x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Presa, acuzată că i-a blocat ministerul

Presa, acuzată că i-a blocat ministerul

de Elena Stan    |    23 Iul 2009   •   00:00

Elena Udrea, ministrul Turismului, s-a plâns azi că de trei săptămâni angajaţii ministerului nu mai fac nimic, ci doar răspund sutelor de întrebări venite din partea presei.

"Ministerul Turismului nu are nimic de ascuns. Nu înţeleg ce vor să cerceteze, atât timp cât cheltuielile instituţiei şi contractele se află pe site-ul ministerului. Suntem singurul minister care a făcut o conferinţă în care să prezinte public bilanţul la şase luni. De trei săptămâni, ministerul nu mai lucrează deoarece trebuie să răspundem la sute de întrebări venite din partea presei şi suntem foarte supăraţi pe Jurnalul Naţional, deoarece este nefiresc că nu ni se publică dreptul la replică, nu ni se dau comunicatele. Suntem acuzaţi de lipsă de transparenţă faţă de subiectul cheltuirii celor trei milioane euro pentru promovare", a declarat Elena Udrea, ministrul Turismului.

Supărările Elenei Udrea nu ne interesează. Informaţiile transmise de Ministerul Turismului către Jurnalul Naţional au fost publicate pe site-ul ziarului, iar cele relevante au fost preluate şi în ziar. De asemenea, acestea apar şi pe site-ul Ministerului Tu­rismului, unde pot fi consultate de oricine. Informaţiile respective au fost transmise sub formă de comunicat de presă sau de precizare, nu sub formă de drept la replică. Astfel, pretenţiile Elenei Udrea sunt nefondate, mai ales că Jurnalul Naţional nu are contract de publicitate cu Ministerul Turismului pentru a publica integral informările ministerului. De aceea, ne vom utiliza în continuare dreptul de a publica doar informaţiile relevante pentru materialele scrise de noi. Nu înţelegem de ce Ministerul Turismului nu a preluat şi materialele scrise de Jurnalul Naţional pentru ca cei care accesează site-ul instituţiei să înţeleagă mai bine motivele pentru care ministerul s-a apucat să publice astfel de informaţii.
Mai mult, transparenţa la care face referire Elena Udrea a survenit tot în urma nenumăratelor solicitări venite din partea presei. Contractele pentru realizarea emisiunii Realitatea All Inclusive, a evenimentului "Lumină la malul mării", a concertului Goran Bregovic şi a spectacolului prin care a fost lansat imnul turistic al României au fost publicate la cererea presei.

UDREA CERE CERCETAREA MINIŞTRILOR PNL
Elena Udrea vrea câte o comisie parlamentară pentru fiecare ministru PNL din fostul Cabinet, pentru a cerceta modul în care aceştia au cheltuit milioane de euro de la bugetul de stat. Ce­rerea este un răspuns la solicitările din ultimele zile referitoare la constituirea unei comisii parlamentare care să analizeze modul în care au fost cheltuite fondurile de la turism pentru promovare.

"Dacă suntem la momentul comisiilor parlamentare, cred că guvernul PNL, fiecare dintre miniştri, ar trebui cercetat de către o comisie parlamentară pentru felul în care au cheltuit banii pu­blici. Nu mă refer la trei milioane de euro, cât a cheltuit Ministerul Turismului în acest an pe promovare, ci la sute de milioane care s-au cheltuit de către miniştrii PNL. Dacă aveţi vreo pro­blemă cu ministrul, da, dar dacă nu, lăsaţi turismul în pace (...)", a spus Elena Udrea.

 

Contact Goran Bregovici - format pdf

Contract RTV - All Inclusive - format pdf

×