x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Petre Cozma: "Am mari rezerve"

Petre Cozma: "Am mari rezerve"

de Dragos Stoica    |    Vlad Ionescu    |    08 Feb 2010   •   00:00
Petre Cozma: "Am mari rezerve"

Prezent la Veszprem, unde sâmbătă a fost dezvelită statuia fostului pivot al naţionalei României, tatăl lui "Păsărilă", Marian Cozma (foto) n-a fost convins pe deplin de concluziile anchetei făcută de Poliţia maghiară.

• Jurnalul Naţional: V-aţi dus la poliţie imediat ce aţi ajuns în Veszprem. Care sunt rezultatele anchetei?

Petre Cozma: Ancheta e cea ce pare o anticipa şi presa în ultima perioadă. S-a făcut un dosar foarte gros, am înţeles că sunt peste 13.000 de pagini. Ei spun că Şandor este principalul vinovat, dar acestea nu sunt mari noutăţi. Acum urmează procesul, care ar trebui să înceapă în martie.

 

• Ce vi s-a spus că s-a întâmplat de fapt la Patriota Lokal în acea noapte blestemată?

Nu ştiu ce să zic, pentru că pentru mine lucrurile încă nu sunt clare. În ultima perioadă am văzut că Nemeth Gyozo şi cu Ivan Sztojka au ieşit cu declaraţii cum că n-a fost nimic altceva decât un conflict spontan, o bătaie într-un bar, ca atâtea altele, care a degenerat. Şi cercetările Poliţiei maghiare par să conducă acum spre acelaşi scenariu, însă eu am mari rezerve.

 

• Dumneavoastră ce credeţi că a fost acolo?

Nu vreau să mă bag peste cercetările poliţiei, dar deocamdată eu o ţin pe a mea. Nu cred deloc că a fost un conflict spontan, pentru că e ceva ce nu se potriveşte. Adică trei handbalişti se luau la bătaie de nebuni cu o gaşcă de 30 de oameni? Cine ar face aşa ceva? Doar nu erau inconştienţi. Aşa că, până nu apar şi alte elemente care să mă facă să-mi schimb părerea, eu voi continua să cred că a fost mai mult decât atât. Poate procesul va aduce ceva mai multă lumină.

 

• Ce aţi simţit când aţi văzut statuia lui Marian?

Aproape că nu pot să vorbesc despre asta. El nu trebuia să fie statuie ieri, ci să fi avut meci cu echipa lui de club. Oricum, Marian va rămâne în istoria lui Veszprem, a fost şi este foate iubit aici. Ungurii s-au comportat extraordinar în tot acest an scurs de când el s-a dus. Cred că au fost peste 6.000 de oameni la ceremonia dezvelirii statuii, pe o vreme foarte urâtă.

Şi ştiţi ce m-a mai impresionat? Au fost prezenţi extraordinar de mulţi români, cărora vreau să le mulţumesc. Nici nu ştiu cine erau şi de unde erau, am înţeles că ar fi venit de pe la Oradea, Sighet, Arad şi Cluj, chiar nu mă aşteptam. Le mulţumesc!

×
Subiecte în articol: special