x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Piatra de pe inimă

Piatra de pe inimă

de Andreea Cascaval    |    Petru Zoltan    |    04 Dec 2007   •   00:00
Piatra de pe inimă

Inainte ca trupul lui Aurică Matei să fie găsit de autorităţi, Victor Neciu a dat mai multe declaraţii privitoare la ce s-a intămplat in dimineaţa zilei de 4 decembrie 2006.

Inainte ca trupul lui Aurică Matei să fie găsit de autorităţi, Victor Neciu a dat mai multe declaraţii privitoare la ce s-a intămplat in dimineaţa zilei de 4 decembrie 2006.

A picat la testul poligraf, iar cănd l-au lăsat nervii i-a condus pe poliţişti la locul unde a ascuns cadavrul. In primă fază, Neciu a declarat că după ce l-a accidentat pe Aurică l-a luat in maşină, s-au sfădit niţel, unu’ că-l doare in partea stăngă, şoferul că o să aibă probleme, după care s-au despărţit impăcaţi. Neciu i-a dat un million, l-a lăsat in faţa Spitalului Bagdasar, iar Aurică a luat banii şi s-a dus să se trateze: "Victima incepuse să se vaite că il doare măna stăngă. Eu am discutat cu el in cabină, el reproşăndu-mi că l-am accidentat, iar eu că m-a băgat la belea. I-am dat un milion de lei fără ca el să-mi ceară şi i-am spus să se ducă la spital… Am oprit in apropierea spitalului, vizavi, peste drum de acesta, victima a coborăt şi nu cunosc ce s-a mai intămplat… Declar că victima nu am dus-o in altă parte decăt la spital".


BASME
. După ce a mărturisit poliţiei unde a aruncat victima, şoferul şi-a schimbat şi declaraţia. De data aceasta povestea il prezenta ca pe unul cu mari abilităţi de medic. După ce l-a palpat de căteva ori să vadă dacă-i viu, lui Neciu i s-a părut că victima nu mai trăieşte şi s-a speriat: "Pe drum am inceput să-l palpez periodic la găt pentru a-i verifica pulsul, cu intenţia de a observa dacă mai trăieşte sau nu… L-am verificat din nou pe cel accidentat şi am constatat că nu mai are puls. In acel moment m-am găndit că acesta a murit, m-am speriat foarte tare, am intrat pe soseaua care duce la Spitalul 9 şi, intrucăt spaţiul fiind tare ingust şi neavănd posibilitatea de a staţiona, mi-am continuat drumul către piaţa Big Berceni. In timp ce mă deplasam cu victima, eram intr-o stare de confuzie şi nu ştiam ce să fac şi unde să merg".


TELEFONUL.
Din perspectiva organelor de anchetă şi, bineinţeles, din ce reiese din declaraţia lui Neciu, nici vorbă ca telefonul victimei, folosit de familie, să fi fost furat, şi cum dar din dar se face Rai: "In acea perioadă, soţia mea folosea un telefon model vechi, avănd un număr de telefon pe care momentan nu mi-l amintesc, dar cred că este... La acel moment, am scos cartela care era in telefonul găsit şi pe care am aruncat-o ulterior. Telefonul respectiv, in perioada Sărbătorilor de iarnă, nu pot preciza exact data, l-am oferit soţiei mele, căreia i-am spus că l-am cumpărat din tărg pentru a-l inlocui cu cel vechi, care urma să ajungă la angajat".


Abandon

"Am coborăt victima din maşină pe partea dreaptă a cabinei, am luat-o in braţe cu măna dreaptă pe sub braţele lui şi măna stangă pe sub picioare, aceasta nici nu respira şi nici nu mişca, şi m-am hotărăt să o las pe partea stăngă a şoselei, intrucăt mi s-a părut că terenul e mai uscat in acea zonă. Nu mai reţin dacă am tras de hainele victimei cănd am coborăt-o din maşină şi dacă hainele au fost deranjate in timpul acestei mişcări.
M-am deplasat cu victima in braţe pe partea stăngă a drumului din porţiunea cu noroi, aproximativ 10-15 metri. Am observat in pălcul de pădure de pe acea parte un dămb lăngă marginea şoselei, pe care se aflau mai multe haine uzate, aruncate in acea zonă. Am depus victima la baza dămbului, in interiorul pădurii, nu mai reţin poziţia in care am aşezat-o pe sol, am luat obiectele de imbrăcăminte ce se aflau pe dămb şi am acoperit victima in intregime, ca să nu poată fi observată imediat. Menţionez că nici unul dintre obiectele de imbrăcăminte cu care am acoperit victima nu imi aparţineau, fiind găsite la faţa locului."


● Viaţa intre familie şi tribunal după un an de la nenorocire ● Inmormăntat după 54 de zile ● Twin Peaks de Leordeni ● Anchete paralele ● Lupta pentru dreptate continuă ● Prin ochiul martorului ● Poliţişti ilfoveni de dat afară! ● Neciu e liber! Justiţia doarme in continuare ● Celălalt Neciu

×
Subiecte în articol: ediţie specială neciu victima