x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Rafinamentul din podgoriile Champagne

Rafinamentul din podgoriile Champagne

de Carmen Dragan    |    29 Noi 2009   •   00:00
Rafinamentul din podgoriile Champagne

În ambianţa rafinată a restaurantului French Bakery, din Capitală, în acorduri de pian ce ne-au dus cu gândul la saloanele franţuzeşti, la 19 noiembrie am putut descoperi spiritul unei şampanii de tradiţie.



Şampania i-a "ameţit" pe toţi cei prezenţi la degustare, prin parfumuri şi arome inedite.  Băutura care a avut acest efect a venit din cel mai cunoscut domeniu din regiunea Champagne, din Reims, Franţa. Sortimentele prezentate la degustare au fost Pommery Brut Royal, Brut Rosé şi Cuvée Louise 98. Gazda evenimentului, Frederic Baiacco, a afirmat: "Cele trei sortimente pe care le-am adus în România sunt reprezentative pentru brand şi întâmpină dorinţele celor mai variaţi consumatori. Istoria, tehnica şi timpul de producere a şampaniei fac parte din semnătura brandului nostru. Toate acestea se regăsesc în fiecare sticlă a şampaniei". Despre brand aflăm că şi-a început ascensiunea în 1860, când Louise Pommery a lansat şampania pe pieţele externe, cu propriile idei despre stil, valoare şi comunicare. În prezent, domeniul deţine 18 crame aflate la 30 de metri adâncime. Acestea găzduiesc în mod obişnuit 20 milioane de sticle.  

Excelenţa gustului
Brut Royal este realizată din strugurii de Chardonnay, din Cúte de Blancs. Are culoarea galben pal, cu reflexii aurii. Are un parfum proaspăt, de citrice, şi aromă de flori, iar gustul este răcoritor. Brut Rosé, de un roz pal, are o aromă intensă de fructe, astfel încât pare a fi o băutură romantică noaptea şi una care produce bună dispoziţie ziua. Merge foarte bine ca aperitiv, dar şi în compania mâncărurilor din peşte. Armonizează foarte bine şi cu deserturile. Are un gust proaspăt, fin, atrăgător şi antrenant. Cel de-al treilea sortiment, Cuvée Louise 98, este un tribut adus doamnei Louise Pommery, cea care a preluat domeniul după moartea soţului. Este realizat din cele mai pure vinuri, provenite din viţe-de-vie apreciate în Franţa: Avize, Cramant şi Ay. Este o şampanie vintage, ce trebuie să stea în cramă minimum şapte ani pentru a ajunge la maturitate. Anul 1998 a fost un an excelent, în care s-a creat un vin de înaltă clasă, care armonizează perfect delicateţea, complexitatea, puritatea şi eleganţa. De aceea, şampania Cuvée Louise 98 este greu de refuzat.

×
Subiecte în articol: esenţe tari