x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special PREZENTARE/Costel Busuioc, primul concert din România pe DVD

PREZENTARE/Costel Busuioc, primul concert din România pe DVD

de Costin Anghel    |    12 Dec 2008   •   00:00
PREZENTARE/Costel Busuioc, primul concert din România pe DVD

Primul concert al lui Costel Busuioc în România. La 15 ani de Jurnalul Naţional, Costel a fost cadoul perfect pentru noi. Acum, pe DVD, îl împărţim cu dumneavoastră, la 15 decembrie, cu Ediţia de Colecţie.

Acum, în preajma Sărbătorilor de iarnă, vrem să vă dăruim ceva frumos, ceva aparte. Ceva românesc, un succes de poveste, o seară de vis. Primul Concert al lui Costel Busuioc, pe scena Ateneului, pe DVD. Cu mare bucurie vă oferim acest produs multimedia. Un concert, momente emoţionante, clipe de glorie. Trăirile unui om ce poate fi considerat un adevărat vis românesc.

ÎN CĂUTAREA UNUI VIS
De mult se căuta un vis românesc. Printre atâtea reuşite ale altora, românii voiau şi ei un vis românesc împlinit, de succes. Printre stelele cerului, trebuia să strălucească una mai mult şi pentru noi. De nicăieri, visul a apărut. O întreagă lume, a început să viseze alături de Costel. Moldoveanul ajuns bănăţean, ajuns emigrant în Spania, ajuns un căutător de speranţă într-un concurs spaniol. Hijos de Babel. Visele celor care-i doreau binele lui Costel se contopeau într-un singur mare vis, acela al câştigătorului. Tânărul n-a dezamăgit! A câştigat Hijos de Babel. Era născut noul vis românesc, cel al Învingătorului! Doamne ajută! Se poate şi la noi! Impactul emoţional a fost unul copleşitor, pentru toată lumea, pentru toţi românii. Iată, un vis, un motiv real de mândrie! Dar... destul! S-a câştigat concursul, hai la pariu cu viaţa! Pariul lui Costel este cel al unui om dăruit cu un talent deosebit. Cu o voce specială, aparte! Nu degeaba lumea l-a denumit Pavarroti din Carpaţi! Şi totuşi... un pariu ca cel al lui Costel se câştigă foarte greu! De la statutul de muncitor pe şantier la cel de vedetă de talie mondială, tenor pe marile scene ale lumii, până acolo este cale lungă!

PRIMUL CONCERT
Naşterea visului lui Costel a avut loc printr-o potrivire mai mult decât fericită, cu aniversarea a 15 ani de Jurnalul Naţional. 15 ani de când la ziarul Numărul 1 în România, visele românilor apar pe prima pagină! A apărut aproape normal ideea ca, la marea noastră sărbătoare, invitatul de frunte să fie cel mai frumos vis din ultimii ani, Costel Busuioc. Într-o seară de 9 iunie 2008, la Ateneul Român, prietenii Jurnalului Naţional au fost invitaţi la primul concert în România al lui Costel Busuioc. Noi, cei de la Jurnalul, am fi vrut  să vă invităm pe toţi, pe voi cititorii noştri, prietenii noştri. Din păcate, nu s-a putut.

Dar n-am abandonat ideea! Vrem să împărtăşim cu voi acea seară minunată. De aceea v-am adus un DVD. Primul concert în România al lui Costel. Un vis împlinit. Un DVD special. Pentru voi, prietenii noştri. Să nu credeţi că a fost uşor concertul. Era primul. Era... special! Natalia Bercaru, Brand Manager  Nova Music/Sony BMG, ne mărturisea cum s-a ajuns la acest concert special. Cum s-a ajuns la zămislirea lui. A fost primul concert al lui Costel. Toţi oamenii implicaţi au avut mari emoţii, având în vedere miza. S-a muncit enorm şi s-a experimentat mult, fundamental acestei încercări fiind talentul lui Costel şi încrederea pe care cu toţii am avut-o că vom reuşi să dăm publicului ceva autentic. A fost o provocare pentru Costel şi pentru noi toţi. Concertul a fost unul cu totul şi cu totul impresionant, chiar dacă noi îl privim şi din interior. Ceea ce ne-a dăruit Costel de acolo de pe scenă a fost artă pură, har neşlefuit. Cred că în asta stă toată esenţa acestui concert”.

 
“Costel Busuioc  reprezintă o speranţă. Talentul lui nativ, candoarea, sinceritatea şi căldura cu care s-a exprimat au fost, poate, un plus la acest concert. Aşa cum bine a spus, mai are mult de învăţat, dar important este că talentul există. Studiile urmează, pentru că toată viaţa învăţăm, şi mai ales un artist îşi şlefuieşte continuu meşteşugul. Îi doresc mult succes”
Margareta Pâslaru

“Costel se înscrie în nevoia firească de cântec.  Pentru că în celula cea mai intimă, în resortul ascuns al fiinţei noastre, nevoia de cântec se manifestă firesc şi necesar. Este o nevoie umană şi Costel ştie exact acest secret. Vocea lui atât de specială bătea să iasă în eter. Talente mari se desprind de pe acest pământ. Voci minunate. Modest, cuminte şi blând, Costel se alătură lor”
Rodica Mandache

 

Greu se naşte frumosul

Să cânte pentru spanioli a fost greu. Să cânte pentru români a fost şi mai greu. Lui Costel însă îi plac provocările. Concertul de la Ateneu a fost o provocare! Emoţiile, teama de a nu dezamăgi, emoţiile unui început... toate acestea îl apăsau pe Costel. Natalia Bercaru spunea: “Concertul de la Ateneu a fost startul lui Costel pe scenă şi în carieră. Costel şi-a pregătit toate piesele din playlist cu cel puţin o lună înainte şi a repetat mai întâi în Spania şi apoi aici cu orchestra din România, aleasă de Jurnalul Naţional. Costel a fost teribil de emoţionat.
A fost surprins, nu se aştepta, toate acestea erau pentru el minuni. Sunt primele lui minuni. Pe acest dvd, în acest concert”. Poate nu a fost cel mai glorios concert ori poate Costel a fost prea emoţionat. Aplauzele primite, bisul cerut, reacţiile şi starea de bucurie pe care spectatorii i-au transmis-o a ţinut loc pentru toată experienţa pe care atunci nu o avea.
Toate acestea i-au dat aripi, şi Costel nu s-a oprit nici acum din zbor!

×
Subiecte în articol: special costel concert