x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Protectia interna a clanului Stanescu

Protectia interna a clanului Stanescu

de Tiberiu Kiss    |    Adrian Mogos    |    06 Mar 2006   •   00:00
Protectia interna a clanului Stanescu

Razie la Caransebes pentru gasirea unei tinere rapite. Politistii au des-cins la vila Flamingo. Printre inter-lopii intinsi pe burta, un barbat isi flutura legitimatia. Era comisarul sef Trandafir, seful "doi s’un sfert" Caras-Severin.

9 ianuarie 2006. Alexandra, o tanara din Hunedoara, a disparut fara urma. Parca intrase in pamant. Dupa opt zile, familia fetei a primit un telefon. La celalalt capat al firului, disperata, Alexandra si-a anuntat mama ca este sechestrata intr-un club de noapte din Caransebes, un oras aflat la aproximativ 120 km de casa.

Dupa ce au aflat unde se afla fata lor, ingrijorata, familia tinerei a luat legatura cu Politia Caransebes, dar, cu toate ca era un caz de forta majora, politistii au refuzat sa miste vreun deget, punand, astfel, viata fetei in pericol. La Politia Municipiului Hunedoara, parintii disperati au avut parte, in prima faza, de acelasi tratament nepasator si zeflemitor.

AJUTOR. Lehamitea politistilor si refuzul acestora de a interveni pentru a investiga reclamatia i-au determinat pe parintii Alexandrei sa ceara ajutorul prefectului de Hunedoara, Cristian Vladu. "Familia a venit plangand la mine, pentru a-mi cere ajutorul. Nu stiau ce sa mai faca. Am pus mana pe telefon, am anuntat Parchetul si pe comisarul sef Draghici, seful IJP Hunedoara, a carui reactia a fost prompta. I-a alertat pe colegii de la Alba-Iulia si impreuna au plecat rapid spre Caransebes", isi aduce aminte prefectul.

AFACERE. Hunedoreanul Radu Daniel a vandut clanului Stanescu trei tinere pentru 100 de euro fiecare. Este arestat alaturi de partenerul de afacere
TEROARE. Patronul clubului La Villa Flamingo, plasa tinerelor unor clienti ocazionali ai localului. Refuzul tinerelor de a se prostitua era aspru "sanctionat"
MANDAT. Instanta a prelungit la jumatatea lunii februarie pentru inca 29 de zile mandatul de arestare pentru Nicolae Stanescu, fiul patronului de club
DOMNUL TRANDAFIR. Pe drum, echipa de interventie a fost insotita si supravegheata de procurori din cadrul DIICOT - Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, Biroul Teritorial Hunedoara. Tot drumul, politistii si procurorii si-au facut griji in privinta fetei. Spre seara, oamenii legii au ajuns la Caransebes, pe Strada General Trapsa nr. 5, in fata clubului La Villa Flamingo, unde se presupunea ca se afla sechestrata tanara din Hunedoara.

PE BURTA! In momentul descinderii, "mascatii" le-au dat "culcat" celor prezenti si au inceput sa-i legitimeze. "In tot vacarmul perchezitiei s-a evidentiat un domn care, intins pe burta, flutura de zor o legitimatie si striga la politisti cat il tineau bojocii", isi aduce aminte unul dintre martorii descinderii in forta. Surprize, surprize! "Guralivul" era chiar domnul Trandafir! Nu personajul de roman al lui Sadoveanu, ci insusi comisarul sef Ioan Trandafir, seful Directiei de Informatii si Protectie Interna, fostul "doi s’un sfert", Caras-Severin, angajatul ministrului Vasile Blaga si supus al chestorului general Virgil Ardelean! Da, ditamai seful diviziunii de protectie interna din Caras-Severin a fost gasit pe burta laolalta cu o gramada de interlopi, intr-un "cuibusor de nebunii", alaturi de mai multe fete sechestrate si alte tinere amatoare de senzatii tari.

TRANDAFIR DISPARE. Alexandra a fost gasita intr-o incapere alaturi de alte patru tinere, trei din Hunedoara si una din Galati. Alaturi de ele, Sandica, cea care colecta banii de la clienti. Doua dintre tinerele care au fost recuperate din clubul din Caransebes au spus anchetatorilor ca au fost vandute ca si Alexandra pentru 100 de euro de Radu, un tanar hunedorean, patronului Stanescu. La club au fost obligate sa faca strip-tease si sa se prostitueze. In club au fost gasite acte de identitate ale unor tinere, agende personale, 1.020 de euro, 70 de milioane de lei, un pistol cu aer comprimat, o cutie cu alice de 4,5 mm si un aparat pentru socuri electrice.

COMUNICAT. Dupa mai bine de o ora de la interventia in forta a "mascatilor" de La Villa Flamingo, politistii nu si-au putut reveni din soc. Prezenta sefului de la "doi s’un sfert" Caras-Severin in mijlocul interlopilor i-a "uimit" pe colegii politisti, incat au uitat sa-l mentioneze in comunicatul de presa dat publicitatii la 19 ianuarie de BCCO Alba-Iulia, cu toate ca la descindere au participat si politisti de la Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate de la Resita. In acel comunicat, au fost facute public numele mai multor persoane care erau in club. Patronul clubului, Puiu Stanescu, sotia acestuia, Adriana Stanescu, si fiul, Nicolae Stanescu, si Sandica au fost retinuti pentru 24 de ore si mai apoi, arestati preventiv pentru 29 de zile, cu exceptia sotiei patronului. Acuzatia: trafic de persoane. Mandatul de arest preventiv a fost prelungit la jumatatea lunii februarie din nou pentru alte 29 de zile. Despre nenea Trandafir de La Villa Flamingo, nici o vorba. Parca n-ar fi fost acolo!

DISPERARE
„Familia a venit plAngAnd la mine, pentru a-mi cere ajutorul. Nu stiau ce sa mai faca. Am pus mAna pe telefon, am anuntat Parchetul si pe comisarul sef Draghici, seful IJP Hunedoara, a carui reactia a fost prompta. I-a alertat pe colegii de la Alba-Iulia si mpreuna au plecat rapid spre Caransebes"
Cristian Vladu
prefect de Hunedoara
INTÃ...RIRI
„Nu pot sa va zic, dar mai bine ar fi sa ne ntAlnim sa stam de vorba, pentru ca lucruri din astea nu se pot spune la telefon. Eu eram n timpul serviciului. Nu va pot spune daca eram cu subalterni sau nu. Fetele erau la parter, iar eu eram la etaj si asteptam alte forte care au venit n 15 minute"
Ioan Trandafir - comisar sef
DIPI Caras-Severin

DECLARATII SI SANCTIUNI
PERCHEZITIE. Procurorii si politistii au gasit arme si bani
Comisarul Traian Berbeceanu, seful Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba-Iulia, a declarat ca nu poate vorbi despre acest caz, intrucat sunt date care tin de ancheta: "Nu pot nici sa confirm, nici sa infirm daca persoana despre care vorbiti (n.r. - comisarul sef Trandafir) a fost acolo. Sunt date care tin de ancheta". Acelasi lucru ni l-a spus zambind cu subinteles si Diana Pecincu, procurorul de la DIICOT care se ocupa de dosar: "Nu pot nici sa confirm, nici sa infirm insa ca rechizitoriul va contine cateva surprise". L-am contactat pe seful Trandafir pentru a afla direct de la sursa daca a fost in club in seara respectiva. "Nu pot sa va zic", a declarat initial comisarul, "dar cel mai bine ar fi sa ne intalnim sa stam de vorba, pentru ca lucruri din astea nu se pot spune la telefon". Pana la urma comisarul Trandafir a recunoscut ca a fost in seara respectiva in clubul La Villa Flamingo, pentru ca era in timpul serviciului si astepta intariri. "Eram in timpul serviciului. Nu va pot spune daca eram cu subalterni sau nu. Fetele erau la parter, iar eu eram la etaj si asteptam alte forte care au venit in 15 minute", a spus comisarul Trandafir, aflat in prag de pensionare.
Politistii hunedoreni, doi agenti si un ofiter, care au ignorat o familie aflata la necaz, au fost sanctionati de conducerea politiei hunedorene. "Pentru ofiter s-a luat masura amanarii inaintarii in grad pe o perioada de doi ani, iar pentru cei doi agenti, pe o perioada de un an.
Aceste sanctiuni sunt drastice, amanarea inaintarii in grad avand efecte de durata", a declarat seful IPJ Hunedoara, comisarul sef Draghici Rosioru Alexandru. Trebuie spus ca doi dintre politistii care aveau altceva de facut decat sa ia in serios o reclamatie nu sunt de mult timp politisti. Daca la Hunedoara s-au luat masuri, nu acelasi lucru se poate spune si despre politistii caraseni.
×