x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Ce pot face 5 minute din viaţa lui Nicu Alifantis!

Ce pot face 5 minute din viaţa lui Nicu Alifantis!

de Dana Andronie    |    22 Aug 2013   •   18:32
Ce pot face 5 minute din viaţa lui Nicu Alifantis!
Sursa foto: Andrei Lazar

Ca pe vremea grecilor fanarioţi, care cântau la fereastra ibovnicelor, grecul Nicu Alifantis a primit o cerere de a fi truverul unui îndrăgostit. A doua zi după Festivalul Folk You!Florian Pittiş, Alifantis a găsit, în căsuţa poştală electronică, unul dintre cele mai interesante email-uri din viaţa lui. Un admirator îi solicita, nici mai mult, nici mai puţin, prezenţa pe post de menestrel într-un loc în care el, solicitantul ­ Ovidiu ­, voia să-şi ceară iubita de soţie, pe Alina.

Ceremonialul este evident de tip medieval, mai exact o practică întâlnită în perioada fanariotă a Bucureştilor, când boierii sau oamenii cu stare apelau la tarafurile urbane pentru a cânta serenade la fereastra leliţelor. Revenind la povestea noastră, expeditorul e-mail-ului este un tânăr admirator care a avut frumosul tupeu de a-l coopta în acest demers matrimonial pe Nicu Alifantis. Culmea, acesta a acceptat! După un schimb de mesaje, s-a stabilit ziua şi ora marii întâlniri: 13 august 2013, ora 18:30. Ovidiu a ieşit la plimbare cu Alina, fără să ştie ce-o aşteaptă. Ea a fost legată la ochi tot drumul.

În cele din urmă, au ajuns împreună acasă la Nicu Alifantis, au intrat în curte şi s-au aşezat pe bancă. Au stat puţin de vorbă, după care Ovidiu a îngenuncheat, i-a oferit inelul, declarându-i dragostea pe care i-o poartă. Pe fundal, se putea auzi Nicu Alifantis care cânta live, din veranda casei lui, “Ce bine că eşti”. Bineînţeles că Alina a acceptat, în ciuda sau mai ales datorită emoţiilor compleşitoare. Nu s-a gândit o clipă că va fi cerută în căsătorie, mai ales cu complicitatea lui Nicu Alifantis.

Generozitate
A fost un moment unic, atât pentru cei doi iubiţi, cât şi pentru artist. “Stimate admirator, n-am făcut în viaţa mea chestia asta, dar îmi place ca idee, aşa că hai să vedem ce iese!” ­ i-a răspuns franc Alifantis solicitantului. Şi a ieşit un moment unic, pe care nici unul dintre protagonişti nu-l va uita vreodată. Ce au putut să facă cinci minute din viaţa lui Nicu Alifantis! Doi oameni frumoşi şi îndrăgostiţi au pornit la drum cu un elan miraculos. N-a costat pe nimeni nimic, cu excepţia celor cinci minute din viaţa lui Alifantis, pe care acesta le-a cedat inimos celor doi îndrăgostiţi.

“Vă scriu ca să vă mulţumesc şi fiind lucid... A ieşit de minune surpriza, nu vă daţi seama cât de mare şi neaşteptat a fost efectul apariţiei dumneavoastră în ochii ei, după ce s-a ridicat «cortina»! Iar eu am fost absorbit atât de tare de A. Şi de emoţiile momentului, încât am auzit o secundă când aţi început, v-am zărit cu coada ochiului lângă casă pentru încă o fracţiune de secundă am mai auzit «ca două cântece diferite» şi apoi când aţi terminat, atât! Iar apoi la masă, rămăsesem încă euforic şi mut. Mi-a părut rău că nu m-am putut împărţi în două, să las o parte să vă privească de sus pe dumnevoastră şi toată scena”, i-a mulţumit Ovidiu pe acelaşi cale, pe e-mail.

Nicu Alifantis le-a urat să aibă noroc în viaţă şi le-a mulţumit la rândul său că le-a fost util. Grecul a dat dovadă de generozitate, ceea ce le lipseşte cu desăvârşire artiştilor români cu care suntem contemporani. Să fie sănătos încă o mie de ani şi să le mai facă zile frumoase şi altor oameni frumoşi şi îndrăgostiţi!
Să mai zicem că nu e bine să primim daruri de la greci!

×
Subiecte în articol: nicu alifantis