x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Radio3net este şi va fi un radio cu MOŢ

Radio3net este şi va fi un radio cu MOŢ

de Roxana Roseti    |    Silvana Chiujdea    |    02 Sep 2007   •   00:00
Radio3net este şi va fi un radio cu MOŢ

Nu sunt destui biţi pe internet pentru a cuprinde intreaga personalitate a lui Moţu. Site-ul acesta reprezintă promisiunea din partea echipei Radio3net că povestea pe care Florian Pittiş a inceput să o spună unei lumi intregi acum 3 ani o să meargă mai departe.

Pittiş - Profetul generaţiei in blugi

Nu sunt destui biţi pe internet pentru a cuprinde intreaga personalitate a lui Moţu. Site-ul acesta reprezintă promisiunea din partea echipei Radio3net că povestea pe care Florian Pittiş a inceput să o spună unei lumi intregi acum 3 ani o să meargă mai departe. Radio3net este şi va fi un radio cu MOTZ!Cuvintele de mai sus nu ne aparţin. Sunt crezul celui pe care Moţu l-a numit moştenitorul lui de drept, respectiv Florin Dumitru - redactor-şef Radio3net «Florian PittişÂ«. La 5 septembrie, la ora 15:15, se va lansa pe Radio3net site-ul in site "Florian Pittiş - Profetul generaţiei in blue-jeans", ce va cuprinde mai multe aspecte ale vieţii şi carierei lui şi va intra in galeria nemuritorilor de pe www.radio3net.ro. Lansarea va avea loc la o lună de la plecarea lui Moţu Pittiş intr-o lume mai bună.

SITE-ul va mai conţine guestbook, forum, precum şi o categorie de evocări ale oamenilor care l-au cunoscut, l-au iubit sau au lucrat cu el. Galeria foto o să ne mai aline dorul. Echipa Radio3net a transmis calde mulţmiri pentru fotografiile primite: Jurnalului Naţional (n.r. prietenul la nevoie se cunoaşte), Teatrul Lucia Sturdza Bulandra şi celor care au trimis din colecţiile proprii poze. Biografia şi articolele semnate de Florian Pittiş in diferite publicaţii nu puteau lipsi de pe site-ul dedicat lui Moţu şi nu lipsesc. In banner-ul site-ului "Florian Pittiş - Profetul generaţiei in blue-jeans", ca element distinctiv se găseşte fumul de Carpaţi.

Totul. Iată la ce te mai poţi aştepta cănd intri pe poarta site-ului ce-i poartă numele: Florian Pittiş - Actorul (fragmente din "Căinele Grădinarului, PMT, inregistrări din arhiva Televiziunii Romăne); Florian Pittiş - Căntăreţul (inregistrări Folk You; concerte alături de Ducu Bertzi, Marius Baţu, Mihai Neniţa; concertele din America cu Ducu Bertzi - California şi Washington; inregistrări de la petrecerile Radio3net; decernarea premiilor "Chateraşi de 5 stele"; concert Pasărea Colibri cu Jerry Schwartz la chitară bass şi Nicu Alifantis la tobe 2006 - Clubul Spice. Vor fi valorificate toate materialele in posesia cărora echipa Radio3net a putut intra şi toate piesele inregistrate alături de Pasărea Colibri); Florian Pittiş - Omul de radio (emisiunile "Pittiş Show", "Nici o zi fără de Beatles", dar şi alte inregistrări din fonoteca Radiodifuziunii); Florian Pittiş - Rapidistul (aici suporterii au de ce se măndri); Florian Pittiş - vocea din spatele teleenciclopediei (fragmente din arhiva Televiziunii Romăne); Radio3net - "cel mai bun lucru pe care l-am făcut in viaţa mea" (inregistrare video din noaptea lansării Radio3net; inregistrare video de la petrecerea de 1 an de radio3net şi de la cea de 2 ani).

Â

MULŢUMIRI. Echipa radio3net a spus deja "MULŢUMESC!", dar a insistat să se repete: "MULŢUMESC!" pentru fiecare dintre cei care au trimis materiale cu şi despre Moţu. Prietenilor, chateraşilor şi ascultătorilor de Radio3net, precum şi SRR şi SRTV pentru materialele de arhivă. Iţi mulţumim, Moţule. Nu putem vorbi la trecut despre tine. Putem doar să te adăpostim in sufletul nostru cum putem mai bine. Pentru a fi in continuare frumoşi nebuni ai unei lumi nebune. Pentru a nu uita să sorbim fiecare picătură de viaţă ca şi cum ar fi ultima. Pentru a distruge deşertul ce păndeşte acolo, undeva, ascuns in sufletul fiecăruia.

Un post accesat, unic in Romănia

La 1 octombrie 2004, neoficial, s-a născut r3net, primul radio public, in exclusivitate pe internet, de pe mapamond. Lansarea oficială s-a făcut la 16 noiembrie 2004. Florian Pittiş a reuşit să facă din Radio3 net un post accesat, doar in luna decembrie 2006, de exemplu, de peste 2.600 de peruani şi de alte sute de mii de "chateraşi" din Romănia, Canada, Franţa şi aşa mai departe. "Acest radio ajunsesem să-l visez noaptea şi in continuare se intămplă la fel", obişnuia să declare in repetate rănduri Moţu. La finele anului 2005, Pittiş a aruncat bomba! O bombă care a explodat in direct, la 30 decembrie 2005. Pe scurt, era vorba despre Radio Big Bank: 40 de posturi de muzică de la "A" la "Z", cu playlist-uri care te ţin conectat şi trei zile nonstop. Ceva foarte serios şi, in acelaşi timp, unic in Romănia. De toate: de la contemporany rock pănă la hippie music, old school punk rock şi rock and roll.

Â

Să transformi muzica intr-un joc

"Să transformi muzica intr-un joc. Să-ţi facă plăcere, ăsta-i tot secretul reuşitei", afirma Florian Pittiş intr-un interviu. Impreună cu echipa r3 a proiectat site-ul şi l-a imbogăţit in aşa fel, incăt oricine l-ar accesa şi ar păşi pe poarta virtuală a r3net să găsească ceva care să-i bucure inima şi spiritul. Radio3 e tot ce vrei? Cam aşa. Vrei teatru? Ai teatru şi e pe alese! Vrei link-uri utile? Ai aşa ceva! Vrei muzică? Florian Pittiş a venit cu arhiva muzicală de acasă şi a dăruit-o tuturor (colecţia lui de albume şi discuri e mai bogată decăt ceea ce exista in fonoteca Radiodifuziunii). La capitolul muzică trebuie să iţi rezervi cel puţin căteva zile să descoperi comorile care te aşteaptă. E locul perfect in care iţi poţi imbunătăţi cultura muzicală. N-ai timp de pierdut? Atunci ascultă emisia in direct, voci prietenoase iţi vor ţine companie şi chiar te vor pofti să păşeşti şi pe poarta chat-ului.

,,La 1 octombrie e ziua Radio 3net, la 4 octombrie e ziua mea! Cred in coincidenţe! Suntem două Balanţe sublime şi infiorătoare, pe care ne-ar putea dezechilibra şi un fir de praf! Am două mari satisfacţii: soţia mea, şi ea e Balanţă, e născută la şapte zile după mine, şi Radio 3net, pe care il consider cel mai bun lucru pe care l-am făcut in viaţa mea"

declaraţie a Moţului octombrie 2005

,,Dacă la teatru străngeam sute de mii de spectatori intr-o stagiune, aici am o audienţă de milioane de ascultători zilnic. Din Europa şi Statele Unite pănă in Australia, Venezuela şi Coreea! Minunea cea mare e nu că ne ascultă romănii, ci că ne-au descoperit nevorbitorii de limba romănă! Un francez spunea că a descoperit peştera lui Ali Baba!"

declaraţie a Moţului octombrie 2005

×