x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Protejatul baronului Cazacu a ruinat Ciocârlia. Primarul PDL Răducanu Dragomir a transformat şcoala în secţie de votare permanentă

Protejatul baronului Cazacu a ruinat Ciocârlia. Primarul PDL Răducanu Dragomir a transformat şcoala în secţie de votare permanentă

de Petru Zoltan    |    22 Iul 2014   •   12:57
Protejatul baronului Cazacu a ruinat Ciocârlia. Primarul PDL Răducanu Dragomir a transformat şcoala în secţie de votare permanentă

Fostul prefect de Ialomiţa, Marinică Cazacu, se află în fruntea organizaţiei judeţene a Partidului Democrat Liberal. În vara anului 2008, Direcţia Naţională Anticorupţie anunţa că l-a trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi folosirea de înscrisuri falsificate. Practic a dat ilegal 225 hectare de teren în zona Urziceni – Mănăsia cu deschidere la Drumul Naţional A2, din proprietatea statului, unor rude sau parteneri de afaceri. Dar Marinică Cazacu susţine că este nevinovat în acest caz. La fel susţine şi subalternul său pe linie de partid, primarul Răducanu Dragomir din Ciocârlia, după ce a vândut terenuri pe nimic şi concesionat bălţile comunei. 
Aleşii locali din comuna Ciocârlia, conduşi de primarul Răducanu Dragomir, au decis să transforme şcoala generală în secţie de votare permanentă, au concesionat toate lacurile şi a împărţit terenuri ştabilor cu influenţă în judeţul Ialomiţa. Printre aceştia se află poliţistul comunal, rude ale primarului şi ale angajaţilor din primărie. Mai mult, instituţia se află pe butuci după ce banii publici au fost băgaţi în investiţii inutile, care zac neterminate de câţiva ani de zile. 
Ca orice comună care se respectă are şi un stadion. Edilul Răducanu Dragomir a cheltuit aproape 30.000 de lei pe un gard, două porţi şi un WC. Pentru relaxare sătenilor s-a amenajat şi un fel de parc în care au fost plantaţi salcâmi de vreo 27.000 de lei. „Este impropriu denumit parc, deoarece este o plantaţie de pomi, în marea majoritate salcâmi, fără amenajări cu alei, bănci, iluminat etc.“, susţine edilul ialomiţean. 

Licitaţie dubioasă
Răducanu Dragomir este primar de vreo 18 ani în Ciocârlia. Aşa că s-a gândit să mărească suprafaţa localităţii. Pentru început a extins extravilanul localităţii pentru a construi un cartier nou, chiar lângă Drumul Naţional 2. Dar nu pentru toată lumea. {i doar pentru cei aleşi. A împărţit terenul în 43 de loturi a câte 1.000 mp, apoi a organizat o licitaţie cu cântec pentru vânzarea parcelelor. Interesant, fiecare parcelă a fost vândută fix cu suma de 5.600 lei. Nici unul dintre participanţi nu a oferit măcar un leu în plus sau în minus, ceea ce înseamnă că ar putea fi o licitaţie trucată. |ntrebat de această situaţie bizară, edilul Dragomir a spus că totul a fost perfect legal. Dar pe lista celor 43 de cumpărători se află copiii angajaţilor din primărie, avocaţi, poliţişti. După vânzarea parcelelor primăria a obţinut aproximativ 200.000 de lei. |n schimb, pentru „băieţii deştepţi“ din cartierul nou, edilul Dragomir a decis să cheltuiască aproximativ 600.000, o sumă de trei ori mai mare faţă de cea obţinută de pe urma vânzării terenurilor, pentru pietruirea străzilor şi reţeaua electrică. Mai mult, nici unul dintre cei care s-au pricopsit cu terenuri de primărie nu şi-a construit vreo casă. Nici nepotul primarului nu s-au lăsat mai prejos. Ionel Coman a primit un teren de aproximativ 10.000 mp pe malul lacului comunal, chipurile tot prin licitaţie. Acesta a spus că nu mai ştie cum a luat terenul, dar parcă îşi aduce aminte că prin licitaţie. 

Adio legislaţie 
Localnicii din comuna ialomiţeană sunt nemulţumiţi de faptul că primarul a decis să concesioneze toate cele trei bălţi din comună. Una dintre ele, cu un luciu de apă de 8 ha, a fost dată pentru doar 36.000 de lei pe an. Dar a fost încălcată procedura de atribuire a concesiunii. După ce s-au depus ofertele, comisia de licitaţie a constatat că „nu s-a calificat nici una dintre cele trei societăţi“. |n loc să anuleze licitaţia aşa cum era legal, membrii comisiei le-a solicitat firmelor să completeze dosarele, după deschiderea ofertelor. Legat de acest aspect, edilul a aruncat responsabilitatea pe angajaţii primăriei, spunând că nu e vina lui pentru că nu a fost în comisia de licitaţie. |ntr-un final contractul a fost atribuit firmei Imperial Fishing Total. 

Firmă de casă
Societatea Stan & Son din Urziceni este abonată la majoritatea lucrărilor efectuate de Primăria Ciocârlia. Aceasta a început lucrările de reabilitare a două podeţe rutiere pentru care primarul Dragomir a decis să plătească aproape 1,4 milioane de lei. Numai că primăria nu mai are bani pentru că au fost cheltuiţi anapoda. Deşi lucrările la cele două podeţe au început în 2009, în prezent lucrările sunt abandonate pe motiv că nu mai sunt fonduri. Afaceristul Georgian Răzvan Cocioran, cel care l-a denunţat pe Vasile Liţă, primarul comunei Bărbuleşti, ar mai fi făcut un denunţ în legătură cu contractele publice oferite de primăria Ciocârlia, în care ar fi vizat tocmai primarul Dragomir, susţin surse din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa.

×