x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Recunoaştere pentru Diana, încurcături pentru Katherine

Recunoaştere pentru Diana, încurcături pentru Katherine

02 Iul 2009   •   00:00

Sentimente amestecate trebuie s-o fi încercat pe cântăreaţa Diana Ross la vestea că a fost cea mai importantă şi mai de încredere femeie din viaţa lui Michael Jackson, după mama lui.



Afecţiunea extraordinară pe care artistul a avut-o pentru ea s-a confirmat o dată cu aflarea prevederilor lui testamentare, în care Michael s-a arătat pregătit să îi încredinţeze bunurile sale cele mai de preţ ­ pe copiii Prince Michael, Paris şi Prince Michael II.

În documentul datat 7 iulie 2002 se arată că, dacă Katherine Jackson nu mai este în viaţă, nu poate sau nu doreşte să devină tutorele celor trei copii (în cazul în care aceştia sunt minori la decesul tatălui), această misiune îi revine Dianei Ross, prietena de-o viaţă a lui Michael, femeia despre care s-a spus că i-a cucerit cu adevărat inima.

TEHNIC
Testamentul conţine opt scurte secţiuni şi începe cu o declaraţie în care Michael afirmă că nu este căsătorit. "Mariajul meu cu Deborah Rowe a fost dizolvat", se arată în document. În aceeaşi secţiune, cântăreţul certifică faptul că are trei copii în viaţă: Prince Michael Jackson Jr, Paris Michael Katherine Jackson şi Prince Michael Joseph Jackson II. "Nu am alţi copii în viaţă sau decedaţi", se mai arată la aceeaşi secţiune.

În a doua secţiune, Michael specifică faptul că nu a inclus prevederi pentru Deborah Rowe şi că a omis cu bună ştiinţă să prevadă ce anume le va reveni copiilor. Ultima secţiune a testamentului se referă la custodia asupra copiilor.

AVEREA
În testament, averea lui Jackson este evaluată la 500.000.000 de dolari. O menţiune specială arată că fosta soţie şi mama primilor doi copii ai artistului, Deborah Jean Rowe Jackson, este exclusă cu bună ştiinţă de la împărţirea averii. Avere care nu înseamnă aproape deloc proprietăţi fizice sau bani lichizi şi care include în special "o cotă-parte din drepturile asupra unui catalog ce include mari personalităţi muzicale, administrat în prezent de Sony ATV", se arată în act.  Este cea mai valoroasă proprietate, fiind estimată la aproape 400.000.000 de dolari. Maşinile, obiectele de artă şi de colecţie reprezintă o altă parte a averii sale, fiind evaluate la 20 milioane de dolari. La 33 milioane de dolari era evaluată, la acea vreme, proprietatea Neverland.

BILĂ NEAGRĂ PENTRU FAMILIE
Testamentul încurcă socotelile familiei, în sensul că petiţia înaintată de Katherine Jackson, prin care aceasta solicită să devină administrator unic al averii fiului său, nu are şanse să fie acceptată, mai ales că familia a scris în petiţie că Michael a murit fără a lăsa un testament. Un alt contraargument la solicitarea lui Katherine este falimentul personal al părinţilor cântăreţului, declarat în 1999. Procedurile s-au încheiat în 2007. "Acesta va fi o bilă neagră, dar nu neapărat un amănunt care să îi scoată definitiv din cursă", este de părere avocatul american Beth Kaufman, citat de Daily Mail.


Citiţi aici testamentul publicat pe site-ul TMZ.COM (format PDF)

×
Subiecte în articol: special michael jackson