x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Prin ochiul martorului

Prin ochiul martorului

de Andreea Cascaval    |    Petru Zoltan    |    04 Dec 2007   •   00:00
Prin ochiul martorului

Martorul-cheie din cazul dispariţiei misterioase a hotărăt să povestească reporterilor de la Jurnalul Naţional ceea ce a văzut in dimineaţa zilei de 4 decembrie. Atunci nu se ştia data accidentului


  • Jurnalul National: La ce dată s-a petrecut accidentul?
Paul Militaru: Luni (n.r. - 4 decembrie 2006) s-a intămplat accidentul. Nea Florică, colegul meu, şofer, martor şi el, ştie de accident de luni, pentru că marţi nu a fost la muncă. După carneţelul meu, el nu a fost marţi la muncă.


  • Unde eraţi in acea dimineaţă?
In săptămăna aceea eram eu de serviciu la dispecerat. Lucram la o firmă de maxi-taxi. Eram la capăt la 154, acolo unde v-am arătat, cănd am auzit un scrăşnet, o buşitură de maşină. Cănd am văzut ceva de culoare neagră. Noi am crezut că i-a bubuit cauciucul. Dar era o geantă neagră. Din maşină au coborăt doi bărbaţi, unul de pe dreapta, unul de pe stănga. In momentul ăla ne-am dus şi noi, eu cu şoferul, nea Gică. In urma noastră a venit şeful de depozit de la marmură. Cănd am ajuns la faţa locului am văzut un alt cetăţean, care stătea in fund lăngă bordură. Nu prezenta urme de sănge.


  • La ce distanţă eraţi de locul accidentului?
Faţă de mine era o distanţă de maxim zece metri.


  • Existau urme de frănare pe şosea?
Nu am văzut momentul impactului. Dar cănd a frănat s-a dus şerpuit pe şosea. Atunci l-am vazut pe el (n.r. - victima), dar nu se vedeau urme de sănge. Era un pic umed jos, că au rămas urme de frănă.


  • Geanta neagră a ramas acolo, pe şosea?
Da. Şi cineva mi-a zis: "Nea Paule, ia alea, să nu le calce maşinile!". I-am luat sacoşele şi le-am pus pe lateral, pe trotuar. O perioadă au dispărut genţile, probabil un călător le-a luat. Era o geantă din vinilin neagră, de imitaţie, şi o pungă cu o cuşcă de piţigoi cu două compartimente. Apoi le-a pus la loc. Pănă am dat de buletin am ţinut geanta lăngă baracă.


  • Poliţia a venit la locul accidentului?
După o jumătate de oră, o oră a trecut pe acolo maşina poliţiei de la Glina. Am oprit-o, am dat detalii despre accident. I-am zis (n.r. - agentului Robert Capră) că a frănat unul o maşină, l-a lovit pe altul, apoi doi inşi l-au urcat pe accidentat in maşină şi au plecat cu el cu tot. Poliţistul m-a intrebat dacă ştiu numărul maşinii. I-am spus că nu-l ştiu. Mi-a răspuns că, dacă n-am nici numărul de la maşină, e "frecţie la piciorul stăng". După 15 minute, poliţistul a mai venit cu un coleg. Amăndoi lucrează la postul de Poliţie Glina. Pe jos nu se vedeau urme de sănge, aşa că şi-au văzut de drum. Nu au măsurat atunci, după accident. A doua zi nu a venit nimeni de la poliţie, ci vineri. Au luat geanta şi colivia. Sămbătă au venit si cei de la criminalistică şi au luat nişte seminţe ca probe.


  • Cănd aţi aflat identitatea accidentatului?
Miercuri după-amiaza am găsit o agendă. M-am găndit că o să folosesc foile la scris la maşini. Cănd am desfăcut-o am găsit un buletin la scoarţa ei, băgat in carton. Am bănuit că e agenda celui lovit. Seara am lăsat-o in gheretă.


  • Cănd aţi predat buletinul?
Joi dimineaţa a venit poliţia, pe la 8:30. A venit poliţistul de la Glina cu un inspector (Dumitru Cioca). I-am inmănat agenda, i-am spus că e un buletin inăuntru. S-a uitat omul la el şi mi-a zis: "A, da, ştim cazul, ne ducem noi la el". Apoi am fost chemat vineri dimineaţa să dau declaraţie, pe la 10:00.


  • Căte persoane au văzut accidentul?
Scena accidentului am văzut-o noi trei (n.r. - Paul Militaru şi doi şoferi angajaţi la maxi-taxi), poate să fie şi paznicul de la marmură, dar nu a plecat de la cabine, şi unul de la Glincarn, de la abator. Cinci persoane au văzut accidentul.


  • Din ce cauză v-a dat patronul afară de la serviciu?

M-a dat afară sămbătă. L-am sunat şi mi-a zis să-i dau schimbul la telefon, pe nea Florică, şi i-a zis să rămănă in locul meu, că eu am treabă la poliţie. Nu m-a mai primit de atunci la muncă. Dacă am văzut prea multe, asta e.


● Viaţa intre familie şi tribunal după un an de la nenorocire ● Inmormăntat după 54 de zile ● Twin Peaks de Leordeni ● Anchete paralele ● Lupta pentru dreptate continuă ● Poliţişti ilfoveni de dat afară! ● Piatra de pe inimă ● Neciu e liber! Justiţia doarme in continuare ● Celălalt Neciu

×
Subiecte în articol: cănd venit ediţie specială văzut