sora lui plecase cu mama, iar el ramasese in grija tatalui, care traia din mici afaceri ilicite. Locuiau intr-un apartament mizer, o fosta pivnita aflata la demisolul unui bloc vechi, de langa Piata Cos­buc. Traiau in saracie, uneori nu aveau bani nici pentru factura la cu­rent si stateau pe intuneric. Vecinii spun ca l-au vazut pe Ita, in dese randuri, cersind pe strada.

Baiatul a disparut de acasa intr-o sambata seara, cand a plecat pana la magazin, sa-si ia ceva de mancare. Nu s-a mai intors, iar duminica, la pranz, tatal lui a sesizat disparitia la politie. A doua zi, trupul copilului mort avea sa fie gasit la Ciolpani. Langa el, politistii au descoperit niste tichete promotionale la McDonalds. In stomacul copilului, la autopsie, legistii au gasit resturi de cartofi prajiti. Din dosarul "Ionut Drago­mi­rescu" lipsesc ultimele 30 de ore din viata lui. O ipoteza de lucru este ca nenorocitul care l-a ademenit pe copil l-a dus in oras, i-a cumparat de mancare, apoi a abuzat de el, pro­ba­bil intr-o camera inchiriata in regim hotelier, apoi l-a lovit, copilul a lesinat din pricina durerii si, cre­zandu-l mort, l-a aruncat pe camp. Modul de racolare este specific pe­dofililor veniti in Romania pentru tu­rism sexual. Gasind tichetele de la Mc, politistii au sperat ca investigatia va intra pe un drum drept, insa, veri­ficand camerele de supraveghere de la fast-food-ul din zona Cosbuc, au constatat ca nici una dintre ele nu era functionala... Drumul s-a inchis.

La prima autopsie, legistii au concluzionat ca moartea copilului s-a datorat asfixiei mecanice prin stran­gulare. A doua expertiza me­dico-legala, mult mai amanuntita si mai profesionista, a constatat ca moartea a survenit datorita hipotermiei si a agresiunii sexuale a carei victima fusese copilul.

Cea mai importanta proba din dosar – pe pantalonii cu care era imbracat copilul a fost gasit lichid se­minal. In baza acestei probe biologice a fost stabilit ADN-ul criminalului si a fost comparat cu profilul a peste 200 de suspecti care au fost verificati in cei 7 ani de ancheta. De fiecare data cand in baza de date a politiei apare profilul unui agresor sexual, el este pus fata-n fata cu pro­ba martor din cazul Ciolpani.

Marian Gherman a fost pro­cu­rorul care s-a ocupat de la inceput de acest caz. In martie 2006, cand Jur­nalul National publica o campa­nie de presa impotriva pedofililor, procurorul Gherman ne declara ca "in timpul cercetarilor in cazul Ciolpani, am anchetat oameni de vaza care au recunoscut ca sunt pedofili. Acesti indivizi ocupa functii importante in societate, de multe ori ii pri­vim la televizor, la talk-show-uri". Dupa ce Gherman a fost trasferat la Parchetul General, dosarul a ajuns la procurorul Alex Georgescu, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti. (Adriana Oprea-Popescu)

×