x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Campioanele doimaiste

Campioanele doimaiste

de Diana Scarlat    |    17 Aug 2012   •   21:00
Campioanele doimaiste

Scarlet, Magic si Butterfly (Udi) sunt trei schnauzeri uriasi, campioane nationale si internationale la mai multe concursuri, care-si petrec vara la 2 Mai, pe malul marii, la rulota.

Stapana lor, Eugenia Epurica, cunoscuta pe plaja din 2 Mai drept doamna Mimi, este mare iubitoare de caini, iar de cand copiii sai si-au intemeiat familii are timp sa se ocupe serios de cainii de rasa si sa-i pregateasca pentru competitii. "Din 1978 vin aici, pe plaja din 2 Mai, iar caini cresc tot de atunci. Primul caine a fost un cocker pe care l-am primit de la nepotul lui Ioan Slavici. Era un cocker cu un pedigree foarte bun, fiind primit de la Sadoveanu, care-l avea de la Casa Regala. O chema Ada pe catelusa si cu ea am castigat primul concurs. Apoi am mai avut o cockerita, pe Despa, apoi sotul meu a spus ca vrea sa luam schnauzeri. Pe prima schnauzerita am avut-o din 1995 pana acum trei ani, cand a murit si am luat-o mai intai pe Scarlet, apoi pe Magic si pe Butterfly, de la aceeasi canisa", spune crescatoarea.

Doamna Mimi isi petrece intreaga vara pe plaja de la 2 Mai, impreuna cu cele trei schnauzerite campioane, intr-o rulota foarte incapatoare. "Le iubesc extraordinar de mult. Si copiii, si nepoata mea au crescut frumos impreuna cu animalele si le iubesc la fel de mult. Fiica mea se ocupa de concursuri. A fost si in Bulgaria asta toamna, unde a luat locul I cu Scarlet, a mai fost la Constanta, la jumatatea lunii iulie, la alt concurs, iar la toamna, Butterfly va merge la un concurs de juniori. Scarlet se pregateste si pentru europenele de anul viitor, care vor avea loc la Bucuresti", mai spune doamna Mimi.

Cele trei gratii negre se trag din parinti campioni si sunt mandria plajei din 2 Mai. Sunt caini care se imperecheaza doar in afara tarii, in Finlanda si in Spania, iar crescatorii lor trebuie sa fie foarte responsabili, avand in vedere ca o astfel de imperechere costa 3.000 de euro. Pentru un caine campion, crescatorul trebuie sa aloce foarte multi bani, dar si foarte mult timp si, mai ales, foarte multa dragoste. Asa se explica de ce stapanii puilor de rasa nu-si dau cainii oricui, desi multi sunt dispusi sa-i cumpere.

×